Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Tammelin

Tammelin

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2010-04-19
  • Senast aktiv 2012-06-02
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen Tammelin har skrivit i forumet.

1

Jag har samma problem. Men jag använder yahoo. Hur löste det sig? Mail kan ju skicka om man bara startar om det så rätt inställningar måste ju finnas där.

Kan någon hjälpa? Irriterande problem!

Kör Lion
Mail verson: 5.0

Tack!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Hur visar du PDF-filerna - i "Förhandsvisning" eller "Adobe Reader" (eller något annat program, kanske)?

Och när du säger att du öppnar dokumenten i Finder, vad menar du då? Tittar du på dokumenten via QuickLook, eller menar du att du dubbelklickar?

Har du installerat alla tillgängliga uppdateringar, t.ex OS X 10.7.1? Jag har för mig att jag har läst att den uppdateringen bl.a. fixade något rättighetsproblem.

Jag använder "Förhandsvisning".
När jag öppnar dokumenten i Finder så dubbelklickar jag på dem så att de öppnar i Förhandsvisning. Problemet uppstår när jag försöker öppna dem genom att klicka på en länk till dem i ett "index" dokument i Förhandsvisning.

Jag har det senaste av alla uppdateringar.

Tack för snabbt svar!

Hej!
Jag har ett pdf-dokument som fungerar som ett register över en massa andra pdf-dokument som jag har i en mapp på datorn. Det är meningen att man ska kunna kolla upp saker i det första (registret) och klicka på respektive rubrik för att då kunna få upp det pdf-dokument som innehåller det jag letade efter. Detta har fungerat utmärkt i Snow Leopard. Men sedan jag uppdaterade till Lion så kommer det ett felmeddelande upp när jag klickar i registret. Detta meddelande säger att dokumentet inte har öppnats eftersom jag saknar behörighet till det. Och så föreslår det att jag ska gå in på objektet i finder och se över behörighetsinställningarna. Jag har gjort detta och jag har behörighet att både läsa och skriva alla berörda dokument.
Om jag däremot går in i finder och öppnar det dokument jag vill åt (vilket fungerar utan problem) så kan jag sedan öppna det igen genom mitt register. Detta fungerar bara en stund sedan kommer meddelandet upp om jag försöker öppna det.

Någon som har någon lösning?

Tack på förhand! /Patrik

Är det någon mer som har något förslag? Vore tacksam!

Jag har bara en enhet. Modem + router i ett. Jag har startat om den en gång sedan jag fick rådet här i tråden. Men det var inte samtidigt som den hade tappat kopplingen. Jag ringde till bredbandsbolaget och de sa att det antagligen inte var modemet det var fel på eftersom det hjälper med omstart av airporten. Tror nog inte att de är så villiga att fixa något som de inte tror är sönder. Måste i så fall kunna bevisa att det är modemet och inte datorn som krånglar. Så som han bad mig kolla var genom att koppla upp iphonen till routern för att se om den fungerade. Och det gjorde den ju. Vad säger ni? Kan det vara datorn?

Ja, låter som samma problem. Jag ville bara nämna att jag har Leopard.

Tack för snabbt svar!
För tillfället så funkar ju allt som det ska men jag ska testa att bryta strömmen på routern nästa gång. Har för mig att jag har testat att stänga av och sätta på den vid ett tidigare tillfälle när detta problem uppstod, men det gav ingen långvarande lösning. Ska ändå testa nästa gång.
Detta händer ju kanske en gång om dagen eller varannan dag. Testade ju att koppla upp iphonen via routern sist när datorn inte ville, och det gick ju bra. Så funderar på om det ändå måste vara något med datorn...
Jag har adsl via telefonjack. Jag fick med min router från bredbandsbolaget så det är någon standard-grej skulle jag tro. Den heter Intelo och modellnamnet ska vara x5258-p2 om lapparna stämmer. Har även kopplat den fasta telefonen genom den. Det finns ju ett lösenord som jag har skrivit in på dator för att komma åt den, men jag har aldrig behövt göra något med själva routerns inställningar, vet inte ens om det går. Det finns ingen dsl-lampa på modemet...men däremot en wan-lampa som blinkar nästan hela tiden. Har för mig att det är den jag skulle vänta på att den skulle sluta blinka när jag kopplade in modemet första gången.

Tack för din hjälp!

Hej!
Jag har en MacBook unibody. Fram tills för ett par månader sedan så har airport strulat från och till. Plötsligt så kan inte safari eller spotify, eller några andra program som använder sig av internet, ladda. På airportsatusen ser allt bra ut med full täckning. Datorn kommer bara inte åt internet. Jag brukar lösa det tillfälligt genom att starta om airport på datorn. Då funkar allt som det ska tills nästa gång.
Senast det var så testade jag att ansluta min iphone 3g till WiFi:t här hemma och den körde utan problem fast datorn inte gjorde det. Jag sluter mig till att det inte är routern som krånglar eftersom iphonen funkar.
Kan någon hjälpa mig med detta? Om ni vill ha mer detaljer så får ni gärna beskriva hur jag får fram dem. Har inte så grundlig koll på det här.

Tack!

1