Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Salmonella

Salmonella

Medlem
  • Plats Falun
  • Sysselsättning Foto, musik m.m.
  • Registrerad 2008-01-09
  • Senast aktiv 2010-05-26
  • Antal inlägg 56

Foruminlägg

De senaste inläggen Salmonella har skrivit i forumet.

Bara jag som inte får upp annat än tumnaglarna? Bara laddar och laddar och slutar sedan helt plötsligt att ladda - utan någon bild framme - när jag klickar på en tumnagel.

EDIT: Här kan man också se dem.

För iPod Touch då? Hittar inget som fungerar.

Läste någonstans, minns tyvärr ej var, att det är någon ny liten bit hårdvara som möjliggör multitouch-funktionen. Det borde därmed inte gå att använda samma funktioner på äldre MBPs, i alla fall inte alla. Vissa kanske kommer kunna gå att apa efter på någotvis, men nu gissar jag bara.

Varit till BK-Data här i Falun och de hade enbart 15" inne tyvärr. Jämförde lite mot en iMac i 1920x1200 dock, men skulle vilja ha en mer rättvis bedömning.

Tror Bogu dillar om Dock till iPhone. Fel forum, mannen.

Jag ska köpa en MacBook Pro inom en snar framtid och den ska huvudsakligen användas till Final Cut. Mitt problem är mestadels valet av skärm; 15" 1400x900, 17" 1680x1050 eller 17" 1920x1200?
Jag tänkte om några med dessa olika upplösningar kunde ladda upp en skärmdump i fullstorlek av sitt skrivbord, eller allra helst Final Cut med standradupplägget av fönster igång, så att jag kan jämföra om det är nödvändigt att gå upp i upplösning från en 1400x900.
Enbart åsikter om valet är också varmt välkomna.
Tackar hjärtligast på förhand!

Ursprungligen av peacerich:

Final Cut kräver ju en hel del läs/skriv av data så en 7200rpm disk skulle du nog ha nytta av. Å andra sidan kanske du kommer sitta med en extern FW-disk som man brukar göra med Final Cut.

Minne köper du 2x2Gb för 1000kr nån annanstans än hos Apple och stoppar i själv.

Är du säker på att du inte kommer att sitta med en extern skärm när du jobbar i FCP? Då behöver du ju inte kånka runt med 17" och kan spara lite pengar där.
Den mest prisvärda MBP är den billigaste modellen pga att det är så små prestandaökningar till nästa modell.

Kommer att handla en hel del om att jobba externt mot LaCie-diskar, ja. Har ingen aning om hur stor skillnaden blir mellan 5400 och 7200rpm, men vad jag vet så har jag hitills jobbat i 5400rpm och tyckt att det funkat helt okej.
Kommer nog att jobba en del med extern skärm, men vill samtidigt kunna redigera on the go eller i andra lokaler, då vi inte riktigt har slagit rot någonstans än och kommer därför behöva flytta runt datorn en del, därför jag kommer gå MacBook överhuvudtaget.

Ska ha min mestadels till Final Cut, Motion m.m. Vad borde jag ha för konfiguration? 17" med 1900x1200 känns nödvändigt, tycker jag. Men hur är det med 7200rpm HD och 4gb RAM?
Söker en så prisvärd dator som möjligt, men som ändå inte kommer att begränsa mig nämnvärt i mitt arbete.

Undrans varför svenska Apple Store har mindre grafikminne än den ameikanska?

Priserna är något lägre också.