Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
wrath_child

wrath_child

Medlem
  • Plats Uddevalla
  • Registrerad 2008-12-21
  • Senast aktiv 2014-07-27
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen wrath_child har skrivit i forumet.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Du kanske kan skripta något för att packa upp? Open NAS är väl Linux vad jag vet, så det borde gå.

Hej,

Tack för svaret - har du någon koll på hur man scriptar något sådant eller vet någon sida där jag kan läsa mer?

Hej Hej,

Har ett litet problem om vi kan kalla det det. Det är så att jag har alla mina filer på en NAS. Det mesta innehållet håller jag nerpackat i rararkiv. Jag är relativt ny i OSX miljön så detta kanske är en jätteenkel sak att fixa, men jag lyckas tyvärr inte även om jag lagt ner mkt tid på att googla mig till en lösning.

Problemet jag upplever är att när jag vill packa upp filer på min NAS, så verkar OSX först vilja hämta filerna till min mac, därefter packa upp och skicka tillbaka dem till NASen eller liknande (nätverksaktiviteten går upp likt den gör när jag skicka över filer till NASen). Detta får till följd att det tar väldigt lång tid om det är många filer jag vill packa upp. Detta upplevde jag inte alls som något bekymmer när jag körde med Windows och Winrar. Någon som har några tips på vad jag kan göra för att komma tillrätta med detta?

NASen är en egenbyggd FreeNAS med Atom dual core om det hjälper något. Jag har testat Unarchiver, Keka och en mängd andra uppackningsprogram till OSX - samtliga upplever jag ovanstående med.

Hej

Har ett litet problem i iTunes. Jag kör hemmadelning från min mac mini till min Apple TV. Har dock problem med att så fort jag sätter på en film i ATV:n så börjar mac minin spela upp det jag lyssnade på sist.

Detta är väll inget jätteproblem när man är ensam hemma, dock blir det väldigt irriterande om någon annan vill använda datorn samtidigt - är det någon av er som har något tips på vad detta kan bero på?

Hej

Vet inte om jag lägger denna tråd i rätt kategori men jag försöker ändå.

Jag kör med en Mac Mini 2012 års modell kopplad med HDMI kabel till en Marantz NR1504 hemmabioförstärkare. Problemet jag har börjat uppleva är att när jag efter några timmars aktivitet vill gå tillbaka och börja använda datorn igen så är skärmen helt svart. Detta händer oavsett om datorn är i viloläge eller inte (=den vita statuslampan på Minin lyser konstant vit eller pulserar, gör ingen skillnad). Lösningen jag tvingas till är att hålla inne på knappen på mac minis baksida och starta om den, då funkar det helt plötsligt.

Detta problem har jag inte om jag kopplar datorn på samma sätt direkt till en datorskärm, någon som råkat ut för något liknande och i så fall kan ge mig tips på vart jag kan börja felsöka? Är varken haj på Macdatorer eller AV Recievers ännu :/

Hej

Hur gör jag för att få upp min NAS som kör samba server på vänstersidan under avdelningen "Delat" i Finder varje gång jag startar datorn? Har löst det temporärt genom att lägga till varje disk som startobjekt på min användare. Dock så öppnas det ett fönster för varje disk varje gång jag startar (även om jag klickar i menyvalet "Dölj" i den menyn där man anger startobjekten). Någon som har några förslag på hur jag kan gå tillväga för att lösa detta problem?

Sök och du skall finna bör bli mitt nya mantra...

Var serverns brandvägg som strulade till det hela lite, efter lite portöppnande verkar problemet vara löst

Felsöka Hemmadelning

Hej Hej,

Vet inte om funktionen heter som det står i ämnet, det handlar kort å gott om problem med hemmadelningen i iTunes.

Jag har en server ståendes med iTunes installerat och hemmadelning påslaget (Servern kör W7 32Bit). Allt är frid och fröjd från det att jag startat iTunes och 0,5-1 h framåt. Men rätt var det är blir det som att iTunes inaktiverar hemmadelningen helt utan anledning och jag måste gå och starta om programmet - oerhört irriterande. Poängen med allt är att jag vill kunna köra musiken från servern, till min iPhone/iPad och via airplay till hemmabion, utan att behöva mecka med iTunes varje gång.

Någon som varit med om något liknande och vet hur jag åtgärdar problemet?

Tråkigt, men det verkar lite meckigt att få jb att funka på iPad 2? De flesta jb hittills står att det bara funkar på iPad 1

Som topic lyder, är det möjligt? Det verkar väldigt besvärligt att få fram, eller handlar det bara om lite tid? Längtar efter att kunna slänga ut plex å köra xbmc

Hej Hej,

Köpte min första Mac dator våren 2009 och det blev då en Macbook Alu. Mao är datorn lite drygt 2½ år. Nu den sista veckan har batterit gått från att ha en "Health" på 79-80% till 20% bara sådär, och laddas ur på lite drygt 5-10 minuters ytterst sparsam användning. Min fundering nu som Sverker brukade säga; ska det vara på det här sättet? Kan tycka att det är lite väl kort tid för att batteriet ska bli helt kasst.

Till saken hör att datorn är ytterst sparsamt använd, max 1 gång i veckan utslaget över hela perioden. Antalet laddcykler som gjorts uppgår till 216 st. Vad jag förstår på Apple ska batteriet i vart fall hålla 300 st.

Verkar ju kanon, vart köper man den? (Pinnacle Video Transfer)

Har ett annat problem. Har fått i uppdrag att digitalisera några gamla band. Kruxet är att jag inte var speciellt gammal när dessa spelades in, och när jag sedemera började intresserade mig för teknik så var det inte dessa antikviteter utan nymodigheter som CD skivor etc. Kameran som vi har haft är en Canon UC-10, men jag funderar på vad för sorts band det är på denna? Är det Video8 eller HI8 (är det någon skillnad?)

Satt och läste en artikel på Macworld och blev välidgt sugen på dessa teman:

En är till Winterboard och en till SBSettings, någon som vet vart jag kan få tag på dessa alt. vad de heter?

Dropbox funkar bra tycker jag, dock så vill jag kunna använda mig av min server som står och går för att få upp lagringskapaciteten utan att behöva betala mer för det.

Mappen är utdelad i nätverket. Jag vill, på något sätt, göra så datorerna automatiskt synkar innehållet i resp. mapp då jag med största säkerhet annars kommer att glömma det. Det här med applescript låter avancerat?

Hej

Jag har ett litet problem. Mitt nätverk ser ut som följande:
Server: Mac mini server och 2 st bärbara MacBook Pro.

Det är så att jag har en mapp på min server som jag skulle velat synka med mina resterande datorer. Dvs. att när jag gör en ändring i min mapp på servern så synkar den automatiskt mappen till mina båda MacBooks. Är detta möjligt och i så fall hur gör man?

Har installerat VMWare på min mac, då jag inte var nöjd med detta (trodde inte man var tvungen att starta ett helt OS utan köra windows program rakt av). Har därför avinstallerat det som alla andra program, MEN när jag ex: ska starta en film fil så kan jag fortfarande välja program från min bootcamp partition (ex Windows MediaCenter MPC etc.) detta är väldigt irriterande då jag trodde att det var avinstallerat?

När jag sedan går in i min bootcamp partition så försöker jag avinstallera det VMware programet som lyckades installeras där så går det inte överhuvud taget.

Någon som har någon idé på hur jag löser det hela?