Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sweetcc

sweetcc

Medlem
  • Plats Ystad
  • Sysselsättning Ny inom det grafiska yrket. Dock har intresset funnits länge och jag har utbildat mig till viss del inom det. Tyvärr är jag långt ifrån fullärd!
  • Registrerad 2008-03-12
  • Senast aktiv 2015-04-19
  • Antal inlägg 20

Foruminlägg

De senaste inläggen sweetcc har skrivit i forumet.

Ursprungligen av johan_tanying:

Bara att gå igenom frågorna ovan -

Har liksom gjort det

Ursprungligen av johan_tanying:

sitter ni exempelvis med samma CS-version? Sitter ni med samma (även om det är mac och win) behöver man inte exportera som idml.

Ja samma version, CS6 (enligt filinformationen i bridge).

Ursprungligen av johan_tanying:

Är det själva indd-filen som inte kan öppnas? Eller är det de länkade filerna som inte hittas/inte kan öppnas?

Ja själva filen! De länkade filerna går att öppna separat i tex PS.

Ursprungligen av johan_tanying:

Unzippade du på en nätverksdisk? Gör inte det i så fall. Har unzippningen resulterat i att åäö försvunnit? Zip är en värdekass standard när det kommer till att bevara tecken som inte finns i USA.

Extraherade lokalt, zip-filen innehåller inga åäö utan är ersatt med o & a, däremot är själva indd-filen med åäö. Men det är den även i den zippade filen (om man "tjuvkikar" in i den)

Ursprungligen av johan_tanying:

Kan inte motparten bara dela ut en dropbox-mapp med hela faderullan i, och låta dig jobba i den?

Får väl bolla problemet till dem!

Får samma felmeddelande när jag ska öppna ett paketerat indesigndokument. Extraherade zip-filen utan problem, alla filer verkar finnas med (kan till och med se en förhandsgranskning av indd-dokumentet). Kan det möjligen bli så pga att avsändaren jobbar på en Mac och sparar den som en vanlig indd-fil istället för idml, och jag jobbar på PC?! ...känns ju inte riktigt som att det är felet, vet att jag fått ett annat indd-dokument som skapats på Mac, som funkat!

Förslag? Felet bör ju ligga hos avsändaren, eller?!

Ursprungligen av sweetcc:

Då har även jag en fråga angående detta!
Jag försöker skapa en PDF-inställning enligt dagspressens inställning ("TUNews07PDFXia2001") men jag lyckas inte nå ICC-profilen som jag lagt in i color-mappen.

Jag har då gått in i Distillern (då jag skrev ut en PostScript fil från indesign för att få den svart/vit ) klickat "inställningar">"redigera PDF-inställningar" för att ställa in den enligt "TUNews07...", under "Färg" när jag letar i rullningslisten "CMYK" eller "Grå" under arbetsfärgrymd så hittar jag inte ICC-profilen (fargpressen_v3_2006.CSF). How come?

Hängde du med på problemet? (annars får du fråga! )

Tacksam för lite hjälp!

Äh, glöm det där! Jag hade klantat mig och glömt lägga till icm-filerna under "C:\Program\Delade filer\Adobe\Color\Profiles" jag la bara in CSF-filen under "C:\Program\Delade filer\Adobe\Color\Settings". Men nu är det löst så det är bara till att tuta och köra!!! :D:D:D

/Cicci

Ursprungligen av jannes:

Du kan lägga profilen i en av flera mappar.

DIn Hårddisk/Library/Colorsync/Profiles
~user/Library/Colorsync/Profiles

DIn Hårddisk/Library/Application Support/Adobe/Color/Profiles
~user/Library/Application Support/Adobe/Color/Profiles

Alla går lika bra.

InDesign har en bugg som gör att profilerna inte uppdateras i Exportdialogen och Tilldela Profil utan att du startar om programmet.MYK avdelningen. Du ska inte ha inställningen som bevarar värden.
Janne Suhr

Då har även jag en fråga angående detta!
Jag försöker skapa en PDF-inställning enligt dagspressens inställning ("TUNews07PDFXia2001") men jag lyckas inte nå ICC-profilen som jag lagt in i color-mappen.

Jag har då gått in i Distillern (då jag skrev ut en PostScript fil från indesign för att få den svart/vit ) klickat "inställningar">"redigera PDF-inställningar" för att ställa in den enligt "TUNews07...", under "Färg" när jag letar i rullningslisten "CMYK" eller "Grå" under arbetsfärgrymd så hittar jag inte ICC-profilen (fargpressen_v3_2006.CSF). How come?

Hängde du med på problemet? (annars får du fråga! )

Tacksam för lite hjälp!

Ursprungligen av theplague:

Facebook drar extremt lite data.
Alla online-media(rörlig bild, musik, tv, radio, streaming) är ju det som drar absolut mest.

Jo det förstår jag ju. Men du som har lite mer koll än mig.

Halebop har ett erbjudande:
http://www.halebop.se/butik/2butik.page
och telenor har ett::
Telenor - Allt om iPhone 3G

Problemet är att eftersom jag inte vet hur mycket jag kommer surfa så vet jag inte vilket som lönar sig.

Halebop har man 6Mbit/s men om man surfar mer än 500MB/mån så sänks hastigheten till 57kbit/s. Och Telenor har obegränsat per månad till en hastighet av 350 kbit/s.

