Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Mattias Rådström
  • Plats Gävle, Sweden
  • Registrerad 2012-09-11
  • Senast aktiv 2013-05-20
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen Mattias Rådström har skrivit i forumet.

Ursprungligen av pmarriott:

Förstår inte vad du försöker säga.

zinned: Varför skulle de skapa en billig iPhone?
Jag: För att få till en riktig instegsmodell.
zinned: Det är omöjligt för att så gör inte Apple.
Jag: Dom har ändrat sig förr och kan göra det igen.

Det finns stora vinster att göra i att sluta tillverka gamla modeller och istället göra nya likvärdiga med samma låga pris. Titta på spelkonsoler till exempel, det sitter ju långt ifrån samma hårdvara i Playstation 3 nu som det gjorde när den lanserades. Utvecklingen går framåt och tillverkningstekniken blir bättre vilket gör att telefonerna kan göras billigare och strömsnålare än tidigare.

Ursprungligen av pmarriott:

iPad Mini är inte en budget-iPad. Det är en mindre variant av iPad. För att passa dem som tycker att iPad är för stor/tung. Om den hade all prestanda som iPad skulle den få kortare batteritid eftersom det får plats mindre batteri i den. Det vore heller inte vettigt att sätta samma prislapp på iPad Mini som iPad.
Jag ser inte framför mig att Apple skulle komma ut med en premium-iPhone parallellt med en budget-iPhone. Jag skulle kunna föreställa mig en framtid med 2 parallella iPhone-modeller av premiumklass där den ena är något mindre, och därmed av naturliga skäl något billigare. Precis som att det inte är något budget över en 13" MacBook Pro kontra en 15", trots att den är billigare.

Som jag redan sagt ovan, irrelevant om det är en budget-iPad eller inte.

"Apple's done extensive user-testing on touch interfaces over many years, and we really understand this stuff. There are clear limits of how close you can physically place elements on a touch screen before users cannot reliably tap, flick or pinch them. This is one of the key reasons we think the 10-inch screen size is the minimum size required to create great tablet apps."

We really understand this stuff, 10" is the minimum size. Sedan ändrade dom sig och anpassade sig efter marknaden.

Ursprungligen av wilhelmsson:

Bättre än iPad 2 på många vis, iPad2 säljs fortfarande

Meningen med mitt första inlägg var att saker förändras och företag tar beslut som dom kanske inte skulle gjort för ett par år sedan. Att Jobs dog och Cook tog över måste ju inneburit en viss förändring i företagets riktning vilket borde kunna resultera i något liknande.

Om sedan iPad Mini är bättre eller sämre än iPad 2 är irrelevant för ovan diskussion, enbart ett exempel på något de sa aldrig skulle hända men som gjorde det.

Ursprungligen av zinned:

Det är heller inget argument som håller.

iPad Mini är ingen billighets-iPad. Det är en mindre modell som håller exakt lika hög premiumklass som fullstora iPad.

Den är mindre, billigare och har ett sämre chip, men den är inte en billighets-iPad? Hade den varit "top-notch" som hade dom stoppat in samma A6 som i iPad 4.

Ursprungligen av zinned:

Det argumentet håller inte här.

Så har inte Apple resonerat på väldigt länge så jag förstår inte varför de skulle göra det nu. De håller hårt på att bara göra produkter som håller absolut högsta möjliga klass, vilket de gör.

"Varför skulle Apple göra en iPad Mini? Så har de inte resonerat på väldigt länge och jag förstår inte varför de skulle göra det nu. De håller hårt på att bara göra produkter som håller absolut högsta möjliga klass, vilket de gör."

Times change.

Ursprungligen av zinned:

Jag ser inte anledningen till att Apple över huvud taget skulle presentera en billig iPhone. Jag hade förstått det om det nu hade varit så att de tjänade multum på AppStore men så verkar det inte vara, enligt rapporter i annan tråd här på 99mac. Sedan så är det ju väldigt icke-Apple att skapa en produkt bara med utgångspunkt från att den ska vara så billig som möjligt.

Vad kan det finnas för argument som legitimerar en billig iPhone?

Vad finns det för argument för billiga BMW's, Mercor och Audis? Instegsmodeller finns ju alltid i alla branscher och är viktiga för att knyta användare till just sitt eco-system. Chansen är ju väldigt mycket högre att personen går från iPhone mini - iPhone istället för Android - iPhone i mitt tycke.

Ursprungligen av zinned:

Det är ju en OS-restriktion, ingen innehållsrestriktion.

Vem har sagt något annat?

Ursprungligen av kenjon:

Apple dikterar inte vad jag har på min iPhone, däremot ger de mej en begränsad valmöjlighet (bland några hundra tusen appar). Men det är fortfarande jag som väljer bland dem. Och utbudet räcker väl till för mej.

Jasså? Jag har då aldrig sett en alternativ launcher/lockscreen på App Store.

Det är skillnaden mellan Android och iOS, Google dikterar inte vilken programvara jag har på telefonen som Apple kan göra.

Självklart är det största operativsystemet mest utsatt. När man dessutom kan installera appar från vilken källa som helst och virusmakarna är fri att kolla in direkt i källkoden så är det ingen överraskning precis.

Det är en nackdel som jag tror många är villiga att ta när det är så öppet som det är.

Ursprungligen av kenjon:

Jag har haft alla Communicatormodeller utom den allra första, och det var inte självklart hur man skulle göra. På iPhonen poppar det upp automatiskt när man kommer in i täckningsområdet.
Men vi är oense helt enkelt

Back-in-the-day så var det helt klart en mardröm på telefoner. Men då var ju å andra sidan hela telefonerna mardrömmar också. Missförstod vad du skrev antar jag.

Ursprungligen av kenjon:

Nej. Om du bara tittar på finesser, men det var inte det Apple gjorde. Det handlar om användarupplevelsen!!!
Hur många körde Internet på sin K850i, ens visste hur man kopplade in sej på ett nätverk? Och hur många iPhoneägare kan själva logga in på ett WiFinätverk?

När jag tittar på ett verktyg så tittar jag självklart på vad den kan göra och den första telefonen saknade en hel del funktionalitet som man antog var standard.

Alla som kunde ta emot MMS kunde också surfa, det var ju dock en tid då internet inte var mobilanpassat så intresset var lågt men det har gått att surfa i evigheter på telefoner. Om du säger att människor inte kan göra något så enkelt som att logga in på ett wlan så fruktar jag för mänskligheten.

Folk verkar glömma bort att den första telefonen saknade 3G, många bluetooth-profiler, kameran var på 2Mpix utan zoom, blixt eller autofokus. För mig var det en fruktansvärt dyr gimmick utan något egentligt värde. Jag tycker att Ballmer hade lite rätt i vad han sa men att han borde tagit till sig designspråket mycket tidigare och skapat en mycket billigare produkt.

TL;DR, min K850i var överlägsen den första iphonen vid launch för under halva priset. (Och det fanns många telefoner som var ännu bättre)

Ikoniskt, visst, men jag känner absolut ingen som använder det. Lite som att köra SUV med lågväxel och fyrhjulsdrift mitt i staden.

Lustigt att det på dagen för lansering redan finns kundrekommendationer som "Från det att jag skickade in min dator till att jag hade pengarna på kontot tog det 6 dagar, då var det en helg emellan."Marit Ohlsson, 58 år, kommunalanställd.