Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
iPilot

iPilot

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2010-04-11
  • Senast aktiv 2016-03-14
  • Antal inlägg 435

Foruminlägg

De senaste inläggen iPilot har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-10 22:58
Ursprungligen av suddgummi:

Multiplicera det resultat du får från REST med 10? Typ REST(TID.TILL.TIM(B1-A1), 1)*10?

Det var en enkel och bra lösning men av olika anledningar skapade den lite andra problem. Lyckades dock lösa dessa så allt är nu frid och fröjd!

Nu återstår dock ett sista problem. Samtliga funktioner är lösta och det som återstår är nu att kopiera dessa funktioner/celler så att resten av kalkylen funkar på precis samma sätt. Men då jag kopierar cellerna och klistrar in dem på ett annat ställe där jag vill att cellerna ska funka likadant så så kopieras samtliga funktioner korrekt men däremot inte de villkorliga formateringarna.

Tyvärr kan jag heller inte göra som det nämndes tidigare att dra i den lilla plutten i nedre högra hörnet för att låta andra celler funka på samma sätt. Detta med anledning av att jag har celler i kolumnen som är ihopslagna och då tillåts jag inte dra ner plutten längre ner än dit nästa ihopslagna cell finns. Kan också poängtera att de celler som faktiskt markeras genom dragning av plutten heller inte får med den villkorliga formateringen utan endast själva funktionen i sig.

Gör jag något fel eller är systemet byggt så att den villkorliga formateringen aldrig kan kopieras till andra celler utan måste läggas in manuellt i varje enskild cell?

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-10 00:46
Ursprungligen av Samuel K:

Ponera att tidpunkt 1 är i cell A1 och tidpunkt 2 i cell B1. Då kan man göra så här (i respektive cell):

KVOT(TID.TILL.TIM(B1-A1), 1)
REST(TID.TILL.TIM(B1-A1), 1)

Det var en god idé och funkar delvis, problemet är dock att då jag använder mig av funktionen "=REST" återges decimalen som 0,4 (från det ursprungliga 1,4). Jag söker dock en lösning där decimalen återges som ett heltal i den angivna cellen, i detta fall "4". Går det att lösa?

Ursprungligen av Samuel K:

Men, det är väl bara att ta tag i lilla runda plutten i nedre högra hörnet på cellen och fylla nedåt? Då ändras ju formelinnehållet till att återspegla aktuell rad. Du får ursäkta ifall jag missuppfattat din fråga alldeles.

Funkar klockrent! Ibland är saker bara för enkla..

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-09 15:59

Har svårt att hitta lösning på följande två problem:

* Jag vill kunna konvertera en två separat klockslag till ett decimaltal fast i två skilda celler där timman står i ena cellen och minuterna (decimalen) står i en annan. T.ex. skall cellerna 12:00 och 13:25 resp. återge värde "1" i en cell och värde "4" i en annan cell. Tidslängden är ju 1:25 h och i blir därför 1,4 i decimalform, problemet är att jag vill skilja på resultaten så de återges i olika celler.

*Försöker hitta en lösning på hur man återger en sekvens eller en följd. Vill nämligen att en och samma funktion ska gälla för samtliga underliggande rader fast vara specifik för den raden utan att jag ska behöva skriva om funktionen för varje underliggande rad.

Ponera att jag har en funktion i stil med denna: =OM(B1="B738";SANT;FALSKT)
Nu vill jag att samma funktion ska gälla för raden under, alltså enligt följande: =OM(B2="B738";SANT;FALSKT)
Men jag har ca 500 sådana rader och vill inte behöva skriva om alla dessa manuellt bara för att de ska gälla för B1,B2,B3 osv.
Har hört att det finns något som kallas "Macro" som borde lösa detta automatiskt men hittar inte vettig information om detta.

Tack på förhand!

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-09 10:46
Ursprungligen av AndyK:

Har den sänkts undan för undan, eller har den tagit ett hopp sen presentationen av den nya?

Priset på iPad 2 sänktes i samband med lanseringen av iPad 3 i onsdags.

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-08 19:33
Ursprungligen av Zimmerman:

