Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
martin1g

martin1g

Medlem
  • Plats Karlshamn
  • Registrerad 2008-01-13
  • Senast aktiv 2010-10-05
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen martin1g har skrivit i forumet.

Ursprungligen av ihrelius:

Hej!

Måste man aktivera telefonen med Teliakortet innan man kan använda en adapter för att köra med Tele2-kortet?

Jag får det nämligen inte att fungera, det står bara att kortet inte är unlocked. Jag har alltså aldrig haft i mitt Teliakort.

//Irre

Jag var tvungen att sätta i ett telia-kort för aktiveringen. Gick bra med ett flera år gammalt kontantkort (slutat fungera för länge sedan). Det behöver alltså bara vara ett kort som iTunes känner igen enligt sina listor på nätet.

Dag 4-5 (29-30/8)

Inkommande samtal: Felfritt (runt 15 samtal)
Utgående samtal: Felfritt (runt 10 samtal)
Inkommande SMS: Felfritt (runt 10st)
Utgående SMS:: Felfritt (runt 10st)
GPRS: Felfritt med ett undantag. Vägrade gå igång vid ett tillfälle, en omstart löste problemet (hade GSM-täckning, men fick inte någon data)
EDGE: Ingen uppgift (Tele2 stödjer inte EDGE)
3G Data: Finfint (har tillochmed märkt en viss hastighetsökning, dock inte ens nära 1mbit än...)
Cellbyte: Felfritt (rörde mig endast inom Karlshamn under dagarna)
Kommentarer: "Ingen Service" igen vid ett tillfälle (detta är andra gången på 5 dagar), behövde inte starta om dock, det kickade igång av sig själv efter en liten stund.

Börjat vänja mig vid att använda och lita på iPhonen nu Den krånglar väldigt lite, mest när jag fifflar med inställningar och så som den har tappar GPRS och så Låter jag den vara och använder den för samtal/sms/mail/surf så går den finfint.

GPS

Fick igår, till min egen förvåning, GPS-signal med iPhonen. Skulle köra och hämta en polare, visste inte vägen och batterierna i min vanliga gps var slut. Petade in hans GPS-koordinater i kartprogrammet (google maps alltså) och tänkte använda iPhonen som en vanlig karta. När jag satt och körde längs karlshamns gator såg jag helt plötsligt en liten blå, pulserande cirkel på skärmen och insåg snabbt att det var min dåvarande position. Det gick lite halvhackigt, men förvånansvärt bra efter vad jag hört om den bristande GPSen i iPhonen. Efter min lilla bilresa hittade har jag inte sett den blåa ringen igen. Och ett tryck på knappen med det lilla "siktet" längst ner till vänster i kartprogrammet gör precis som innan i princip ingenting (någon enstaka gång får jag en position några kilometer bort, antagligen från GSM-cellen)
Och Surfer, testa att zooma ut lite när du är inne i "fotokarta", google maps har inte så bra bilder på Sverige, så man får bara lågupplösta bilder när man zoomar ut rejält.

iTunes-synkning

Fortfarande samma felmeddelande vid synkning med iTunes. Tack för tipset om unlockit.co.nz, måste testa det

Sådär, har haft fullt upp med att vara sjuk i en dag, och därför inte svarat

Försökte svara här från min iPhone, men efter att ha skrivit ett halvt inlägg kraschade Safari, och min motivation till det försvann (de måste fixa den där programkraschbuggen).

För att svara på av det du skrivit Surfer..

Samtalsregistrering hos Tele2

"Mina sidor" på tele2 uppdaterades idag helt korrekt fram till den 27:e, och allt ser mycket lovande ut. För övrigt är jag förbluffad över hur mycket de lurar folk på pengar genom datapriser. Hos tele2 kostar det 16kr/mb att surfa. Om man jämför det med de 39kr man kan betala i månaden för att få 1000mb blir det helt absurt. Jag har sufrat upp runt 20mb nu, det motsvarar 320kr med mb-priset. Helt skadat... Hur som helst är 39kr/1000mb totalt underbart Enligt mina beräkningar kommer mina räkningar hamna på 170kr i månaden, och då har jag gratis sms till alla, sparar inte på mina samtal, och sufrar utan att ens bry mig om mängden data...

