Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
AndreeMarkefors
  • Namn Andree Markefors
  • Plats Zürich
  • Sysselsättning Flygledare
  • Registrerad 2008-02-05
  • Senast aktiv 2021-10-14
  • Antal inlägg 1518

Foruminlägg

De senaste inläggen AndreeMarkefors har skrivit i forumet.

Nåja. För varje gemensam serie man tittar på får man ju ha 2-3 personliga serier som man följer. Allt annat är rena rookie-beteendet.

Om man ÄNDÅ inte kan hålla fingrarna i styr… ja, då är man en dålig människa.

Nu har jag inte problem med ovanstående, men jag kan annars tänka mig att man kan kompensera lite genom att varsamt lotsa partnern genom serier som man redan sett, liksom för att vara snäll och visa god vilja. Tänker osökt på omtittningen av 7 säsonger av Sons of anarchy och 6 säsonger av The Walking Dead. Sånt måste ju plussa på ens karma.

Tog mig friheten att ge Phil lite kontext här.

Ursprungligen av Phil Schiller:

By making sure we didn't update the MacBook Pro for 527 days—longest wait ever , we have queued up a record number of buyers…

…and we are proud to tell you that so far our online store has had more orders for the new MacBook Pro than any other pro notebook before. So there certainly are a lot of people as excited as we are about it.

Ursprungligen av Ancientdragon:

Min poäng är att denna utgåva inte är för alla. Jag känner ingen som lagt 40tkr+ på en bärbardator de senaste 5 åren.
En spelmaskin med maxad prestanda är en helt annan sak där har jag bekanta som lägger ut pengar varje månad.

Det är exakt samma sak: man köper en dator vars prestanda förväntas täcka ens behov.

I mitt fall vill jag ha bästa möjliga upplevelse i mina primära program: Lightroom, Photoshop, FCPX, Motion, DaVinci Resolve och Cinema 4D. Samt lite Affinity Designer, After Effects och pyttelite Affinity Photo.

Jag vill ha så hög 'compute' prestanda som möjligt och jag uppskattar 4GB RAM på videosidan både för 3D scener, men också för bättre 4k prestanda i DaVinci.

Viljan att ha/kravet på hög prestanda måste sen vägas mot hur mycket jag uppskattar att datorn är smidig att ta med och att den har bra batteritid. Jag bär nästan dagligen runt min nuvarande MPBr utan laddare för att ha till surf och online learning.

Jag tycker det är lite synd att man måste maxa datorn redan från början. Det hade varit attraktivt att kunna köpa en enklare modell och sen uppgradera den efterhand. Men så är det tyvärr inte idag med Apples produkter.

Det är mycket med Apples nuvarande lineup som inte stämmer för mig. De har fattat många tveksamma beslut på sista tiden. Även om min nya MBPtb skall vara ett komplement till min åldrande 5.1 Mac Pro, så har jag förlikat mig med att nästa arbetsmaskin kommer att bli en egenbygd PC igen, efter många års uppehåll.

Men det gäller att inte klaga och gnälla. Det är den maktlöses verktyg.

Ursprungligen av Ancientdragon:

Men en konfiguration för 40tkr så räknar du även med att din nya Mac med första generationen touchbar skall hålla och användas av dig i över 10år (40tkr/365dagar) detta då du säger att den enbart kommer att kosta dig en 10:a om dagen. Tror tyvärr att varken batteri eller touchbar kommer att fungera om 10år eller om 6-7år för den delen.

Tack för påminnelsen att det alltid är bättre att mäta två gånger och såga en. Det var en rätt risig uträkning av mig, gjord i hast och frustration. Till detta kommer att jag bor i Schweiz och inte kollat kursen på rätt länge. Den har sprungit iväg. Men även korrekt uträknad så stämmer dina siffror bättre. Jag räknar med ca 5 års arbetslivslängd även om den kommer att hålla längre.

I mitt fall drygt 2 CHF om dagen, eller typ 20 spänn.

Allt detta bottnar dock i att priset var ointressant i det här fallet. Hade hellre betalt lite mindre. Men min datorn är ganska maxad. Instegsmodellen 15" med TB är bra mycket billigare och helt OK den med.

Mycket sugen på min MacBook Pro 15" med Touch Bar.

