Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Protector

Protector

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-03-11
  • Senast aktiv 2013-03-05
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Protector har skrivit i forumet.

1

Ok, jag har den men vet inte riktigt vad jag ska använda den till. Men jag älskar den ändå! Är det konstigt?

Tycker dock man omedelbart saknar 3G på den. Jag trodde jag skulle sitta som Steve uppkrupen i en murrig fåtölj och fippla hemma men om man har en 13" Macbook är ju det fortfarande enklare. Men men, det blir väl till att JB 3GS:en då, för att kunna surfa "Unterwegs"...

Förbannat kasst att man inte kan skicka musik över airtunes dock, skärpning Apple!

Frågan är om det är lönt att fortsätta en 3 år gammal tråd men det kan ju vara värt att testa!

Har strul med att göra/hantera compilations. Jag har en del egenskapade album i itunes där jag slänger in enstaka låtar av V/A, t ex har jag ett (iofs ganska långt) album som heter "Övrigt Reggae" där jag slänger in lite nyfunna hits då och då. (Mitt öga grejar inte att ha en massa album som bara innehåller en låt i biblioteket). Jag döper alla låtar i detta album såhär: Album Artist och Album heter bägge "Övrigt Reggae" vilket jag hittills tyckt ger mig vettigaste sorteringen i biblioteket.

Problemet som ibland uppstår är att jag lägger till en låt, döper den som ovan men den hamnar istället i ett eget album som heter "Unknown" - trots min namngivningsceremoni! Jag försöker då att göra markera samtliga låtar som ska vara i "Övrigt Reggae" och göra en compilation av dem men det funkar inte alltid heller. Det är här jag upplever att itunes lever sitt eget liv och gör till synes helt ologiska saker utifrån mina desperata försök att slita till i kopplet.

Har egentligen en massa frågor som jag har svårt att riktigt sätta fingret på ang detta men jag börjar såhär:
Om jag har en compilation och vill lägga till en låt i den, är det bara att markera den föregående compilationen + den nya låta och göra en ny, eller måste jag på ngt sätt först "avregga" den tidigare samlingen? Att bara markera alla ger ofta upphov till strul nämligen.

Jag är inte riktigt med. Flera inlägg nämner att det inte går att jailbreaka om man har en 3.1.3 som inte är jb tidigare. På iClarifieds hemsida nämns detta inte alls utan det ser ut att funka, ffa om man använder Spirit så man kan få en untethered jb. Har jag missat ngt då eller går det att jb en 3.1.3 3GS? (vill så gärna göra min iPad wifi till en iPad 3G!)

Jag har dock inte ngn koll på hur/om jag kommer kunna utnyttja 3G på ngt sätt (då snackar vi väl JB även på ipaden då...) Eller är det kanske inte lönt att köpa 3G-varianten ens..? Ngn som har ngn idé om saken? Jag läste i ngn annan tråd om att kunna nyttja lurens 3G och sätta upp wifi mellan luren och ipaden istället men frågan är ju om det går ö h t..

Jag har en kompis som åker till USA under april och ska försöka få tag i en åt mig - och gör han det är det ju inte omöjligt att jag skulle bli först i Ume. Men det är kanske helt orealistiskt att det ska gå att få tag i en genom att bara knalla in på valfri Applestore "över där"...

Ursprungligen av Leftrustle:

Har du testat att leka med "sortera efter"-fälten? Borde funka...

Jo, jag hoppades att det skulle vara lösningen, men just att sortera efter låtnamn finns ju inte med som alternativ...! =(

Thomaz:
Jag är nog rätt nördig med min musik själv (fast kanske på fel sätt...) Vill inte ha en strölåt att ligga i ett eget album för det stör mig som fan när jag browsar i biblioteket. Det finns därför ett antal kataloger/album som funkar som uppsamlingsplats för nytillagda "diverse-låtar", t ex "misc. hip hop" för att inte "Baby got back" med Sir Mixalot ska ha ett eget album. Eftersom det tillkommer låtar till det albumet rätt ofta blir det ju bortom nördigt att då sitta och uppdatera låtnumreringen på typ 70 låtar, vilket är det enda sätt jag kommit på för att skapa en helt valfri ordning i ett album.

Om ingen nu har ett bättre sätt?

Luddigt formulerat av mig kanske... Det jag har är ju hemmasnickrade album, t ex alla Evert Taube-låtar under albumet "evert taube". De spåren har därför inga nr och sorteras därför helt huller om buller. Finns det ngt sätt att få alla låtar i det albumet att sortera i bokstavordning men att ändå behålla den övergripande sortering i biblioteket som är efter "album och år"? Ett alternativ är ju att själv skriva in låtnr så låtarna hamnar i rätt bokstavsordning men om man då lägger till en ny låt till albumet får man ju problem...

Har några katager i itunes med blandade låtar, alt. låtar av en och samma artist men inte sorterade efter album, t ex en mapp med låtar av Evert Taube (don't hate). Min vanliga sortering är efter "album och år" varför dessa låtar lägger sig i en mycket godtycklig ordning.

Finns det något sätt att själv välja hur en särskild mapp ska sorteras; kan jag lägga till ett visst sorteringsmönster för vissa låtar inom ett album, t ex efter låtnamnen eftersom det skulle vara den bästa sorteringen i en diverse-mapp av samma artist? Och vad är det som avgör den ordning de nu hamnar i egentligen?!

Jag var inne lite på samma fråga så jag kör på här i samma tråd. Är det ngn som har bra koll på vad som lägger sig i "det lilla minnet" och vad som hamnar bland mediafiler, och finns det ngt enkelt sätt att förstå vad som är vad om jag browsar mina filer på tfnen (har Finder eller vad den nu heter...)

Jag har typ 20 meg kvar av 300 och tycker inte att jag installerat så förskräckligt mycket, ffa inte med tanke på programmens storlek!! Rensade lite wallpapers, det friade up några meg iaf men vad är de stora posterna, och är det ngt man kan klara sig utan?

Finns det något bättre alternativ till Bosstool? (det verkade ovan som att det kunde bli lite meckigt framöver om jag använder det..) Partition Magic for iphone kanske...

Jag undrar vad du menar med "gprs:a utan problem". iphone stödjer väl endast EDGE och Telia är väl ensam operatör att erbjuda EDGE till 2G-telefoner. Och du skrev att du har tele2. Så hur använder du GPRS?? Kan man koppla upp sig via GPRS på en iphone? Det som brukar hända är ju bara "...not subscribed to EDGE.."

Får jag fråga hur du menar att du kan gprs:a utan problem om du har tele2? EDGE funkar väl endast med telia (förutsatt att du nu inte har en 3G-iphone..)

BestofBlocket:
Jo, så fick jag också med SIMport men jag har ändrat alla de där manuellt också. Men att folk ändå ringer från 070 och skickar mess med +46....det är ju fuckat. Ska det vara så kanske? Det känns ju mer som att det borde ligga hos växeln som skickar ut samtalet vilket nr det kommer ifrån...

Jag fick min iphone för några dagar sen och har lagt märke till en grej. När jag får SMS av folk är det utlandsprefix (+46) medan det inte är det när personen i fråga ringer. Det innebär att jag verkar behöva spara bägge (med och utan +46) i kontakter för att få upp personens namn i "alla lägen". Har ngn erfarenhet av detta?

1