3G

Har inte haft några problem med att den vägrar gå tillbaka till 3G, och har både petat på den vanliga 3G-inställningen på telefonen, samt i BossPrefs. Har bara haft ett litet problem då jag skulle slå över från wifi till GPRS, och den inte riktigt ville göra det för än efter några försök. Har inte behövt starta om telefonen någon gång iaf...

Synkning med iTunes

Här har jag samma dilemma som du. iTunes vill inte ta emot telefonen när kortet är i (se bild nedan), men det går enkelt att snabbt dra ut kortet för att sedan koppla in det igen. Jag tror man kan åstakomma samma sak genom att synka innan man matat in sin PIN-kod om man kör med det. Vet dock inte hur man kommer "ur" sin session med PIN-kod utan att starta om mobilen eller ta ur kortet, vilket gör det till samma sak som att bara ta ut det en liten stund. Upplever även samma sak att APN-inställningarna för GPRS/3G går ner när man kopplar ur kortet.

GPS

Jag har antagit att det varit GPSen i iPhonen som helt enkelt är rutten, men nu när du säger det så är det minst sagt konstigt att jag inte en enda gång fått en riktig position med hjälp av den. Så det är nog så för mig med att GPSen helt är ur funktion med SIM-kortsadaptern i (känns konstigt?)

Ursprungligen av Surfer:

På min Tele 2 sida står det bara samtal tom den 24:e. Satte i kortet idag.

Det låter lovande
Vill minnas att deras sida är något seg på att uppdateras, förhoppningsvis ser man lite samtal från den 26:e imorgon.

Dag 3 (28/8)

Inkommande samtal: Felfritt (runt 7 samtal)
Utgående samtal: Felfritt (runt 6 samtal)
Inkommande SMS: Felfritt (runt 4st)
Utgående SMS:: Felfritt (runt 5st)
GPRS: Felfritt (Inte använt någon mobil datatrafik alls idag)
EDGE: Ingen uppgift (Tele2 stödjer inte EDGE)
3G Data: Felfritt (Inte använt någon mobil datatrafik alls idag)
Cellbyte: Felfritt (rörde mig inte mycket)
Kommentarer: Hela dagen har inte gått än, jag vet, men har lite nyheter att rapportera om...

För det första så gick jag in på tele2.se för att kolla upp om allt registreras som det ska. Märkte där att något inte verkar riktigt är som det ska. På min detaljredovisning ser man inga av de samtal/data/sms som jag gjort sedan jag monterade kortadaptern. Detta kan vara ett sammanträffande, dvs att det helt enkelt är dåligt uppdaterat. Jag ska kontrollera på samma sida imorgon och se om det ser likadant ut. Detta liknar nästan det som händer när man är utomlands och ringer, dvs roaming av något slag. Men det känns konstigt eftersom samtal fungerar både in och ut med mitt nummer, samt att jag alltid har "S COMVIQ" eller "SWEDEN 3G" som operatör i telefonen.

Bild på utdraget från tele2.se:

För det andra har jag tagit del av lite information om att de flesta SIM-kortsadaptrar är olagliga även i Sverige. Det är väldigt svårt att veta huruvida detta är sant, eller huruvida i-smartphone använder sig av dessa metoder. Jag ska följa instruktionerna på hackint0sh.org för att få ut Baseband-loggarna ur telefonen, för att fastställa om den använder den olagliga metoden eller inte.

Ja, återstår att se på nästa Tele2-räkning om allt är som det ska... (Kommer givetvis rapportera hur det ser ut )

Man får undvika att åka utomlands helt enkelt Precis som jag nämnt innan så tror jag inte riktigt på den här lösningen som ett bra alternativ till mjukvaruupplåsning. Men just nu slår det att ha min iPhone som en 8GB iPod Touch

Vi får hoppas att det händer saker med en mjukvaru-unlock inom en inte för lång framtid...