Har en Mid 2012 MacBook Pro Retina. Hyfsat maxad. Bästa datorn jag någonsin haft, med råge.

Den funkar fortfarande hur bra som helst. Hustrun skall ta över den, översom hennes MBA är lite trött och skärmen strular.

Jag köper denna eftersom det är den nyaste och snabbaste MBP som Apple levererar. Maxade en 15" med Touch Bar, förutom att jag tog 1TB och inte 2TB SSD.

Räknar dagarna tills den kommer. Enklaste köpet jag gjort. Tog rätt lång tid efter jag beställd den innan jag kollade vad priset egentligen var. OK. Det kommer att kosta mig ca 10kr om dagen att ha tillgång till den. Får väl lagra upp med nudlar att ha som backup när det blåser kallt................

Nu gäller det bara att vänta på att internet skall laga sig själv. För maken till dravel och okvalificerat snick-snack de senaste timmarna av icke Mac-användare, proffskommenterare och andra dilettanter har jag sällan varit med om.

Tur man har nya versioner av både FCPX och Motion att kika på under tiden.

Ursprungligen av reboot81:

250MB/s, alltså skriva 15GB i minuten, fixar din originalrigg. Hur stora filer får du ut vid rendering?

Jag trodde flaskhalsen vid rendering var beräkningskraft – från CPU eller GPU om mjukvaran stödjer det.
I andra hand RAM, och sist diskprestanda. Upplys mig gärna om jag fått det hela om bakfoten.

Haha, jag blev skönt konfunderad när jag läste ditt inlägg, innan jag kom för mig att skrolla hela vägen upp och läsa OP. Förvirringen blir inte mindre när man läser tråden från början...

Jag vet inte om vi alla pratar om lite olika saker, men jag tror faktiskt inte att OP fått riktig hjälp med själva huvudproblemet—nej, precis som du skriver är inte hårddisken något problem vid rendering i de flesta fall.

Jag vet inte om jag ens läst OP tidigare, eftersom jag tror jag svarade en annan användare lite generellt om vilka hastigheter som är möjliga idag.

Nu är vi nyfikna vad som renderas, ifrån vilken mjukvara (och eventuella plugins) och varför OP anser att HDD skulle vara bromsen.

?

Ursprungligen av oqvist:

Hittade denna länk i en annan tråd på forumet om Mac Pro:
https://ibuildmacs.com

Mycket bra då man (detaljerat) kan se uppgraderingar för varje Mac pro.

Ja, men betrakta inte länken som hela sanningen.

Jag hade en 5.1 2010 (6-core) som jag "uppgraderade" till en 4.1 12-core. Den har jag sen flashat till 5.1, installerat 2x3.46GHz CPUs, har en SSUBX SSD via PCIe, USB3 och uppgraderat WLAN till 'n' samt bluetooth till att stödja handoff och andra nya funktioner.

Imorgon får jag mitt RX 480 8GB kort som skall tryckas in sidan om mitt R9 280X 3GB.

Det finns mycket man kan göra med de här datorerna och man kan nästan inte lista alla möjligheter i detalj.

Ursprungligen av wemme:

Håller fullständigt med. 300 spänn får man sätta i paritet med exempelvis en GF-avgift en helg eller liknande.

Skall kanske nämna att jag i och för sig bara betalar ca 130-135 per år.

Tyckte att det lät "mycket" med 300 kr (jag betalar i CHF eftersom jag bor i Schweiz) och nu när jag kollar ser jag att jag har ett abonnemang för 'Classic Members' som kostar 15CHF/år—troligen pga att jag använt appen från början genom ett antal versioner vid det här laget.

Men... hade jag börjat om från början hade jag ändå lagt 300 kr. Gillar att planera hålet från tee med telefonen och sen bara lyfta på handen och snabbtitta på Watch för att få framkant-center-bakkant för majoriteten av slag ute på hålet. Och det är riktigt lätt och snabbt att föra in score och få bra statistik på var missarna hamnar och olika typer av träff-%.

En av mina favoritappar faktiskt! Och tack vare den här tråden fick jag en bra påminnelse att inte säga upp det

Kört med golfshot i några år. Riktigt bra. Kostnaden blir liten i sammanhanget—bara att unna sig.