Jag tycker inte Tim Cook är dålig - jag tycker faktsikt det är lite skönt att slippa Jobs alla "awesom" och "fantastic" - hans kryptohallelujah kan man säga :-D. Cook är coolare och han ser så otroligt snäll ut (vilket han knappast är med tanke på att han är boss för The Big Corp - man KAN inte vara snäll i hans stol). Hans skjorta utanför gillar jag också - det är ju i.o.f.s. helt ute och knappast vackert, men det är sött nördigt och allt är ju bättre än kostymnissarna (själv har jag aldrig kunnat stoppa ner en skjorta i byxorna och MÅSTE ha uppkavlade ärmar - vilket gjort att jag helt slutat med skjortor och använder bara t-shirts - 100% t-shirts - även innanför kavaj [begravning, rätten, andra få tillfällen]). Dom andra hakade på och lät skjortorna hänga - det gulliga var att det syns tydligt att dom vanligtvis går med dom nerstoppade (knölig nedre del) och måste ha dragit upp dom strax inna sceninträde :-D. Visst är det sött att några av värdldens mäktigaste män tramsar sig så - istället för att dra omkring och våldta hotellstäderskor, vårda sår från stärkta kragar och lägga ut 100 000 kr för en kostym. Grabbarna ÄR annorlunda. Annars hade dom ju inte varit där dom är - det var ju Jobs som satte dom där och han veritabelt hatade The Big Corporation Culture. Att Cook dessutom är öppet homosexuell är definitivt ett pluspoäng i min bok - bögar är bättre människor och det säger jag trots att jag är hetero :-D. Någon j-a fördom får man väl ha kvar? Nå - alla bögar jag känner (det är ett gäng vid det här laget - har med branchen att göra) är helt utan undantag exceptionella...eller i alla fall exentriska...nå, ingen är tråkig och ingen är småborgerlig och alla har definitivt mindre ryggsäck med fördomar än manliga hetero-genomsnittet. I like Tim.

Kan hålla med dig till en viss del men stör mig ändå en del på vissa saker med Tim. Man får känslan av att han på nått sätt försöker leva sig in i Steve-rollen och kopiera mycket av sättet Steve betedde sig på scen. Kanske är det så han är, vad vet jag, jag känner inte personen i fråga, men utåt sätt - för det otränade ögat - blir det fel.

Sen gillar jag inte Tims otroligt lååånga konstpauser! Att ta pauser i sin presentation visar på att du har kontroll, vet vad du pratar om och låter det du säger jobba för dig istället för tvärt om. Men här blir det alldeles för mycket och för länge. Ibland kan man sitta och bara vänta och tänka för sig själv "men kom till skott nån gång!". Det var just detta som Steve gjorde så bra, han balanserade sina presentationer så väl och det är väl där man kan skilja en bra talare från en annan.

Kanske är det bara jag som saknar Steve eller så kanske det är precis som jag skrivit ovan, allt är relativt och upp till var och en..

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-07 04:51
Ursprungligen av pmarriott:

Hur gör man om man vill ha iPad 3 istället för kvarskatt?

Du bockar i alternativet i din deklaration!

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-06 22:46
Ursprungligen av Vassius:

Hur räknar du då? 65 GB över 10 Mbit/s skulle ta 14,8h förutsatt att man är på teoretiskt max hela tiden.

65 GB = 66560 MB = 532480 Mbit.

532480 / 10 = 53248 s = 887 min = 14,8 h

Om det bara tog 4h så hade du betydligt snabbare än 10 Mbit anslutning.

Märkte nu att jag måste varit lite trött då jag läste tråden och skrev inlägget. Det du skriver är givetvis korrekt. Dock har jag en 100/10 anslutning men eftersom återställningen gick över WiFi (får ut ca 50 Mbit/s trådlöst på den datorn som står i ett annat rum) så går helt plötsligt ekvationen ihop.

Skulle jag koppla upp den mot ethernet nästa gång torde jag få ut fulla 100 Mbit/s och därmed halvera tiden. Ska testa nästa gång om jag lyckats få igång nätverkskortet till dess.

Tack för rättelsen Vassius!

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-06 14:16
Ursprungligen av Zimmerman:

Kör ni fortfarande 100 mbps i LAN/ethernet-sladd? Det är ju gigabit som gäller sedan måga år. Jag har (i verkligheten) 7-800 mbps mellan alla burkar hemma (utom iPhonen som ju är på WiFi förstås). Så har det varit i...måste vara snart 4-5 år.

Kan inte jag få din autograf Zimmerman så kan jag sälja den på ebay och tjäna en hacka?! ...

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-06 13:56
Ursprungligen av pmarriott:

Det kan ta en massa extra tid när det är många små filer. Det är inte bara ren datamängd som styr överföringstiden.

Det har du absolut rätt i!
Ska försöka lösa problemet med nätverkskortet så jag kan köra överföringen via ethernet istället för WiFi nästa gång.

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-06 13:00
Ursprungligen av pmarriott:

Lite motsägelsefullt. Körde du på 100/10 lina eller WiFi? Jag har en gång råkat dra igång en liknande manöver via WFi och då tog det över ett dygn att föra över 250 GB. När jag sist gjorde det över Ethernet tog det ca 45 minuter.

Jag gjorde det över WiFi men begränsas ju då ändå av min 10 Mbit/s i upload. Anledningen till att jag inte kunde köra via ethernet och få ut fulla 100 Mbit/s var för att nätverkskortet i min iMac hade lagt av - det var även av den anledningen jag valde att formatera då. Så i mitt fall var jag "tvungen" att köra över WiFi, det är jag iof fortfarande eftersom problemet med nätverkskortet inte löste sig (vet fortfarande inte vad det beror på..).

