Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
iKalle

iKalle

Avstängd
  • Plats Kungsholmen
  • Sysselsättning Pensionär
  • Registrerad 2012-03-11
  • Senast aktiv 2013-12-24
  • Antal inlägg 127

Foruminlägg

De senaste inläggen iKalle har skrivit i forumet.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-24 00:11
Ursprungligen av cubeis:

Nej det har jag aldrig påstått Vassius men ibland får man försöka se mellan fingrarna även om det är svårt för vissa. Håna och trycka ner någon i skorna leder ingenstans. Häxjakt på iKalle för att få gilla poäng är så lamt, i detta fall är det skott mot tomt mål. Man fattar väl tidigt i denna tråd att det är ganska substanslöst innehåll.

Jag kände bara att man får ta diskussionen för vad det är inte en häxjakt på en pensionär som råkat skriva att han bor på Kungsholmen och läser tidningar och ser på tv. Sticker det i ögonen på vänstervridna ungtuppar och hönor här inne, man kan lätt tro det
iKalle berätta för inte så länge sen att han gick igenom en operation som jag kom ihåg så väl, så då kände jag spontant att man kan kanske kunde diskutera lite mer sansat utan att försöka håna någon, men så fel jag hade

Finns inga säkra källor överhuvudtaget när det gäller % andelen "mygel" inom försäkringssytemen, kom inte och säg något annat oavsett vilken sida man befinner sig på. Skulle jag gissa skulle min gissning ligga i det högre spannet men vad vet jag .

Vad vet ni hur stor andel mygel som äger rum i försäkrings systemen alla ni andra som har skrivit i den här tråden ?????????

Nej nu tar jag och öppnar min 25 åriga whisky och packar bilen för en skidresa till Sälen.

Chokladpraliner är så ute pssss vad är skatt för något ….. man planerar väl att betala minsta möjliga skatt
eller har jag fattat fel ?

Oj, håller ni fortfarande på att tjafsa med varandra och om mig.
Jag har bara ögnat igenom kommentarerna och Capemans löjliga moderatorfasoner blir ynkligare ju mer man läser dom. Ett bevis på att diktaturlandet Sveriges politiker sagt åt medias lakejer som Capeman och andra att radera alla sanningar som kan skada och irritera politikerna, så inte landets flata mähäiga svenssons riskerar att få andra värderingar än de politikerna tutat i dom.

Du Capeman eftersom inte detta inlägg är mer OT än andra kommentarer i denna tråd så vill jag att du låter den stå kvar. Förmodligen är du så ynklig så du tar bort den med hänvisning till otillåtna regler för att slippa att bli gjord till åtlöje.
Tycker du att den borde få en egen tråd så kan du flytta på den men inte radera den som politikerna vill.

Jesper Ohlsson verkar också vara köpt och hotad av svenska politiker och tydligt kört med skygglappar när han läst tidningarna.
Alla vi andra kommer ihåg när en viss Reinfeldt anklagade Vitrysslands Lukatjenka för att inte tillåta andra demokratiskt valda partier till samma rättigheter som hans egna korrupta parti.
Tre månader senare vid svenska valet gjorde Reinfeldt samma sak när han förbjöd SD till samma rättigheter. SD som också är ett demokratiskt valt part som också bevisades var landets tredje största parti. Det sket Reinfeldt i som tvingade sossarna att gå tillsammans med moderaterna, för att utmanövrerade SD utan att fråga oss livegna förtryckta svenska aboriginer om lov. Snacka om diktaturfasoner.
Det spelar ingen roll vad SD eller andra partier står för, dom har samma rättigheter som de andra och det är folket som väljer vilket parti dom vill skall styra landet och inte sinnessjuka politiker med Vitryska diktaturfasoner. Är det så då kan vi lägga ner valen som bara är ett spel för gallerierna.

Du som gapade om att jag anklagade alla invandrare som kriminella individer. Var har jag skrivit det. Är det din inskränkta hjärna som har så dåligt att komma med så du måste använda sådana metoder för att göra mig till åtlöje.
Eftersom du gick in på detta OT så måste väl jag få svara. Eller hur Capeman.
Vi som inte kör med skygglappar ser (så gott som) varje dag och vet vilka dom är som bränner ner skolor, bilar, garage och med övervåld rånar vanligt folk och försvarslösa 70-80-90-100 åringar. Källorna vi använder är TV3 Efterlyst, tidningarna och TV. Trots att ansiktena är pixlade så ser vi som inte är hjärntvättade vilka dom är. Tönten Hasse Aro ber tittarna om hjälp samtidigt som han suddar ut ansiktena på dom han vill identifiera. Ha,Ha,Ha.
Är någon förvånad när jag påstår att SD kommer att få massor av nya väljare vid nästa val, då måste ju demokratin få råda. Allt annat är diktaturfasoner och det gillar inte nuvarande partier som gör allt för att inlägg som detta tas bort.

