Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hampus.tagerud
  • Plats Eslöv
  • Registrerad 2008-05-18
  • Senast aktiv 2012-10-10
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen hampus.tagerud har skrivit i forumet.

Enligt leveransstatusen ska min komma nu i veckan, såå jobbigt att vänta
Är det någon som har något bra och snyggt tips på en usb hub? 2 portar tar slut väldigt fort

Ursprungligen av emilio_:

Beställde den 16:e. Min leverans ändrades samtidigt som leveranstiden ändrades på Apple Store. Konstigt att ditt inte ändrats. När beställde du?

Fick ett mail nu om att den hade skickats så det verkar ha uppdaterats nu

Ursprungligen av emilio_:

Nu har leveranstiden ändrats till 1-2 veckor MBPR! Min ska levereras 1-8 aug, men kanske ska ringa om expressfrakt ändå så man får den lite tidigare

När beställde du din MBPR?
Mitt leveransdatum har inte ändrats efter att leveranstiden uppdaterats...

Skulle beställa en idag med brorsans mecenat kort men måste det vara så att han betalar eller kan jag gå in på sidan med hans kort och sedan logga in och beställa med mitt apple id?

Och hur kommer det sig att applecare är 400 kronor dyrare med mecenat än vanlig studentrabatt? För hårdvaran är det ju tvärtom att mecenat ger mer rabatt?

Såg den här artikeln: Retina MacBook Pro Pushes the Limits of its Graphics Capabilities - Mac Rumors
Verkar som om det kan upplevas lagg i OS X i retina upplösning. De tog facebook som ett exempel vilket verkar jättekonstigt eftersom det har visats att Diablo 3 körs bra i samma upplösning och att driva retina skärmen tillsammans med 2 full hd skärmar inte skulle vara något problem. Hursomhelst är detta något som ni har märkt (ni som har fått datorn)?

Och är det värt de extra 6k för dubbel hårddisk och .3ghz snabbare processor? Jag vet att apple är ganska dyra när man vill avvika från grundkonfigurationen men detta känns nästan löjligt stor skillnad?

Ungefär vad jag trodde! Låter ändå som en okej deal tycker jag med tanke på vad man får och i vilken storlek man får det!!

Hur lång livslängd kan man räkna med på en MBPR med 16gb ram, 512gb ssd och 2.6ghz i7? Är väldigt sugen på den här datorn men jag känner att 30 000 kronor (inkl Apple Care) är ganska mycket att punga upp med om man kommer behöva köpa nytt om 3 år...

Rent hårdvarumässigt känns det väl som om den kan klara sig minst 5 år. Min nuvarande PC har 2.4ghz C2D med 4gb ram och den har jag klarat mig med i 3.5 år. Det som kanske är det största hotet är att man inte kommer kunna fortsätta uppgradera OS X eller köra nyare versioner av applikationerna? Eller att ramen inte kommer räcka till eftersom det inte går att uppgradera?

Hade tänkt den till musik/film produktion och inte något avancerat spelande.

Min kusin ska till Kina i slutet av sommaren och han funderar på att köpa iphone där! Men brukar inte kinas mobiler vara okompitabla med sveriges nät?? Det var så med japan när min pappa var där iaf...

E Cliche nåt bra?? Nån med erfarenhet?

Hej!!
Jag har länge letat efter ett bra webbhotell. Problemet är att jag inte vill lägga ner för mycket pengar och ändå få mycket bandbredd!

Nu har jag hittat webhostingpad som verkar rätt bra!
Någon som testat det??

http://www.webhostingpad.com/

MVH
//Hampus

Bara svenska förbockat. Finns det ingen fil eller nåt man kan ersätta med ett original som ändrar tagentbordet. Tagentbordet borde ju vara en egen fil!

Via installer:)

Min installer slutade fungera eftersom jag hade installerat all sources. Jag ssh:ade mig in i den och tog bort de två stösta filerna som hade med installer att göra (inte programfilerna:p, utan i libary elr liknande) och nu funkar den galant, förutom att listan över alla mina installerade apps är borta:'( Apps kan jag lätt ta bort med ssh, men problemet är att jag hade installerat ett nytt tagentbord och det vet jag inte hur jag ska få bort. Jag kan inte skriva å, ä, ö och har någon konstig sak som gör att jag kan rita på skärmen och få fram bokstäverna... Hur återställer jag det??

Kan inte göra en restore, eftersom jag vill ha kvar det som e på den och min dator med musik har gått sönder så jag använder den som dator;) Men som sagt, behöver lite hjälp med det...

Kör firmware 1.1.4

Man kan lägga till fler i listan, när man visar konverteringsprocessen eller vad man ska kalla den kan man högst upp trycka på en flik som säger convert new file eller nåt. Man väljer helt enkelt bara att konvertera en ny fil så läggs den till i listan!