Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
peoe

peoe

Medlem
  • Plats Mölndal
  • Registrerad 2008-04-24
  • Senast aktiv 2012-08-16
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen peoe har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2012-08-16 16:27

Tack för svar, skall genast testa!

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2012-08-16 09:33

Känner någon till något gratisprogram, såg att det inte ingick i Reader...

Men - tack i alla fall för hjälpen!

Peo

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2012-08-14 10:36

Hej på er!

Jag har en kund som sakta men säkert övergår från pc till mac. På PCn har hon haft PDF Xchange Viewer. Hon får ritningar i .pdf-format, ritar dialogrutor, markerar text, stryker över inaktuell text osv. Allt detta går ju att göra i förhandsgranskaren. Däremot ser jag inget sätt att mäta area, avstånd och omkrets på det sätt hon kan göra i sitt gamla program.

Jag har sökt lite grand och har inte hittat något enkelt program som man kan göra detta i. Hon är inte speciellt avancerad datoranvändare, så det får inte bli för gimp:igt, det kommer hon inte att klara.

Någon som har någon idé?

Tack och bock!

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2010-12-09 16:32

Hej!

Jag instruerar i gruppträningssammanhang och mixar ihop min musik från iTunesbiblioteket i MixMeister, därefter exporterar jag tillbaka dem, lägger dem i en spellista för resp. pass.

Eftersom jag ändrar musiken praktiskt taget varje vecka känns det slöseri att bränna en cd för varje pass, vilket jag ändå gör varje gång.

Skälet är lika enkelt som korkat, jag behöver få reda på hur lång tid som är kvar på låten så att jag kan berätta för folk att det är dags att slita hund, jag vill också veta hur lång tid som är kvar på passet och i min idealvärld hade jag dessutom velat infoga information till mig själv att det nu är 10,9,8 och så vidare sekunder kvar till det är dags för den bajshårda stående klättringen för att ingjuta mod/häckla mina deltagare.

Eftersom vi använder Activio så att deltagarna ser sin puls under hela passet på en proj vill jag dessutom helst kunna ha information om vilken puls de bör ligga på under varje del av passet.

I den vanliga (och de andra spelarna jag hittat på nätet) är resterande tid på låten en liten, liten siffra i högra hörnet. Framför allt på iPaden kan jag se den från 50-60 centimeters håll, men att ha iphonen eller ipoden framför mig eller på musikracket och försöka se detta går helt enkelt inte.

Det intressanta i sammanhanget är ju att idag är det mer eller mindre standard med iphones - i alla fall i min kedja, men att lära sig passet så att jag har koll på exakt hur många sekunder som är kvar av alla låtar vid varje givet tillfälle går helt enkelt inte, vilket är skälet till att de flesta använder displayen på cd-spelaren och har iphonen som desperat backup om cd:n är kass.

Jag kan till och med tänka mig att ta med mig min MBP om det skulle finnas ett lämpligt program, men ipad eller iphone känns ju som ett betydligt bättre alternativ.

Jag har funderat på att konvertera passet till en film eller någon slags keynotepresentation, men är osäker på om det går på ett smidigt sätt eftersom jag ändå lägger alldeles för mycket tid på mina passupplägg redan.

Är det någon annan som har koll eller idéer på vad jag kan göra, eller känner någon som leder liknande pass och som har någon fiffig lösning?

Pussen och kramen
Peo (på Sportlife i Göteborg)

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2010-11-04 09:38

Jag syncar telefonen flera gånger om dagen. Igår när jag mixat ett nytt träningsprogram i Mixmeister, exporterat filerna som nya musikfiler i .aiff format och lagt in dem som en ny spellista i iTunes för att synca över till iphonen för att kunna köra mitt pass en timme senare bestämmer sig datorn för att den måste synca allt.

Nu är ju det inga större problem förutom att jag har runt 2000 ljudfiler, givetvis kom inte mixen över och jag fick köra mitt gamla program på passet.

Det som förvirrar mig är den extremt långsamma synkningen. Det tar över tio sekunder per låt vilket ger en uppskattad synctid på över sex timmar. Så lång tid tog det ju varken att synca min gamla iphone 1, min 3gs eller när jag återställde min nya 4.

Jag har en månad gammal MBP
(lite OT här ett tag: eftersom min Air:s gångjärn dog (som på alla andras) och verkstaden hittade en liten buckla i chassiet vilket gjorde att garantin inte gällde. (Vilket för övrigt gjorde att de vägrade fixa mina andra problem med 100% cpu och att ena kärnan var helt uppfuckad med.)

Egentligen bestämde jag mig då för att aldrig handla appleprylar igen - extra så när de vägrade laga min 3gs eftersom det var ett litet märke i ena hörnet där jag tappat den. Nu har jag gett dem en chans till eftersom jag inte kunde se mig själv med en windowspc igen... /OT)

Någon som har någon aning om varför den syncar så sjukt slött?

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2009-02-16 11:41

Förresten kan nämnas att när jag lämnade in en Ericsonmobil på Mediamarkt för några månader sedan var jag inne på dagen tre veckor efter och ville ha en ny mobil. De ville få svar från Anovo först och jag kom tillbaka dagen efter. Då var beskedet att de väntade på delar och undrade om jag ville vänta eller ha en ny telefon. Svårt val. Inte.

