Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rdahlin

rdahlin

Medlem
  • Plats Mora
  • Registrerad 2009-01-22
  • Senast aktiv 2013-12-17
  • Antal inlägg 14

Foruminlägg

De senaste inläggen rdahlin har skrivit i forumet.

1

En av mina macar har fått ett problem med en användares Safari, det går inte att använda Google över huvudtaget. Förstasidan kommer upp hur fint som helst, men redirectlänkarna genererar enbart en blank sida. translate.google.com visar inget över huvudtaget.

Jag har försökt allt jag kan komma på, tömma cachar, stängar av eventuella tillägg mm.mm men inget fungerar. Till saken hör att ett anna användarkonto i samma dator fungerar felfritt.

Kontot som krånglar har haft föräldrakontroll tills jag började felsöka datorn, men även med detta avstängt fungerar inte google.

Vad är det som inte fungerar som det ska ?

Det löste sig hur som helst genom en hämtning och återinstallation av iTunes 10.5 (som redan var installerad)... nåja.. mest ifall någon annan skulle råka ut för det hela.

Kort fråga (antagligen med något långt svar).
Om en MacPro som tidigare aldrig haft några HW-problem inte ser iOS-enheter (som jag tänkt uppdatera) men de syns i systeminfon. Det verkar även som att iTunes har "tappat bort" de backuper som tidigare fanns. Jag fattar inget... Jag har inte kört backup på dem på ett tag men hade för avsikt att göra detta innan uppgraderingen till iOS5, men detta går ju inte nu då den inte ser någon av enheterna.
Både den iPhone 3GS samt en iPod touch (3rd gen) syns i en annan MacBook Pro så enheterna fungerar som de ska...

Ny MacPro och nya grafikkort... hoppas hoppas...

Senast redigerat 2011-07-29 09:08

Vet någon om Apple har någon bugfix på RAM-läckorna ???

Jag har precis satt i 8 GByte extra RAM i min Mac Pro från 2008 men går det att använda brushes för att fixa med bakgrunden på ett "passfoto"?? Lägga dit masken går bra men så snart jag försöker ställa in skuggor eller högdagrar med den så käkar den minne som jag inte trodde vara möjligt.. 12 GByte på några sekunder. Vet någon om det är någon fix på g eller åtminstone en workaround?

Ursprungligen av acke:

Varför startar du upp i 64-bit? Prova att boota i 32-bit istället. Funkar det så kör i 32-bit.

Varför jag startade upp i 64 bit? Hmm få se nu... För att det gick ? Kände att jag ville testa det

När jag startade i 32-bit så fungerade det igen. Problem solved, men det är likväl en bugg i Aperture. Hoppas att det kommer en version 3 snart som använder GCD och OpenCL.. mumma...

Jag har bootat 10.6 i 64-bitarsläge och när jag ska öppna Hud eller Adjustments så lägger Aperture helt sonika av.. Poff... aningen irriterande om man säger så...

Har någon råkat ut för samma sak ?

OK.. jag kan ev prova det. Det känns dock lite surt att behöva installera flera tjänster på servern bara pga en mac som kör 10.5 inte klarar av att hantera den som den ska.

Saken är att windowsklienter fixar den lätt. Tom Xbox Media Center (för Xbox classic) klarar av att ansluta till servern utan problem....

När 10.5 kom ut upptäcktes ett problem med sambaklienten i OSX. Det gällde symboliska länkar på filservern. Det löstes genom att sätta unixextensions no el dyl.

Det fungerade bra så länge jag hade smbd version 3.0.x Jag uppdaterade nyligen till senaste Debian på min filserver med resultatet att de shares som hade symboliska länkar fick samma fel som tidigare. Detta oavsett om jag har unixestensions eller inte.

Vet någon om detta har en lösning ? Jag har ringt applesupporten och teknikern som jag pratade med (som för övrigt var / verkade vara mycket kompetent) kunde inte hitta något.

För att över huvdtaget komma åt filerna på servern har jag löst problemet att dela ut mountpunkten på servern (i mitt fall /volumes). Detta är inte en lösning, det är en workaround som jag inte accepterar som lösning.

Har du en eller två skärmar anslutna? och i så fall: fick du upp "muspilen" på någon av dem eller var det bara kolsvart. Gick det att gå ned i sleepmode och upp igen, men fortfarande med en svart skärm ? Om så är fallet har du samma problem som jag och får du en lösning.... släng in den här.. jag väntar på att få den...

Ursprungligen av LCR:

Jo, men desto bättre/korrektare man kan få det från början
desto mer information har man att jobba med senare.

Precis. Det är det som är bra med de korten. Det jag märkte när jag använde "uppfällbara skärmar" var att de skiftade så pass mycket i nyanserna och då reflekterar ljus från olika håll. Korten är genomljutna dvs om du repar dem så behåller de samma färg. Utöver det så är de mätta individuellt med en spektrograf (eller vad det kallas för) och på den minst exakta sidan av kortet sätts den andra sidans mätvärden ut. Det är det bästa kortet som jag sett hittils iaf. Finns det bättre, visa mig dem och jag provar dem gärna Kika på videodemonstrationerna som de har. Demonsratören är knappast den bästa som jag sett, men det hela kommer fram i alla fall.

Jag är ganska ny på forumet och jag vet inte hur eller vad som kan räknas som reklam, men jag har testat några olika kort, skärmar mm för att ha som referens men det jag fastnat för är whibal. Det som säljs från http://www.rawworkflow.com/whibal/

Först tänkte jag "30 USD" för en ynka liten plastbit, men jag har aldrig ångrat mig. Den är värd varenda krona. Om du fotar mycket och använder tex Aperture så är det bara att ta en referensbild, kör vitbalans mot den grå ytan på referenskortet, lyft justeringar från det och applicera på alla resterande kort. Viola! Färgbalans klar.

Ursprungligen av n3Mo:

Jag har upplevt samma problem två gånger. Kör en Macbook Unibody med Leopard och de senaste uppdateringarna. Vore intressant att läsa om någon hade en lösning på detta ganska irriterande problem.

Jag har råkat ut för att den skärm som har inloggningsrutan är svart två gånger, helt svart, dvs inte ens pilen syns när man drar övern den till skärmen som ska ha inlogningsrutan. Detta går dock att lösa genom att trycka på strömbrytaren och försätta datorn i hybernate och sedan starta den igen. Jag hade dock bytt huvudskärm från den ena till den andra, men samma sak hände även på den andra skärmen.

Jag har kontaktat Applesupporten i sverige om detta och de verkade inte ha hört om felet innan.

Senast redigerat 2009-01-23 20:47

Jag har vid några tillfällen råkat ut för att inloggningsfönstret inte visas efter återgång från skärmsläckaren. Detta både efter att bara skärmsläckaren gått igång eller om strömsparläge för skärmarna aktiverats.

Vad kan man göra för att aktivera fönstret ?

Är det någon process som hängt sig och finns det i så fall att möjlighet att starta om denna via SSH ?

Det är nämligen drygt att behöva starta om datorn helt, speciellt om det är flera användare inloggad på den.

Är detta en bugg eller finns det någon KB för den ?

(Jag kör 10.5.6 på en MacPro med två skärmar anslutna till ett 8800-kort).

1