För mig står det lite olika i operatörsraden. När jag har GSM-täckning står det "S COMWIQ", dvs Tele2-Comwiqs egna nät. När jag får 3G-täckning står det "SWEDEN 3G" som operatör.
Nu är jag inte 100% säker på detta, men har för mig att Tele2 och Telia delar på ett och samma 3G-nät. Det kan förklara varför det står Telia på din mobil.

Det med manuellt val av operatör såg jag nu, efter att ha tittat efter, är samma för mig. Menyvalet finns inte längre.

Jag önskar det fanns ett sätt att uppgradera sin JailBreakade iPhone till 2.0.2 utan att göra en återställning (och jag tänker inte använda QuickPwn, för då uppdateras basebandet, och det vill jag inte göra med tanke på en eventuellt kommande mjukvaru-unlock).

Du testade säkert detta... Men jag hade lite problem med min mailsynkning också, löste det genom att kryssa i att den skulle ersätta alla mail-inställningar på iPhonen vid nästa synkning. Inställningen finns längst ner i iTunes där man ställer in synkroniseringen.

Ursprungligen av iStore:

Har du uppdaterat telefonen till senaste programvara i itunes?

Precis som jag skrev i första inlägg är det 2.0.1 på den. Jag köpte telefonen begagnad av en tjej som inte riktigt förstod sig på den, så den har aldrig blivit uppdaterad via iTunes. Jag har endast uppdaterat den med PwnageTool-firmwares. Detta innebär också att jag inte har installerat senaste Baseband-firmwaret (eller 'modemfirmware' som det heter i telefonen) utan är kvar på v.01.45.00.

Dag 2 (27/8)

Inkommande samtal: Felfritt (runt 8 samtal)
Utgående samtal: Felfritt (runt 4 samtal)
Inkommande SMS: Felfritt (runt 10st)
Utgående SMS:: Felfritt (runt 10st)
GPRS: Felfritt
EDGE: Ingen uppgift (Tele2 stödjer inte EDGE)
3G Data: Felfritt
Cellbyte: Felfritt (rörde mig inte mycket)
Kommentarer: Var hemma och försökte krya på mig från förkylning idag, så rörde mig inte så mycket med telefonen. I princip all datatrafik var över wifi. Incidenten med "Ingen service" har inte inträffat igen.

EDIT: Ändrade datumet i rubriken som var felaktig

Senast redigerat 2008-08-28 17:49

Dag 1 (26/8)

Inkommande samtal: Felfritt (runt 20 samtal)
Utgående samtal: Felfritt (runt 8 samtal)
Inkommande SMS: Felfritt (orkade inte räkna, ett tiotal)
Utgående SMS:: Felfritt (samma som ovanstående)
GPRS: Felfritt
EDGE: Ingen uppgift (Tele2 stödjer inte EDGE)
3G Data: Fungerade fint där det fanns så lite som en pinne 3G-täckning. Hastigheten låg på runt 0,5mbit där jag testade.
Cellbyte: Felfritt (åkte buss i en timma utan några som helst problem, positivt överraskad här)
Kommentarer: "Ingen Service" vid ett tillfälle, löst efter omstart.

Nu har kortet suttit i telefonen i ganska exakt ett dygn. Efter jag satt i adaptern startade jag om telefonen och bara någon minut efter uppstart fick jag signal från "S COMVIQ", vilket stämmer bra Jag har och har alltid haft skumma problem med 3G-täckning i min lägenhet, jag vet inte om det är något som stör ut, eller om det är i någon sorts skugga, men alla som är i min lägenhet med 3G-telefoner (nokia/sony ericson/iPhone) tappar 3G-signal och slår över till GSM. Jag slog iaf på 3G och Data-roaming och testade att surfa lite. Det gick sakta med felfritt. Jag var tvungen att ställa in rätt APN-inställningar i telefonen (Inställningar->Allmänt->Nätverk->Mobilt datanätverk, en inställning som magiskt dök upp efter att jag satte i kortadaptern). Testade på en gång att ringa lite kompisar och be dem ringa tillbaka, och det gick i princip felfritt. Det enda avvikelsen var en vän som ringde mig och endast en signal gick fram innan de bröts. Men detta har hänt mig tidigare vid flera tillfällen i min lägenhet, med två andra Sony Ericson-mobiler. SMS fungerade även det finfint, både att skicka och ta emot.