På Teliabutiken bör de ha koll på läget och veta var tidsgränsen går. Om inte kräv ett skriftligt besked från personen i kassan där de skriver att de inte vill lämna ut en ny telefon trots att det gått sex veckor som de skall skriva under tillsammans med namn, datum och ort. Det kommer nog att ställa saker på sin spets.

Om du vill ha extra påtryckningsmaterial kan du ju printa sidan om reklamationer osv från lagtexten ovan, i den framgår ju också att du har rätt att begära ersättning för förlorad arbetsinkomst, resor, lunch om du gjort det under lunchtid på jobbet så du inte kan värma din lunchlåda (och extra kostnader för att ringa mobilsamtal från din hemtelefon om inte de gett dig en en ersättningstelefon).

Så vill man vara elak gissar jag att man kan snäppa förbi butiken vid lunchtid varje dag och käka en utelunch på butikens bekostnad tills dess det löst sig, bara man sparar kvittona.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2009-02-16 10:32

En och en halv månad?

Ni bör båda hävda att reparationen inte utförts "inom rimlig tid"

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&dok_id=SFS1990:932&rm=1990&bet=1990:932

vilket normalt i branchen anses vara tre veckor. En månad är under alla förutsättningar inte rimlig tid.

Har du inte din eller en ny telefon i handen inom tre veckor skall butiken ge dig en ny eller låta dig häva köpet.

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-10-09 12:57
Ursprungligen av Mach2:

En ny Mac Mini är väl det mest troliga. Det är väl i princip klart att den kommer, bara en fråga om när. Dagens modell har hängt med ett bra tag.

Jag tror inte på en ny Mac Mini. Det känns som att utseendet får för lite fokus och att användaren kan förstöra det fina utseendet med att välja egen skärm, tangentbord osv.

Jag tror kanske till och med att man på sikt kommer att överge den "stationära" sfären helt, att MacPro också får stryka på foten. Det blir nog iMac för hela slanten...

Sen inser jag att jag har för dålig koll på företagets produkter. Klart att xServe-namnet borde utnyttjas på hemmamarknaden, så jag fyller på den tidigare raddan med att MacMedia även kommer i smaken xSerhome som fungerar som virtualiseringsplattform för små tunna enheter i hemmet utan eget operativ med bara litet eget flash och där hela operativet och alla funktioner körs från servern.

Men nu får det räcka med drömmerierna för idag...

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-10-09 12:41

Jag tror på följande produkter (vilket i princip är det jag själv skulle vilja ha...)

iPhone Nano - utseende som nya iPod Nano, men lite större i alla riktningar, inget scrollhjul.

MacBook Air Nano: 7" pekskärm, 32GB flash och nytänkande touchpad som är bred och smal. Piskar bajset ur EEEPc

MacBook Nano: Liknande airen men i Polykarbonat istället för aluminium, tjockare, fler usb. Vanlig hårddisk.

AirII, samma formfaktor men med en extra usb och integrerat 3gmodem. 64GB flashdisk, men med en funktion som flyttar sällan använda filer till diskplats på nätet så att du kan få tillgång till dem om de skulle behövas.

MacMedia - kub med plats för 4 st 2,5"HDD. Operativ på flash, utan skärmkontakt, bara kombination av NAS, Airport och mediahub. Möjligen integrerad cd-läsare för automatisk rippning, möjlighet att välja att förvara din musik på nätet mot en tilläggskostnad via iTunes eller i burken.

MacMusic - Slimmad och liten platt vit mediaspelare som styrs via iPhone eller iPod via WLAN. Av detta skäl integreras WLAN i flera av iPodarna. Laddningsdockan kopplas till mediaspelare eller Macmedia för laddning och syncning. Play'nGo-funktion - samma spellista fortsätter när du dockar din iPod, men musiken strömmas till den eller de MacMusic-enheter som du valt att binda samman.

AppleTVII med integrerade tuneralternativ för marksänd, kabel och satellit-tv. iTunes integreras med TV-kanallistorna och du väljer via din egen iTunes vilka tvprogram som skall spelas in, samt vilka enheter som skall syncas och om tvprogrammen skall sparas på nätet så att du kan se dem streamat eller på din MacMedia-hub.

MacKitch(en) formad som ett ovalt rör med en 7" pekskärm, kopplas mot MacMedia för köksmusik (disk-ho) eller frukost-tv.

McCalendar: superplatt "tavla" att hänga på väggen i köket. Syncar familjens kalendrar och epost via MobileMe och visar dagens agenda för den som går förbi. Integration med wlan-stödet i iPod/iPhone så att din vy visas när du är i närheten om du vill.

Fyller på mer en annan gång... (Jaja Steve, behöver du hjälp med framtidsvisionerna hjälper jag gärna till, kräver bara några hundra tusen optioner!!!)

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-10-08 14:05
Ursprungligen av joe_l:

Tjenare!