Nu för tiden kan du komma upp i 5500MB/s i en Mac Pro.

Jag har 1500MB/s i min 5.1:a. En billig adapter i PCIe och sen några SSD "blades" i den, beroende på önskad storlek, pris och budget.

Ursprungligen av Janne56:

Har fått de uppgifter jag behövde klart på denna frågan

Jag hade en 5.1 men jag "uppgraderade" till en 4.1 som jag sen moddat

Det finns mycket man kan göra. Bästa val beror på behov och budget.

En SSD som monteras som en vanlig hårddisk är begränsad i överföringshastighet till ca 270MB/s (men har fortfarande snabb access).

En SSD som monteras på PCIe kortplats kommer upp i 1800MB/s idag. Min version ligger på 1420-1480 MB/s.

Förtydligande: Fick ett PM i all välmening där förmodan var att det borde stå 4,1 som uppdraperades till 5,1 i mitt inlägg. Men det står rätt. Jag köpte en 2010 5,1 när den kom. När jag undersökte uppgraderingsalternativen förra året slutade det med att jag köpte en begagnad 4,1:a (alltså en äldre dator) därför att den hade dual CPU tray. Det hade varit dyrt att köpa in alla delar för att konvertera min 5,1 6 core till dual CPU 12 core. Precis som TS skriver så flashade jag sen 4,1:an så att den blev en "mjuk" 5,1:a. Detta för att få full hastighet på minnen och för att den skulle kunna ta mina 2x 3.46GHz CPU:er som jag köpte.

Senast redigerat 2016-01-31 18:35

"Apple avslöjade datumet för releasen av Watch OS2, du kan inte ana vad som hände sen"

Tja... i och med att du importerar en massa foto till ditt Bilder-bibliotek, så kan man säga att det nu är "dina" bilder. Din MacBook Pro vet ju inte var bilderna kommer ifrån, utan betraktar dessa som nya bilder som tillhör dig.

Sen tack vare iCloud, så synkroniseras alla dessa bilder med alla dina enheter som har iCloud-delning aktiverat. Bland annat din telefon.

Det finns ett alternativ som heter "optimera lagring av bilder", eller något liknande. Då synkroniserar iCloud inte originalen utan mindre versioner. Det kan löna sig på telefon och iPad, lite beroende på hur man använder sina bilder.

I ditt fall hade det kanske varit bättre att bara spara alla hennes bilder i några mappar på hårddisken?

Om din tjej registrerar sig på Flickr, så får hon 1TB utrymme där utan kostnad.

Är det någon som hittat information, eller själv testat, hur kaloriberäkningen fungerar på klockan när den inte bärs på handleden?

Min bättre hälft får inte bära klockan på handleden under arbetstid av hygieniska skäl (jobbar på sjukhus). Igår hade hon den i en ficka och den fortsatte då med aktivitetsrapporteringen som en slags stegräknare. Detta är i linje med Apples egen dokumentering; ungefär som att man kan sätta klockan i strömsparläge där pulsen inte längre mäts (alls?), men kalorierna ändå räknas.

Jag hittar ingen tydlig information om exakt vad klockan levererar i olika scenarios. Någon som vet?

Personligen så betraktar jag de 3 gratismånaderna som en kalibreringsperiod. Jag tror Apple själva vet att de har en del jobb att göra och att de kommer att behöva lite tid för att få rätt på allt.

Men vissa givna saker tycker jag skulle vara på plats redan. Ett litet exempel är att varje gång ett artist- eller albumnamn dyker upp, så skall det vara en länk till artisten eller albumet i fråga.

Jag saknar även topplistor a la Spotify för att snabbt kunna "ta pulsen" på vad som spelas. Eller har jag missat dem?

Sen tycker jag att Apple skall använda navigeringen från "min musik—album" mer. Det vill säga att från en översikt av album, så kan man med ett enkelklick expandera ett albums innehåll, utan att förlora översikten man hade tidigare.

Eftersom det är så otroligt klumpigt att navigera fram och tillbaka i iTunes, så önskar jag att Apple minimerade behovet att klicka sig i på djupet. Ser mycket hellre en navigering som snabbt expanderar/kontraherar information.