Eftersom vi är mitt uppe i nollningen på BTH i Karlshamn var jag i Karlskrona hela dagen igår. Fick då testa mottagningen på resande fot, och är helt klart imponerad. I bussen på vägen (1h resa) hade jag precis lika bra mottagning som med tidigare mobiler, och det gick tillochmed att surfa i princip hela tiden. Fick även en hel del områden med 3G-täckning, flera gånger med fullt antal pinnar

Under kvällen fungerade det finfint med ett undantag. Vid ett tillfälle när jag drog upp telefonen ur fickan satt den fast i läget "Ingen Service", dvs samma sak som om jag fick när jag använde mitt Tele2-kort utan någon adapter. Efter en snabb omstart fungerade det felfritt igen och jag har inte märkt något liknande sen dess.

EDIT: La till information om cellbyte
EDIT: Ändrade datumet i rubriken som var felaktig

Senast redigerat 2008-08-28 17:49

Introduktion

Beställde en SIM-kortsadapter vid namn "i-smartphone" från Svenska ******** ( ******** ) i fredags den 22:a. Fick, precis som jag trodde, kortet från ******** igår, tisdagen den 26:e. Kortet jag fick är vad som ser ut att vara en ny version (den kommer levererad i en orange pappförpackning, till skillnad från den svarta variant jag sett på YouTube och Tradera). Förpackningen, med taskigt maskinöversatta instruktioner tryckta på utsidan, innehöll en ESD-påse och i den ett litet plastetui med kretskortet i.

Enligt "manualen" innebar den nya designen av kretskortet (med IC-kretsen på baksidan av kortet, dvs motsatt sida till där SIM-kortet sitter) att man kunde montera kortet utan att klippa i sitt SIM-kort. Jag lyckades inte med det riktigt (IC-kretsen stoppade kortet från att föras in ordentligt) så jag tog en bladkniv och skar upp ena hörnet av kortet. Passade perfekt Passade även på att slänga på en liten bit dubbelhäftande tejp, då jag läst om folk som skadat sina telefoner eftersom kortadaptrarna har fastnat.

EDIT: Har beslutat att censurera vilken butik jag köpte kortet ifrån, då detta kan uppfattas som reklam, vilket inte är min mening.

Senast redigerat 2008-08-28 17:50

Hej allihopa. Det finns en massa spekulationer, funderingar och utspridd information om alla dessa SIM-kortslösningar som ständigt dyker upp för iPhone 3G. Tänkte i denna tråd skriva lite av en dagbok om hur det är att använda ett i-smartphone i en iPhone 3G i Sverige. Välkomnar också folk som har frågor och rapporter från andra som har samma SIM-kortsadapter.

SIM-kortet jag använder är ett Tele2-kort av 3G-typ (har några andra gamla SIM-kort här hemma som har ett lite annat utseende. Telefonen är en svenskköpt iPhone 3G 8GB, den kör firmware 2.0.1 men har fortfarande den gamla versionen av baseband-firmwaret (01.45.00).

Har beställt ett kort från MrGizmo med nu. Inte för att jag precis har några enorma förväntningar på att det kommer fungera felfritt. Men om det bara fungerar någorlunda, så är det bättre än att ha en telefon som går ungefär lika bra att ringa med som en stövel...
Förhoppningsvis får jag kortet på tisdag, kan lägga en rapport på hur bra det fungerar då.

Att man inte söker är väll en sak, men det här var bara typ 5 inlägg nedanför ditt
http://www.99.se/uppl-sning/249313-fungerar-unlockiphone20.html