Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nickenordmark

nickenordmark

Medlem
  • Plats Luleå
  • Sysselsättning Har en iPhone, en iMac oletar efter en Macbook Unibody!
  • Registrerad 2008-03-23
  • Senast aktiv 2011-02-28
  • Antal inlägg 30

Foruminlägg

De senaste inläggen nickenordmark har skrivit i forumet.

Har provat VNotes men den spelar inte in pågående samtal, bara min röst om jag vill spela in ett memo.
Nog borde väl nån veta nån app så att man kan spela in telefonsamtal. Det går ju på de flesta mobiler.

Fridens.

Hej!

Jag har aldrig lyckats kunna vare sig hämta MMS eller surfa med GPRS. Jag har all info från TDC (Telia) men fattar inte riktigt var jag ska skriva in det. Infon stämmer inte riktigt.

Det här har jag fått från TDC för att lägga in manuellt:

GPRS Inställningar

APN/Kopplingspunk: spinbox.telia.se
Anslut med: Spinbox WAP GPRS
Internetläge: http
Använd Proxy: Ja
IP-adress: 010.254.254.254
Portnr: 8080
Användarnamn: Anges ej
Lösenord: Anges ej

MMS Inställningar
APN/Kopplingspunkt: spinboxmms.telia.se
Anslut med: Spinbox MMS
IP-adress: 193.209.134.132
Användarnamn: mms
Lösenord: telia

Please!!
Kan nån duktig människa guida mig så att jag skriver rätt sak på rätt ställe!!! Tänk på att jag är lite rookie på det här. Har försökt gå in via Inställningar-nätverk-EDGE, o även via VPN men inget blir rätt!

Hoppas på kunnigt o hjälpsamt folk!

Vänligen!
Nicke

Tack för alla tips o råd. Ska prova mig fram ett tag så får vi se.
Är Office för Mac så hiskeligt dyrt överallt eller går det att hitta lite billigare nånstans?

....o det ska inte vara några större probelm att växla mellan MS Office på jobbet o iWorks hemma, o tvärtom?

...och om jag har iWorks eller AppleWorks, som förmodligen på ett eller annat sätt, via kanske konverterare som iWords Light, skulle funka. Hur går det då när jag skickar tillbaka filen till jobbet o ska öppna upp i MS Word igen?

Trixigt detta, många variabler som ska funka! Vi jobbar inte med svåra Excelfiler, eller komlicerade presentationer. Men ordbehandling måste funka mellan PC-miljön i jobbet o den nya iMacmiljön hemma. Tacksam för alla råd o tips...

NN

Kan man maila ett word-dokument från jobbet o sedan öppna det hemma om man inte ens har Word hemma? Ska man spara det i nåt speciellt format som kan öppnas av ett ord-program i Macen?

Hej!

Jag har MS Office på jobbet. Om jag köper en Mac o iWork, hur enkelt är det då att ta hem filer i Word-format eller Excelformat, jobba med dem i iWork, o sen föra över till Word igen? Eller finns det nån enklare variant som skulle funka, förutom att köpa Office för Mac, det är bara FÖR dyrt.

Vänligen!
Nicke

OK, kan ju va en variant, men hur använder jag Voice Recorder, var finns den?

Hej!

Jag är journalist o har ofta behov av att göra intervjuer med mobilen. Finns det nån app som gör att jag skulle kunna spela in samtal? Tacksam för hjälp.

Hej!
Jaghar installerat SMSD men det stänger av direkt. Jag är dålig på det här med sources o hur man gör för att hitta SMSDFr som jag såg att du tipsade om på ett annat ställe. Hur gör jag för att hitta den appen?

Jag saknar veckoöversikt i iphonekalendern. Iaf kan inte jag hitta den. Vore så bra att kunna välja om man vill se dag, vecka eller månad. Nån som har en lösning, förutom att använda extern kalender, vilket inte är en lösning för mig.

Vänligen!
nn

Hej!
Jag har precis samma problem. SMSD startar i stängs ned direkt. Jag är ganska kass på allt det här med sources o hur man lägger till saker. Törs man be om lite mer hjälp från theplague?

Vänligen!
nn

Ja, alltså frågan är så enkel, men jag har inte lyckats... Nån som vet?
Sen undrar jag om nån känner till om det finns nån app så att man kan spela in telefonsamtal, vilket finns på alla SE-lurar.

Ha det gott allihop!

Tja!
Jag har själv ingen router utan har hittat trådlöst öppet nätverk på jobbet o andra ställen. Jag får alltså ikonen som om wi-fi funkar men när jag öppnar Safari eller försöker installera från Installer så får jag felmeddelanden. Inte heller Edge funkar, men det känns inte så viktigt. Jag vill framförallt kunna installera ett par program...

Nån som har tips?

Hej på er!
Jag har en upplåst 1.1.4 som funkar utmärkt, förutom att jag inte får Wi-Fi att funka.
När jag hittar öppna nätverk o bockar för så får jag ikonen uppe till vänster på telefonen (typ som 3 halvcirklar) men när jag går ut på Safari så kan den inte hitta servern. Jag kan heller inte installera paket, eller något annat som invilverar kontakt med nätet.

Vad kan va fel?

Vänligen!
NN