Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
kennethLundgren
  • Registrerad 2009-09-26
  • Senast aktiv 2021-11-09
  • Antal inlägg 85

Foruminlägg

De senaste inläggen kennethLundgren har skrivit i forumet.

Ursprungligen av IngoX:

Har du testat att helt enkelt bara stänga av TimeMachine ifall du då slipper felmeddelandet om felaktigt utdragen TM-disk?

Det kunde man göra i någon tidigare version men den möjligheten har tagits bort. Jag tog bort hänvisningen till disken som användes utan resultat.

Ursprungligen av iSweden:

Har du känslig data på disken? Annars hade jag prövat att formatera den. Modernt Mac-vänlig med GUID partitionstabell.

Det viktigaste är två stora fotofiler, jag löste ett iCloud 2TB abonnemang men kunde inte ta emot filer större än 50gb/st.
Den är några år gammal så jag tänkte säkra det jag har i iCloud eller en ny extern. Jag tänkte mig en NAS i framtiden.

Hej, jag har en extern HDD Seagate 4TB som jag partionerat 1TB till Time Machine. Jag har krypterat hårddisken en gång i tiden och tänkte avkryptera den nu. Möjligen matade jag in fel lösenord så min MBp frös, jag drog ur sladden och ”Felaktig utmatning av TM” dök upp.
Jag har sökt och provat på flera olika sätt, men så fort jag ansluter hårddisken så fryser datorn och varningen dyker upp. Jag drar ur sladden och datorn funkar efter någon minut igen.
Rimligtvis borde en varning om felaktigt lösenord dyka upp, jag tror att den felaktiga utmatningen är i vägen på något sätt. Löser jag det så har jag säkert tillgång till disken igen.
Jag kör med 10.13.6 för övrigt, tacksam för någon lösning på problemet.

Har själv en Fuji X70 som har möjligheten via egen Wifi accesspunkt och Fuji,s egen app att överföra bilder.
Nackdelen är att du måste manuellt ställa in wifi,n. Använda Fuji appen vilket har en osäker funktion, ibland kopplar ibland inte. Samt att den bara importerar jpg-bilder.
Min workflow idag är: iPad mini 5/SD-dongel/raw-filer till Apple bilder. Men funderar på Affinity appen.

Jag hade faktiskt hoppats på en uppgraderad modell med Thunderbolt. En viktklass dom lämnar, men det kanske ersätts med iPad istället. Air med ett tangentbord ligger däromkring.

Jag har haft en iPad Mini 2 sen den kom ut i november 2013 och har tjänat mig så gott som dagligen. Mest för att läsa på Readly och Youtube/Netflix. Visst med tiden har den blivit lite seg i responstiden men inte så det stör.

Men nu med det kommande iPadOS så kommer den att vara utdaterad, så en ny min 5 64gb guld införskaffades. Det mest slående var skärmens ljusstyrka, så stark att den sällan går på max utom i direkt solljus.
Jag har alltid använt ett tangentbord till min gamla Mini, två modeller av Logitech,s varianter har jag förbrukat. Dels för att jag har lite svårt med virtuella tangentbord, speciellt på mobiler därför Mini, dels för att få en stående vinkel. För närvarande finns det inget att köpa till den nya Mini,n men jag tror det kommer efter återuppståndelsen.

Jag är väl en som tror på paddan som ersättare till datorer, egentligen fantastiskt vilken styrka det finns i en tunn skiva, speciellt med kommande OS. Sedan har jag min tredje Macbook pro 13 2014 som behöver ersättas snart, men dom nya Pro modellerna är numera osmakligt dyra som jag inte kan motivera mig ens om jag har de pengarna. Urvalet har den senaste tiden blivit snävare, å ena sidan för dyrt å andra sidan Windows (brr). Linux är i tankestadiet och har väl prövat lite distar men jag vet inte.

Varför Mini? Jag trodde en gång att en stor mobil skulle kunna fylla de behov som jag gör på en dator, så den första generationen Galaxy Note köptes. Men som sagt så är virtuella tangentbord inte min kopp av te, och skärmen var ändå för liten för tv-tittande. Minin är tillräckligt stor för film samt att visa bilder på och ändå få plats i en ficka tillfälligt samt vikten. Jag tycker också den är tillräckligt stor för att skriva text på, använder den för protokollskrivning bl,a. Ska nu försöka överföra mina arbeten från laptopen till paddan, är lite bländad av den minimalistiska tanken och livsföring i livet.

Mina två ören
Tack

Ja, så köpte jag en Ducati ST3 med modifierade ljuddämpare för ett annat ljuds skull

Jag har väntat ut bra priser på två produkter för en audiofil som jag är. För tre månader sedan köpte jag LG,s V30 för 3990:-
Och nu i veckan köpte jag Sennheizer,s Momentum 2 (over ear) hörlurar för 1390:- (tråd naturligtvis)
Tillsammans med Flac-filer och Tidal,s MQA abonnemang så är ljudupplevelsen total. När frun inte är hemma går musiken genom NAD D3020 och B&W 685 S2.
För dom som inte vet vad jag snackar om, Googla!