Det var någon annan som försökte göra mig till åtlöje genom att anse att jag är en senil gamling som inte varit med om någonting och som bara gillar att irritera som vissa besserwissers.
Nja, jag är 73 år gammal som arbetat med massor av intressanta saker i mitt liv. Flygare och arbetat på oljeplattformar i Sydostasien och rik som ett troll.
Jag är samma kålsupare som politikerna, det vill säga, jag varken umgås med eller bor i närheten av vissa. Vilka dom nu kan vara.

Du Cubeis du verkar trevlig och vet vad du pratar om och kan diskutera utan att känna dig påhoppad. Hoppas vi kan diskutera om något annat trevligt någon gång efter helgerna. Nu åker jag tåg till Uppsala i morgon för att fira jul. Hoppas jag inte blir rånmördad, av viss ohyra.
God Jul.
iKalle

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-19 00:06
Ursprungligen av maskh:

Jag tänker dra lite citat från föregående tråd och eventuellt nuvarande, så får vi se var det landar.

Det är en väldigt stor skillnad på vad man tror och vad man vet, iKalle.

Försäkringskassans anställda blir varken hotade och utskällda dagarna igenom eller är särskilt lågavlönade. Faktum är att det är relativt bra löner genom organisationen, och de som ägnar sig åt den direkta kundkontakten (exempelvis myndighetens kundcenter) upplever rent generellt att de flesta kundmöten är positiva. Däremot kan många som arbetar gentemot kund uppleva, precis som du säger, att den "politiska dyngan" skapar problem för människor och sätter människor i oerhört svåra situationer.

Att du hävdar att de anställda vet att minst 50% ljuger om allt möjligt för att få bidrag är långt ifrån verkligheten.

Nej, du måste inte betala genom ett fackförbund för att få tillgång till arbetslöshetsförsäkringen. Du har möjlighet och rätt att vara medlem i en a-kassa utan att ha medlemskap i en tillhörande fackförening.

Försäkringskassans statistik tystas inte ner av politiken. Däremot skulle Försäkringskassans ledning aldrig komma på tanken att gå ut och påstå att människor som är utan tillräckligt med pengar skulle använda alla tillgängliga metoder för att få mer. Det går inte ens att härleda några sådana påstående till fakta och statistik.

Till diskussionen i allmänhet
Försäkringskassan begår väldigt många fel på egen hand. Den mänskliga faktorn är ständigt närvarande. Dessvärre är det så att lagstiftningen är utformad på det sätt att även om det är en handläggare som gör fel så är det i många fall individen som får ta konsekvenserna. I media innebär det väldigt ofta att man menar att människor har försökt att lura myndigheten, även om så inte alltid är fallet. Därför är det också bra att myndigheten har resurser där man arbetar med att upptäcka både medvetet fusk, omedvetna felaktiga utbetalningar och hitta och hjälpa till att åtgärda fel som begås av handläggarna.

Nu kommer säkerligen iKalle komma med något konstigt svar där han vet bäst. Men iKalle, låt mig då fråga dig. Vad är din källa? Vad baserar du dina påståenden på? Jag finns inom myndighetens verksamhet, gör du?

1.
Jag har inte någonstans sagt. Jag vet. Försöker du göra mig till åtlöje med ojusta metoder.
2.
Nästan dagligen läser man i tidningarna om att försäkringskassans personal hotas och skälls ut.
3.
Att 40-eller 50 procent fifflar eller försöker fiffla är jag helt säker på att personalen på försäkringskassan uppfattar det som.

4.
Mina källor är att läsa tidningar och se på TV. Fusket måste stoppas står det i samtliga tidningar så gott som dagligen.
5.
Nej jag varken jobbar eller haft med Försäkringskassan att göra,men jag anser mig nära sanningen med mina påståenden och den som inte tål en diskussion som denna bör leta efter andra fritidssysselsättningar.
Kontentan av denna diskussion är att det fuskas inom alla förvaltningar där det utbetalas pengar. Om det är 30-40-50 procent som gör det har ingen som helst betydelse tills någon bevisar motsatsen. En länk från en bytidning räcker inte.
God natt.
iKalle

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 23:21

Jag har inte gjort ett enda fel i tråden, annat än att anse att omkring 50 procent av bidragstagarna kan anses som fuskare. Tills dess att du och gaphalsarna bevisar motsatsen så är mitt påstående inte sämre än någon annan. Be myndigheterna om riktig fakta så slipper vi spekulera och gissa i fel riktning.