Då är det också dyrare månadskostnad hos Telenor... Jag blir knäpp, får värsta beslutsångest... :">

Ursprungligen av henkebarn:

Jag ligger på 177 mb mottaget, 20 dagar senare. Jag har Wifi hemma, men jag använder det sällan då jag tycker att det verkar dra mer batteri att ha Wifi aktiverat än att ha 3G aktiverat! När jag jobbar (nattjobb) så har jag alltid min macbook med mig, så jag nyttjar inte iPhone jättemycket på mitt arbete. Tippar att jag fortsättningsvis kommer ligga mellan 150-200mb/månad!

Rent praktiskt hur mycket surfar du då? Jag har absolut ingen koll hur många mb olika aktiviteter (youtube, facebook, webbtv, webbradio) drar?!
Funderar på vilket abonnemang jag ska slå till med. Svårt att avgöra när man inte vet hur mycket man kommer surfa!

Ursprungligen av johan_tanying:

Sen vet du väl att det inte finns någon anledning kvalitetsmässigt att köra genom Distiller. Mycket smidigare och exakt likadan kvalitet om du använder InD egen PDF-export. Och då använder du med fördel PDFX1a2001 som är "idiotsäkert" för de flesta tryckare. Du kan i inställningarna för PDFX1a2001 tala om vilken slutprofil pdfen skall ha (exvis fogra39). Själv brukar jag klara mina modesta tryckbehov med hjälp av detta exportalternativ.

Fattar inte varför många tryckerier tjatar om det då, att det inte funkar med exporterade PDF:er direkt från InDesign. Kan det inte vara så att det beror på deras RIPP? I alla fall så brukar jag fråga om de har problem att ta emot den typen av PDF, för säkerhets skull. Annars blir det bara onödigt jobb om det ska göras om! Tack för tipset med PDFx1a2001 i alla fall!

Har nu haft tid att experimentera lite och till att se på skärmens resultat så ser det ut att funka efter att jag tilldelat profilen "FOGRA39". Kollade genomskinlighetsblandningen (i InDesign) också och den stod på CMYK

Ska kontakta tryckeriet på måndag (då snubben varit på semester) och diskutera vidare där. Tycker det är kasst att de inte körde ett provtryck eller något, innan han printade ut två full size roll-ups, för att se så allting stämde! Tror ni man kan kräva någon kompensation (eftersom han inte gav mig några direktiv fastän jag frågade om allting såg okej ut)??

Tack för alla tips i alla fall! Gillar skarpt detta forumet då man får så bra hjälp!
Återkommer när det blir fler problem! ;-P

Meddelar hur det hela slutade efter helgen!
/Cicci

Hur kan jag kolla det?
(usch vad jag känner mig pantad nu...)

Ja det är precis den nyansen jag försöker klura bort... Har testat ställa in färghanteringen i färginställningar till FOGRA39 då den stod på FOGRA27 (vilket jag läste någonstans på forumet att den inte gällde längre). Syns ingen skillnad. Har försökt leta runt lite på forumet men tycks inte hitta hur man ska ställa in det där! Någon som har mer konkreta tips på hur jag ska ställa in färginställningar, som sagt var färghantering är inte min starka sida men dock så viktig!

Okej! På vilket sätt menar du att jag har problem med färgprofilerna? Vad ska jag leta efter? Jag är inte så hemskt insatt i den biten och använder främst de förinställda profilerna.
Jo jag fick ju som sagt också med det i "trycket" (tror de printar ut det på en högupplöst skrivare då detta är en roll-up). Själva linjerna kom inte med på trycket, men de mörka rutorna gjorde det... Så jäkla surt att de inte själv reagerar på att det ser konstigt ut utan bara kör ut det!...
Tack för tipset så långt!

Jag har stött på ett problem med några av mina PDF-dokument. Det blir konstiga linjer efter, vad jag kan tyda från indesign-dokumentet, ramkanter och andra banor från de monterade objekten. Se bifogad fil. På slutprodukten syns dom runt bilen i form av en mörk ruta. (inte så kul!)
Vad lyckas jag göra för fel? denna PDF har jag skrivit som PostScript-fil och sedan kört i Distillern. Någon som kan ge mig lite råd och tips?

/Totally lost :">

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Det finns många fler 3D program på Mac än bara MAX. En speciell avdelning med tips för alla kanske kan vara lite knivig att hålla reda på. Har själv lekt lite i program som Strata, Cinema 4D, Bryce och några till

Vad har du kommit fram till, kan du rekommendera något?

Själv är jag helt ny inom det här med 3D men jag känner mer och mer att jag verkligen vill lära mig. Men jag vet inte riktigt vilket program man ska starta med, har du något tips? Främst skulle jag vilja lära mig illustrera i 3D, känns nästan omöjligt i Illustrator (dock vet jag att det går men det krävs en hel del om man ska få till rätt perspektiv) därför har jag fått för mig att det skulle vara lättare i ett 3D program! (har jag rätt eller fel?!)

Tacksam för tips!
/Cicci

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Tråden flyttad från "Mjukvara - Adobe & Macromedia" till "I praktiken - Grafisk produktion".

Har också förtydligat rubriken lite. Tidigare rubrik: "InDesign vs. Publisher"

/Mod

Tack!

tror inte någon originalbyrå sysslar med de, ursäkta uttrycket, skitprogrammen...
Och tyvärr så anser chefen att jag ska göra detta (då det kostar pengar på annat sätt, och pengar är man vääääldigt sparsam med)
Jag fixar det med adobes program men jag fixar inte MS. Låter dumt men kanske är det för att man bara inte vill sätta sig in i dom!
Får väl hoppas på fler tips!
Tack!