Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Luftvargen

Luftvargen

Medlem
  • Registrerad 2012-05-21
  • Senast aktiv 2015-03-10
  • Antal inlägg 279

Foruminlägg

De senaste inläggen Luftvargen har skrivit i forumet.

Ursprungligen av The Real Viking:

Riktigt kul skämt, Luftvargen!

1000-tack för dina tips & råd!
Jag lyckades lösa problemet och nu fungerar det precis som tänkt. Det var både sträng/resurs problematiken och escape delen som strilade. När jag fixade båda fungerade det perfekt! Nu har jag lärt mig en hel del!

Kul att det hjälpte!

Ursprungligen av The Real Viking:

Koden funkar fint om jag sätter $skip = 1, men inte när jag sätter $skip = 0, dvs när $skip = 0, skall databasen förminska bilden innan den sparas i databasen. När $skip = 1 förminskas bilden ej. Vad gör jag för fel?

Den första orsaken till att inget sparas tycks vara att koden blandar datatyper. När du först läser in $picture på rad 51 så är det en bytearray/sträng, men resizeImage() returnerar en resurs. Innan du kan skicka den till databasen så måste du spara den i ett av de tillgängliga bildformaten igen:

<?php
function resizeImage ($inString, $maxHeight)
{
    $originalImage  = imagecreatefromstring($inString);
    $originalWidth  = imagesx($originalImage);
    $originalHeight = imagesy($originalImage);
    
    $newHeight      = $maxHeight;
    $newWidth       = round($originalWidth  / $originalHeight * $maxHeight);
    
    $resizedImage   = imagecreatetruecolor($newWidth, $newHeight);
    
    imagecopyresampled($resizedImage, $originalImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $originalWidth, $originalHeight);
    
    //
    // !!! Bilden som en sträng istället för gd-resurs
    //
    ob_start();
    imagejpeg($resizedImage);
    $outString = ob_get_clean();
    
    return array($outString, $newWidth, $newHeight);
}
?>

Ett annat problem som kan hindra dina bilder från att sparas är att datan inte escapas i dina queries. Detta kan leda till att de färdiga kommandona blir ogiltiga eller utför något annat än vad du hade tänkt dig. Eftersom att ditt API (ext/mysqli) har stöd för prepared statements så skulle jag rekommendera att du tar reda på hur man använder sig av det, det gör det betydligt svårare att begå den här typen av misstag. Det kan även hända att du finner PDO lättare att arbeta med.

Snabbfix för att escapa och förbättra läsbarheten i vanliga queries:

$query = sprintf(
    'UPDATE
        PictureStorage
    SET
        Data_normal = "%s",
        Name_normal = "%s"
        ...',
    mysqli_real_escape_string($link, $picture),
    mysqli_real_escape_string($link, $name)
);

mysqli_query($query);

Exempel med PDO och prepared statements:

$sth = $dbh->prepare(
    'UPDATE
        PictureStorage
    SET
        Data_normal = :data,
        Name_normal = :name
        ...');

$sth->bindValue(":data", $picture, PDO::PARAM_STR);
$sth->bindValue(":name", $name, PDO::PARAM_STR);
$sth->execute();

Sedan finns det ett mindre problem med att spara en tumnagel om $picture_ID inte evaluerar till ett sannt värde (förtyliga gärna avsikten med det genom t.ex. if($picture_ID > 0) istället), och det är att $picture_mini bara definieras om $skip är 0 (rad 93). Om den här raden körs så borde du få ett felmeddelande som varnar för att du använder en odefinierad variabel. Kontrollera gärna att du har all felrapportering igång, det underlättar enormt om man hittar sådana missar direkt.

Har inte testat några av ändringarna eller exemplen. Se upp för typos och bekräfta med manualen...

Edit: Obligatoriskt skämt:

Senast redigerat 2013-08-02 20:21
Ursprungligen av Anaythea:

Att DES-kryptot är svagt har varit känt mycket länge. Jag är förvånad över att det fortfarande används av någon operatör över huvud taget. Det har inte använts av svenska operatörer sedan övergången till 3G, då alla som ville använda 3G var tvungen att få nya SIM-kort, vilket vissa kanske minns.

Nyheten är att man har hittat en bugg i vissa SIM-kort som gör det möjligt att snabbt knäcka krypteringen som används för over-the-air-programming, och på så sätt ladda upp egen mjukvara till kortet för att ta över telefonen.

Ursprungligen av klarabara:

http://pastie.org/8177485

De skapas av en modifierad textwidget där jag ville ha titel-fältet under för att det skulle vara namnet på den som skrev citatet. Har inte kunnat göra en egen av den trots flera försök..

När du behöver hjälp med kodrelaterade frågor är det ofta bra om du kan bifoga ett minimalt fungerande exempel av problemet. Med det menas ett stycke kod som isolerar problemet, och som de som försöker hjälpa dig kan kopiera och köra för att återskapa det i sin egen testmiljö med minimalt arbete. Förutom att du hjälper andra att hjälpa dig med den metoden så är det en viktig felsökningsteknik, och det är inte ovanligt att man själv hittar lösningen medans man konstruerar ett fristående exempel. Vanliga termer är Short, Self-Contained, Correct Example (SSCCE) och Minimal Working Example (MWE). Se gärna den här och den här sidan för mer information om det, båda är väldigt läsvärda guider.

Jag lyckas tyvärr inte upprepa problemet med koden ovan eftersom att det mesta av både layout och styles tycks saknas. I det här fallet hade det varit hjälpsamt med ett statiskt HTML-dokument som innehåller enbart den grundläggande layouten, ett par listelement och de delar av ditt stylesheet som påverkar dessa. När du väl har identifierat problemen där kan du gå tillbaks till din Wordpress-plugin och justera hur den genererar markupen.