Använder min mini2 dagligen, tycker att storleken och vikten är den största fördelen. Skärmstorleken är också tillräcklig för visning av foton som jag överför från kameran. Har aldrig funnit någon mobil stor nog för surfning/läsning/netflix, kan bli en ny mini.

Har prisbevakat LG V30 i snart ett år. Nu är den under 4000 på CDON, slog till nu. Missade Sennheiser Momentum 2 over ear när den kostade 1600:- men det kommer fler chanser.

Ursprungligen av RolexJocke:

Jag har ett AB och frugan kör löpande bokföring & momsredovisning varje månad i Hogia Bokföring. Sen lämnar jag in hela året till en revisor som gör bokslutet, då blir det en rimlig kostnad eftersom att göra bokslut på ett AB kräver mera kunskap än vad vi har.

Samma här.

Om man vill börja med bokföring så ska man fråga sig om man gillar matte och hålla noggrann reda på papper. Är man inte det så ska man leja bort det.
Jag tillhör den smala kategorin som föredrar siffror framför det skrivna ordet, och har hållit på med redovisning i 30 år för både organisationer, godmansuppdrag samt mitt AB.
Första klassen gäller att kunna hålla ordning på sitt eget bolags siffror och löneutbetalningar. Ska man dessutom ha anställda i någon form så går man automatiskt in i arbetsgivarläge med ett mycket större ansvar både redovisningsmässigt samt juridiskt.

Så om du kan hålla reda på dina papper och se till att alla dokument/räkningar är juridiskt korrekt så kan du börja lite smått. Rekommenderar att köpa lite litteratur ex: Björn Lundens förlag (har själv en hyllmeter)

Har du aldrig bokfört förut så bör du gå en kurs. Har själv hållit i kurser med Monopol som hjälp.
Har själv kört med bokföringsbok, SPCS 1000 Avendo 40 Lön 300 och nu iOrdning

Läste The Verge test om iPad, och det handlar till slut om Apples filosofi kring datahantering, och som den smått anarkistiska hållning kring min personliga vardag. Så är jag inte särskilt förtjust i IOS begränsningar i export hanteringar när det gäller filhantering, tydligen inte tekniskt problem utan mer en policy/ideologiskt hållning. Eller kan någon förklara varför man inte kan ansluta en extern enhet för filöverföring/backup?

Ursprungligen av ekloev:

Jag är nog en av de största motståndarna till att utföra någon som helst produktivitet på touch-baserade gränssnitt, men på senare tid har jag faktiskt börjat vänja mig vid tanken på att jobba på en Ipad Pro. Med IOS 12 har funktionerna för produktivitet mognat så pass mycket att man inte är så värst begränsad, och med ett tangentbord slipper man gisslet av virtuella tangentbord (kommer aldrig bli kompis med dem helt).

Appar för ordbehandling, grafikskapande och annat är avancerade nog och fungerar bra ihop med exempelvis delad skärm-läge och liknande funktioner. Jag ska testa på att använda min beställda Ipad Pro 11" som arbetsverktyg ett tag, är spänd på att se om den faktiskt kan hantera det mesta jag vill göra till vardags. Den enda begränsningen jag känner till just nu är att det inte går att välja multipla bildfiler i Filer-appen, och att det inte går att skära i bilder i vårt publiceringsverktyg, men det kan jag jobba runt utan större bekymmer.

Jag har samma inställning som du och är intresserad av den nya Pro 11,an. Så om du skriver om dina vardagliga upplevelser med den nya paddan så ser jag fram emot det

I grunden tycker jag att en smartphone är för liten för praktisk användning, speciellt att skriva på. Och som foto intresserad så är kvaliteten alldeles för dålig forfarande jämfört med i stort sett vilken entusiastkamera som helst, för att inte tala om ergonomin. Det finns en orsak till att grundformen är oförändrad sen Leica kameran kom.
Jag trodde att det skulle funka när Galaxy Note (gen 1) kom ut, och skulle ersätta allt analogt, men icke. Det enda område där en smartphone funkar är som musikspelare för de modeller som inriktat sig på det ex: LG V30. Hade en Sony Z2 compact som man kunde köra flac-filer på, tills jag tappade den i marken

Har prövat olika kalenderappar, men penna och papper är fortfarande oslagbart, likadant med att-göra listor. Har tittat mycket på stora mobiler och det är inte storleken som stör utan vikten, när det är över 200 gram så känns det i vilken ficka som helst. Samt att virtuella tangentbord speciellt i mobilstorlek inte funkar för mig.
Sedan ska vi inte prata om avskrivningstiden för en mobil, allt över 5000 stör mig med tanke på livslängden, vad är max? 3-4 år?
Så jag har en billig android för att bli nådd plus sms, de bankappar man behöver, samt som väckarklocka.
Framförallt använder jag den som router till min iPad mini 2 med tangentbord som bara går och går sen 2013, där gör jag allt som på en dator när jag inte är hemma.

För bedömningens skull är jag en man på 57 år, men inte helt borta när jag går in i routerns och skrivarens inställningar.