Senast redigerat 2013-12-18 23:33
  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 22:56
Ursprungligen av pmarriott:

Ingen som säger emot. Men det är fortfarande ingen som lyckats leda i bevisning att närmare hälften av alla som söker pengar från Arbetsförmedlingen/A-kassan är snyltande lurendrejare.

Ingen som lyckas leda i bevisning? Inte du heller.
Varför skulle vi säga emot dig, du har ju dina egna slutsatser och sanningar fast du inte visat en enda.
Märkligt, jag råkade nämna att jag anser att omkring 50 procent av bidragsanvändarna kan anses som fuskare, förmodligen är det fler om man tar med mörkertalet. Vad hände, jo ett jävla liv från några besserwissers som förstörde denna tråd OCKSÅ.
Men det är klart att följer man förljugna Sifoundersökningar som beställts av politiker som får undersökningarna specialsydda för sina ändamål så blir dåliga siffror bra siffror. Nu är det snart val och då vill inga partier skylta med dåliga nyheter men det fixar man genom att begära en Sifoundersökning. Alltid är det någon idiot som går på skönmålningen.

Detta vi pratar om är småpotatis, jämfört med andra gigantiska daltprojekt, men sådana är förbjudet att prata om i diktaturländer som Vitryssland och Sverige och dessutom är det OT så det bryr vi oss inte om.

Om ni vill fortsätta att tjafsa i tråden så är det er ensak och moderatorn, men jag har inget intresse att längre prata med sådana som bara letar fel i texter och eventuella procenttal för att få synas och inte ha någonting annat att komma med än att klaga på andra. Jag kan hitta hur många länkar om fusk i miljardklassen om jag får några dagar på mig, men varför skall jag ägna tid åt det, eftersom några av er kommer med en massa dravel om att det inte stämmer, bara för att förstöra tråden.
iKalle

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 20:44
Ursprungligen av klarabara:

Jag vill nog påstå att en del av det som det kallar fusk är att de har räknat fel och krävt tillbaka. I många fall är det att det är sjukt lätt att göra fel och sen kommer de med blåslampa o vill ha tillbaka med ränta.

Eller som i en närstående till mig där anhöriga skickat in allt enligt konstens alla regler medan han låg i koma. FK kan inte räkna och kräver sen tillbaks pengar "han skulle ha kontrollerat det utbetalda beloppet och kontaktat oss". Ja, medan han låg i koma.

Det håller jag med dig om, men du håller säkert med mig om att tjejerna på FK skriver inte i några blanketter utan det är patienten/personen och tjejerna har ingen aning om vem som fuskar eller inte. Att någon ärlig kommer i kläm i systemet ligger nog i sakens natur många genom att inte fylla i blanketterna rätt. Tyvärr.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 20:37
Ursprungligen av Vassius:

Hur räknar du då? Enligt denna artikel (en av dem du hänvisar till) upptäcker FK och kräver tillbaka ca 1 miljard om året p.g.a. fusk. De högre siffrorna beror enligt andra artiklar på oavsiktliga fel från båda parter.

Enligt FK:s egna siffror kostar socialförsäkringen över 200 miljarder om året. Fusket är alltså i storleksordningen 0,5%? Ganska långt från hälften..

Skulle försäkringskassan visa verkliga kostnader skulle dom inte få några fler miljarder av politikerna och statistik går att manipulera.
Jag undrar hur du räknar. På min länk visar 7 exempel att de fuskas för omkring 200 miljarder när jag närmare studerar varje fuskrapport.
Köp eller byt glasögon.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 19:49

Bara på den här sidan finns det fuskrapporter på försäkringskassan för 40-50 miljarder

[url="http://www.svd.se/search.do?q=Fusk+för+miljar..."]

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 11:19
Ursprungligen av pmarriott:

Det är du som påstår att minst 50% myglar. Nu ber du mig fråga Försäkringskassan. Är det inte snarare så att det vore klädsamt om du redovisar några källor till ditt påstående? Ja, det fuskas och summan av fusket är stor. Jag vet inte hur stor andel som beror på fusk, men jag tror mig vara så pass informerad genom rapportering i oberoende media att jag tror mig veta att det handlar om en mycket liten andel.
Så, nu vill jag att du redovisar dina källor till att minst 50% av alla som söker bidrag ljuger.