Senast redigerat 2013-07-26 23:11
Ursprungligen av klarabara:

Nu är jag förbryllad igen.. Jag bytte till det här upplägget på ett annat ställe på siten och satte andra spans på dem, bägge har samma och ändå helt olika resultat?

Svårt att säga utan att se hela exemplet... Vet inte vad du sitter på för nätverk, men om du har möjlighet att öppna för länkar utifrån, eller i.a.f. hosta det någon annanstans, så skulle det verkligen underlätta. I värsta fall kanske du bara kan lägga det på en pastebin eller i en stor spoiler här på forumet.

@klarabara: För att cleara det första listelementet på varje rad borde du väl använda :nth-child(3n+1). Ser dock inte vad du har floatat, är all kod med i exemplet? Kan du länka till sidan? Vad har du för funktionskrav som gör att det inte räcker att floata vanliga blocks?

Ursprungligen av martinator:

Till syvende och sist måste man ändå alltid ställa sig frågan - vad är rimligt.
Vem skulle ärlighetens namn vilja hacka 99% av svenska folkets mail, datorer osv? Troligtvis INGEN.
EN krönikör på radio i morse hade en mycket insiktsfull tanke om detta. Efter att 24 personer hört av sig till myndigheterna angående USAs spioneri drog hon slutsatsen att de fe flesta av oss är nog inte rädda för VAD eventuella inkräktare ska upptäcka, utan för vad de INTE kommer upptäcka. Dvs om någon såg hur extremt normal våra liv egentligen var så skulle vårt varumärke på Facebook dala rätt rejält...
/m

Upprörande. Det är självklart att de flesta av oss är förhållandevis ointressanta om man "bara" ser på det som massövervakning av individer, men syftet med #PRISM är ju inte att ta sig in i enskilda enheter. Avsikten är att samla in metdatan (avsändare, mottagare m.m.) och använda denna för att övervaka alla våra relationer med andra. Du kan lära dig mycket om en person bara genom att se vilka kretsar han umgås i, och skalan det här genomförs i hade fått George Orwell att blekna. Det är ett helt annat verktyg, och avsevärt allvarligare än att hacka enskilda datorer.

Men visst, den rimligaste förklaringen till att så få har hört av sig (till vem? med vilken fråga?) är säkert att vi är oroliga för att myten om den svenska synden ska avlöjas för dansken...

Senast redigerat 2013-07-24 16:13

Man bör naturligtvis byta lösenord vare sig Apple hade krypterat dessa eller ej. Det är inte omöjligt att hackern kan ta reda på hur detta kan ha gjorts, och när det väl är känt är det troligen bara en fråga om tid innan lätta/vanliga lösenord har hittats.

Glöm inte att byta för mailkontot om det skulle vara samma.

Ursprungligen av lappen71:

Den kopiering som kan tänkas ha en påverkan på ekonomin är den som sker i Asien.
Bättre att Copysweden byter namn till CopyAsien och flyttar där problemet finns.

Stämningen gäller eventuellt bortfall från privatkopieringsersättningen, där CopySwede anser att mediaspelare likt telefoner och surfplattor ska inkluderas. Det är inte samma sak som piratkopering.

Det här var ett trevligt sätt att använda den:
Bygge av spelbord med Raspberry Pi

Ursprungligen av Mymac4ever:

under vilken sten har den där figuren levt sedan internet blev vardagsmat?

Senast redigerat 2013-07-15 17:10

Gick vilse på semestern för att jag glömde bort att jag hade laddat ner kartorna i telefonen. Vet inte om det betyder att jag klarar mig, eller inte klarar mig, utan app store...

Ursprungligen av mattiL:

Får man säga, I told you so? http://www.99mac.se/forum/p/2135942

Bitter som jag är så mer eller mindre förutsätter jag att allt jag lagrar i molntjänster kan komma att hamna bortom min kontroll, vare sig det innebär att jag inte längre kommer åt datan eller att någon obehörig gör det. Det som verkligen bekymrar mig med den här typen av övervakning är dock hur den gör det möjligt att kartlägga vilka som kommunicerar med varandra, i efterhand, och även om datan i sig är skyddad.

Senast redigerat 2013-06-08 01:47

Frågan är vad ett förnekande betyder. Om historien är sann skulle de väl ha allt att vinna på att avslöja så lite som möjligt? Vad har de för alternativ? Ska de förklara för allmänheten att de har lämnat ut uppgifterna så här länge utan att bestrida det? Kan de rädda sig själva från något sådant PR-mässigt? Det ser dessutom ut som om de kan ha blivit tvingade till tystnad (Verizon, Guardian, s.2.), och det är inte säkert att dessa förnekanden betyder mycket alls. Apple har sagt att "We do not provide any government agency with direct access to our servers" (twitter), men det innebär ju inte att myndigheter inte har fått tillgång till informationen på andra sätt.

Apple verkar visserligen ha varit ett av de sista företagen att gå med i programmet, men de ska ha varit med i snart ett år utan att något har läckt fram. Washington Post skriver också att att Google, Yahoo och Microsoft står för 98% av den insamlade informationen, men det kan vara en summa det pratas om i anteckningarna de har som källa, och Apples del kan därför vara naturligt lägre i förhållande till äldre deltagare. Man undrar hur mycket de faktiskt har samarbetat, och varför.

Intressant blog i ämnet:
Triangulating on truth - the totalitarian state

Fler artiklar:
NSA Prism program taps in to user data of Apple, Google and others
U.S., British intelligence mining data from nine U.S. Internet companies in broad secret program

Nu ska jag gå och vika en foliehatt på barrikaden.