Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sirsnurre

sirsnurre

Medlem
  • Namn Mattias Pettersson
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Försäljare
  • Registrerad 2009-01-30
  • Senast aktiv 2016-08-05
  • Antal inlägg 243

Foruminlägg

De senaste inläggen sirsnurre har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Ida Lindkvist:

Meh! Skulle varit vid Emporia-butiken istället alltså, ingen 99mac-are som gav sig tillkänna i Täby

Du såg så upptagen ut med Apples PR-ansvariga att jag valde att inte störa er

Ursprungligen av aminoff:

Så den fungerar rakt av med 3's LTE-nät? Bra!

Inga problem eller så?

Det är ju positivt att det är påslaget (i Tre's carrier settings) att komma åt de rätta LTE-banden även fast Tre ännu inte säljer iPhone 5s/5c med "rätt" LTE-stöd.

Vilka farter får du med Bredbandskollen och liknande när du kör via LTE?

Enda problemet är att mottagningen för LTE inomhus är att den är obefintlig. Ute och runt om är mottagningen väldigt begränsad. Men det var bara att slå på LTE i inställningar.
Hastigheterna jag kommit upp i har varit runt 38Mbit ner och 11Mbit upp och 3 säger upp till 64Mbit

Ursprungligen av mattiL:

Och få alla att ställa sig frågan, hur har han fått tag på den där??

Kanske det kan avslöja att det som krävdes var en tur & retur resa till Berlin och köande ifrån torsdag 2130. 0945 lämnade jag, min pappa och hans kompis butiken med våra telefoner. Dock tog silver och guld slut

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag tror att du startar tråden så att du får skryta lite;)

Edit: "Nej, jag är inte bitter..."

Haha. Alltid lite kul att få skryta när man "kämpat" för att få tag i den men sen känns det smidigt att samla folks intryck på ett ställe lite och förhoppningsvis göra det lättare för folk som vill veta mer om faktiska upplevelser om 5s än det man får läsa om på Aftonbladet mm

Tänkte att allt eftersom folk får sina 5s så kan vi dela med oss av våra intryck av de nya funktionerna och den snabbare CPU:n mm i denna tråd.
Själv ÄLSKAR jag touchID. Det är så galet snabbt att man knappt tror att det är sant att sensorn kan läsa av fingret så snabbt som den faktiskt gör. Hoppas detta kommer till nästa generation iPads också. TocuhID är i min mening anledning nog att välja en 5s. Jag är nämligen så lat att jag inte använt skärmlås till vardags (annat än när jag reser utanför min vardagsrutt) men nu har jag skärmlås och det och det är samma lika upplevelse som att inte ha det (för som sagt, sensorn är brutalt snabb).
Tyckte själv att iPhone 5 var blixtsnabb men iPhone 5s är verkligen som en oljad blixt. Allting flyter på till tusen, appar startar snabbare och ja den känns bara ruskigt snabb. Finslipad till det yttersta. Vad mer, batteritiden är svår att avgöra om den är samma lika eller bättre då jag använt telefonen som en tok sen i fredags. Men har en känsla av att den är en aningens bättre. Jag befinner mig nästan alltid på ställen med dålig anslutning (jobbet) så alla telefoner laddar ur blixtsnabbt där :/ Har också märkt att 3s LTE-nät är brutalt fläckigt söder om Stockholm och även ute åt Nacka

Har i lite mer än 3 år kört med Logitechs dinovo:mac tangentbord på min vardagsdator. Grym batteritid (fortfarande inte bytt batteri i det), till mediadatorn kör jag med ett trådlöst Apple tangentbord (enda behagliga och smida Bluetooth tangentbordet).
Alla kommer bytas ut mot nya Logitech easy switch Bluetooth varianter så fort de finns tillgängliga i Sverige. http://mobile.logitech.com/sv-se/product/illu...

Ursprungligen av xms67:

Läste lite snabbt på nätet om Honeplug/Powerplug nu. Förstår jag rätt om jag då behöver en router till? Jag tar ut signalen från Homeplug via kabel till en router som skickar trådlöst vidare?

Är detta bättre för att man få en starkare signal än en trådlös brygga? Eller vad är det goda med detta?

Det blir bättre då du får en stabil koppling till din huvudrouter, trådlösa signaler kan ju vara lite si och så ibland. Denna produkt från #devolo verkar som en bra sak; dLAN® 200 AV Wireless N Starter Kit.

@el gringo hört efter med typ Lan-master eller liknande serviceverkstad om de kan sätta i en SSD-disk åt dig. Då kan du ju dessutom köpa precis den disk du vill ha och inte nöja dig med den Apple valt att stoppa i sina datorer.

Om du behöver i framtiden så brukar de finnas på Media Markt ute i Forum Nacka

De är på gång med en app de också. Förhoppningsvis får man se den i AppStore snart.

Hmm. Är jag helt ensam om att vara totalt ointresserad över att få tillgång till Google maps? Däremot ser jag fram emot att få testa Here ifrån Nokia.

gå in i systeminställningar > ljud > välj fliken "ljud ut" och välj din tv i listan över ljudenheter istället för datorns inbyggda högtalare

Jag kommer tveklöst att åka dit för att köpa saker som annars inte är lika enkelt att köpa i andra butiker tex olåst iPhone och eventuella BTO Mac-datorer. Men andra tillbehör kan jag införskaffa enklare i butiker närmre där jag bor.

Ursprungligen av jaghetererik:

okok men den här applecare den täcker inte såna här skador?

Jag har för mig att AppleCare bara är för att förlänga garantin (fabrikationsfel). Dock finns någon AppleCare+ vet inte om det finns i Sverige. Då får man om jag inte minns helt galet betala ca 1500:- så får man enheten utbytt (om skärmen spruckit etc)

Ursprungligen av jaghetererik:

har tyvärr inte drulle :/ kollade upp det sist när jag spillde dricka på min iPhone.. En fråga till måste detta har hänt i mitt hem? har inte köpt den i mitt namn och abonnemanget står inte heller i mitt namn?

Har du inte drulle är det kört så vitt jag vet, enda tipset jag kan ge är vid nästa inköp av portabel elektronik är att lägga till eventuell försäkring mot just oförutsedda händelser som butiker brukar erbjuda mer än gärna.
Andra frågan vågar jag inte svara på då den kommer falla under regelbrott (lagbrott) misstänker jag