Du är en sådan där trådförstörare som gapar för gapandes skull och försöker framstå som någon besserwisser. Om nu sanningen är 48 procent eller 52 så skall ingen påstå att det är 50 procent.
Om fusket är stort, enligt dig så är väl det i närheten av femtio 50 procent, men det sa du inte i ditt första inlägg.
Jag diskuterar inte med dig något mer som velar fram och tillbaks för att irritera oss andra som inte velar.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 11:11
Ursprungligen av pmarriott:

Det är du som påstår att minst 50% myglar. Nu ber du mig fråga Försäkringskassan. Är det inte snarare så att det vore klädsamt om du redovisar några källor till ditt påstående? Ja, det fuskas och summan av fusket är stor. Jag vet inte hur stor andel som beror på fusk, men jag tror mig vara så pass informerad genom rapportering i oberoende media att jag tror mig veta att det handlar om en mycket liten andel.
Så, nu vill jag att du redovisar dina källor till att minst 50% av alla som söker bidrag ljuger.

Nej det tänker jag absolut inte göra. Se lappens kommentar det räcker. Du skriver "Du vet inte hur stor andel som fuskar men är tillräckligt informerad genom oberoende media???" För mig låter du som en som inte har en aning om verkligheten utan drömmer om välstrukna gissningar.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 10:46
Ursprungligen av pmarriott:

Fast något som gör mig riktigt sur är när man skriver att minst 50% ljuger för att få bidrag etc. De allra flesta människor vill göra rätt för sig.

För övrigt tycker jag att hela arbetslöshetsförsäkringen är märkligt utformad. Du måste betala till den genom ditt fackförbund (privat organisation) för att få tillgång till den, men det är en statlig myndighet och ersättningsnivån är reglerad i lag och ska administreras av ditt fackförbund. Tycker att antingen gör man den helt privat och släpper regleringen så den blir som vilken försäkringsprodukt som helst, eller så gör man den helt offentlig om omfattar alla som haft ett arbete och betalat skatt.

Man läser nästan varje dag om hur fusket för mångmiljardbelopp drabbar försäkringskassan och andra bidragskassor.
Mitt exempel på 50 procent är inte mer fel än ditt påhopp som inte angav någon siffra som försöker att försköna verkligheten.
Folk som är utan pengar försöker att få sådana med alla tillgängliga metoder. Fråga försäkringskassan så får du veta sanningen om dom inte tystats av politikerna.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-18 10:13

Det är ju helt sjukt, eftersom hon visat upp magen för dem, enligt dig.
Jag tror att arbetsförmedlingen och försäkringskassans lågavlönade anställda går på knäna och blir hotade och utskällda dagarna igenom för det politiska dyngan är orsaken till.
Dom vet också att minst 50 procent ljuger om allt möjligt för att få bidrag.
Har man fortfarande inte kopplat ihop arbetsförmedlingen, försäkringskassan och sjukvården som automatiskt skulle se om din fru är gravid. Det skulle spara massor av strul och arga samtal.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-14 20:11

Min erfarenhet när jag använder Resolution 1920x1080 ochCodec H264/AVI med Bitrate 6000-10000 ger mig relativt bra kvalité när jag laddar ner animerade råfilmer i Vimeo. De gånger jag redigerat om dessa med iMovie blir resultaten suddiga och urusla. Någon har sagt att iMovie är riktigt dåligt och därför bör man köpa upp sig till FCPX för att bli nöjd med kvalitén, men som sagt det är en annan historia.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-14 15:50

Tack Johan_tanying för en bra förklaring. iMovie har jag använt en hel del i andra sammanhang med dålig kvalite, men det är en annan femma.
Tack
iKalle.

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-14 13:45
Ursprungligen av Capeman:

Kameror med DVD i får nog räknas till ett förbipasserat kapitel ja. Dessutom är väl de skivorna små? Om de är det kan du inte använda dem i den typen av DVD-spelare som sitter i Macar.

Tack Capeman för ditt svar.
Jo, jag har sett kameror med både små och normalstora CD/DVDskivor. Det är nog så att, har man köpt en kamera så byter man inte i första taget fast de nya är enklare utan CD/DVD skivor.
Du menar att man behöver Toast för att lägga filmerna i ett album i YouTube, Vimeo även utan DVD skivor.
Tack
iKalle

  • Avstängd
  • Kungsholmen
  • 2013-12-14 11:26

Jag hakar på i tråden med min fråga/funderingar.
Jag har en iMac mid 2011 med en springa på högra gaveln för CD/DVD skivor.
Vi är ett gäng båtägare som varje sommar kör omkring en vecka i den Stockholmska skärgården. Till nästa sommar har jag fått ansvaret att redigera de filmer man tar under tiden.
De flesta har kameror med dvd skivor som man bara tar ur och kör in i springan på sin dator. Är det stenålder idag och skulle det fungera på min iMac när DVD funktionen är borttagen eftersom den inte finns i programmappen. Toast ersätter tydligen DVD.
iKalle