Men i vilket fall som helst borde ju ta ca 1,8h att överföra 65 GB med en hastighet på 10 Mbit/s, nu tog det närmare 4h..

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-06 06:12
Ursprungligen av maxcarlgren:

Har väl aldrig varit så nöjd med Time Machine som när jag kom till jobbet en måndagmorgon, inbrott på redaktionen under helgen och massa Macbooks borta. Ersättningsdator, återställning och efter en timme och en lång kopp kaffe hade jag exakt samma dator som jag lämnat på fredagseftermiddagen och kunde jobba vidare. En timme. Helt sjukt bra.

En timme? Tog mig 3-4 timmar att återställa ca 65 GB från min Time Capsule på en 100/10 lina över WiFI i nätverket. Borde gå på ungefär halva tiden, gör jag något fel?

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-05 12:54
Ursprungligen av wolf:

Intressant också att notera att nr 7 på auktionsdagen angavs som att vara en iPad 16GB - i slutprislistan ovan anges den till 64GB. Om det nu var en 64GB så får man gratulera till den som betalade 3.222:-, ett mycket bra pris för en ny iPad 64GB 3G!!

Intressant att du tog upp just detta! Jag funderade precis över exakt samma sak och blev väldigt förvånad över priserna den gick för! Men nu när du säger det så förklarar det också varför mitt bud på objekt 7 var satt så lågt.

Kollar man dessutom på vad objekt 21 gick för så ser man att skillnaden mellan den och objekt 7 är stor och därmed borde det vara felskrivet i resultatlistan och ej i den ursprungliga auktionslistan. Med andra ord lär det vara en 16 GB och inte 64 GB.

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-05 11:28
Ursprungligen av wolf:

Mitt högsta bud på en iPad 16 3G låg på 3 055:-. Så småningom kommer Kfm med en slutprislista...

Hur fick du reda på ditt resultat, via mail eller vanligt brev?

Fick samtal av Kfm i torsdags och hämtade ut produkten på plats i fredags.

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-03 12:25
Ursprungligen av wolf:

- Konstig uppdelning av varorna i olika lotter som gör det svårt för "vanliga" köpare (dvs någon som bara vill ha 1 st telefon och inte vill sälja vidare)

Detta berodde tydligen på att de olika partierna kom från olika företag som hade gått i konkurs. Kfm måste separera på dessa objekt för att kunna urskilja hur mycket (resultatet) som ska gå tillbaka till respektive företag. På sätt och vis är det rimligt men som du säger resulterar det i problematik för budgivaren.

Ursprungligen av wolf:

- De flesta vill nog inte bjuda utan att åka till Uppsala på visningen vilket är krångligt

Det håller jag med om men framförallt även för att du eller en bekant måste hämta ut telefonen på plats. Kfm har alltså ej möjlighet att frakta den åt dig trots att du står får fraktkostnaden.

Ursprungligen av wolf:

Själv la jag ett antal bud men jag har ännu inte hört något alls.

Då tror jag dessvärre att du blivit utan denna gång. Får jag fråga vad du la bud på och hur mycket? Kan vara intressant att försöka läsa av lite statistik kring detta.

Ursprungligen av wolf:

Om en större återförsäljare la bud t ex 10% under deras eget normala inköpspris så lär det vara ytterst få privatpersoner som budat högre. Marginalerna är små på dessa produkter.

Det var nog precis så det var! Iom att det var ett företag som la de flesta buden och även vann de flesta objekten så lär det ha lagt sig rellativt högt. Låt oss säga ca. 10% under marknadsvärdet vilket i rena pengar innebär ca 600 kr sparade per objekt (10% av 5600 kr). Lyckades de köpa loss 100 objekt (troligtvis fler) har de gjort en besparing på 60´000 kr.

  • Medlem
  • International user
  • 2012-03-01 23:38
Ursprungligen av disktant:

Tydligen la jag ett för lågt bud på paddan, eftersom jag inte hört någon från dom
vad fick du betala ?

Eftersom man varken får garanti på att varan fungerar eller att den är äkta så kände jag inte för att ta i för mycket i budgivningen
det är väll 3:an som lockar mig egentligen

Mitt bud låg på strax under 3600 kr. Vad låg ditt bud på?

Alla iPads och iPhones är oöppnade med undantag av de få som skickats iväg som stickprov till Apple för äkthetskontroll. Av den anledningen ser jag inte några anledningar till att de varken ska vara trasiga eller oäkta??

3.an lockar mig med. Av den anledningen säljer jag av denna, tjänar lite på det och köper sedan 3.an momsfritt då den kommer ut.