Idag när jag vakna upp och skulle ringa så upptäckte jag att folk inte kan höra mig när jag försöker prata med dom. Spelar ingen roll vem som ringer vem, men jag kan spela in ljud på iphonen så jag fattar inte riktigt vart felet sitter. Har gjort en restore på den men det hjälpte inte.

Någon som har nått tips?

/mvh

J

Du tror inte att det är dotterkortet som sköter mic, synckontakt och home-knapp då?
Jag hade glappig sync-kontakt, ingen home-knapp och ingen mic, konstaterade att det var något knas med dotterkortet, köpte en skitnokia för att använda så länge, iPhonen blev liggande ett par veckor.
När jag skulle åka in med den skulle jag bara kolla en sista gång innan jag åkte in med den och plötlsigt fungerade allt igen, gissar att det kanske var fuktrelaterat eller nåt...

Nu fungerar den bra igen sedan någon månad, så jag är glad och nöjd...

/peo

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-10-03 13:50
Ursprungligen av peoe:

Lite grand beroende på operatör kan ju knapp 5 eller 6 komma till god användning då, helt enkelt radera resten av meddelandet...

Generellt sett är det inte många som använder röstlådan som har koll på funktioner som spola tillbaka 10 sekunder i meddelandet, skicka personens nummer som ett sms eller radera pågående meddelande. Kolla i hjälpen hos din operatör så minskar frustrationen något tills Telia löst VVM så att vi kan göra samma sak fast grafiskt...

/peo

Snyggt att quota sig själv... Jaja.

Eftersom tråden ju handlade om telias telesvar (själv kör jag telenor och tele2, tyvärr...) så kan jag ju lika gärna informera om funktionerna så här istället, alltid hjälper det någon...

Källa: Telia Training Center
(Tyvärr så innehåller länken browsertyp, så ni kanske får leta själva om ni inte kör Firefox3x...)

Under tiden som Du lyssnar på Dina meddelanden kan Du genom att trycka

radera det meddelande Du lyssnar på

lyssna på det föregående meddelandet (hoppa bakåt)

ta en paus i lyssnandet. Tryck

igen för att fortsätta lyssna.

lyssna på nästa meddelande (hoppa framåt)

/Peo

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-10-03 13:43
Ursprungligen av lither:

Häromdagen fick jag ett röstmeddelande från en person som missade att lägga på luren efteråt. Vet inte hur många minuter det tog innan han märkte att han fortfarande var i samtal, men för mig, som ser röstbrevlådan som en nödvändighet, var detta en av de större mobiltelefonsfrustrationerna på länge.

Lite grand beroende på operatör kan ju knapp 5 eller 6 komma till god användning då, helt enkelt radera resten av meddelandet...

Generellt sett är det inte många som använder röstlådan som har koll på funktioner som spola tillbaka 10 sekunder i meddelandet, skicka personens nummer som ett sms eller radera pågående meddelande. Kolla i hjälpen hos din operatör så minskar frustrationen något tills Telia löst VVM så att vi kan göra samma sak fast grafiskt...

/peo

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-09-01 13:54
Ursprungligen av Robo-X:

Men bootloadern måste fortfarande vara 4.6 och då kan man göra en total återställning genom att starta iphonen i recover mode (med ziphone t ex). Sen använda iTunes för att "återställa" inte uppdatera den till 2.0.2.

Hur återställer jag den utan att använda home-knappen?

/peo

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-09-01 13:52
Ursprungligen av Victorinho:

Hej Peoe! Får man skicka med sin telefon med din polare till USA :). Min skärm har lagt ner...

Hmm, tror kanske inte att det hjälper upp situationen om man skickar med ett gäng trasiga iPhones... Däremot har jag nog flera som skall dit så småningom, så om det fungerar kanske man kan muta någon annan med...

  • Medlem
  • Mölndal
  • 2008-08-26 12:01

Min telefon har lagt sig på rygg, 16GB, inköpt i USA i maj.

Det började med att skärmen släcktes utan kontroll, ett av 20 sms försvann och lite andra konstigheter.

Nu har home-knappen slutat fungera, iTunes hittar inte längre telefonen, dock bootar telefonen annorlunda om jag bootar den med sync-kabel i. Telefonen laddas inte längre via dator-USB, endast via strömuttaget och vid samtal kan inringande eller den part jag ringer till inte längre höra mig, däremot hör jag personen i andra änden. Detta oavsett om jag använder hands-free eller inte.

Eftersom home-knappen inte fungerar har jag ju problem iom att jag inte kan uppgradera eller återställa telefonen. De restoregrejer jag kan göra via menyn har jag provat, men de hjälper inte.

Jag har en vän som åker till USA i september och då skulle det kännas bra att få lämnat in telefonen.

Så över till frågan: Någon som har någon idé om vad jag skall göra för att förbättra min situation? Program eller manövrar eller kanske länkar till någonstans där jag kan öppna telefonen och simulera home-knapp-funktioner så att jag kan återställa den till normalläge?

Någon som reklamerat en oaktiverad telefon som är uppenbart använd?

Någon som reklamerat en jailbreakad och pwanad telefon i USA?

HELP!!!

/peo