Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jakobnilsson

jakobnilsson

Medlem
  • Namn Jakob Bäck
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Digital Content Specialist
  • Registrerad 2014-02-03
  • Senast aktiv 2020-09-24
  • Antal inlägg 1569

Foruminlägg

De senaste inläggen jakobnilsson har skrivit i forumet.

Vet inte vad som händer här, men kul att 99 får uppleva sin 18-årsdag. Grattis!!

Ursprungligen av PaO:

Denna publicerades idag?
Märkligt

https://youtu.be/6rOnxtC6FbwU

Det där är en video vi gjorde med KIT:s verktyg som vi testade tidigare i år. Verkar som att den ompublicerades automatiskt - inget som gjorts nu iallafall. Gammalt material.

Inser att jag ännu inte berättat här vart jag ska ta vägen efter tiden på 99. För er som undrar kan jag berätta att jag kommer bli kollega med Amanda igen, och börja jobba på Internetstiftelsen. Det blir både roligt och spännande!

Ursprungligen av Manglobe:

Har dragit ut på att svara i den här tråden, men nu är det mindre än tio dagar till avstängning, såååå... Ska det bli av, får det bli nu.

Jag blev medlem på 99 – då 99mac – våren 2010 (2 dagar innan min födelsedag!) i samband med att jag skulle köpa min första Mac. Faktum är att dagen då forumet lägger ner – den 26:e april 2019 – är mitt 9-årsjublileum som forummedlem. Det är lite fint, och såklart deppigt.

Under min tid på 99 har jag engagerat mig i forumet allt mindre, mest för att – ärligt talat – min karriär som illustratör och serietecknare tog fart, jag hade varken datortrubbel eller behov att att experimentera eller hitta alternativa lösningar i samma utsträckning. Allt har liksom rullat på; men jag har hållit mig kvar, kollat in emellanåt. Det kommer kännas tomt att inte ha tillgång till det längre.

Jag har även haft ynnesten att besöka podden ett par gånger, först när min bok Medley kom ut 2013, men även senare.
Hösten/vintern 2015 besökte jag redaktionen och pratade om den då nyutkomna iPad Pro, testade den och spekulerade om vad den skulle kunna bli i framtiden. Den artikeln dyker fortfarande upp ibland när folk letar iPad-tips, och det är inte konstigt: allt fler illustratörer och tecknare som jag känner har börjat använda iPad som sitt huvudsakliga tecknarverktyg.
Jag införskaffade min egen iPad Pro 9,7'' sommaren 2016, och sedan dess har den använts flitigt så gott som dagligen, användningsområdena blev fler och fler. Faktum är att den ofta konkurrerar ut min 22'' Cintiq (precis som Ida gissade i sista poddavsnittet).
Allt det här tänkte jag att jag kanske skulle få chansen att berätta om i podden längre fram, vilken revolution iPad Pro hade kommit att bli för oss som jobbar med att teckna på den. Tänkte aldrig ens tanken att 99.se skulle kunna lägga ner, och det känns vemodigt och lite snopet nu.

När jag anslöt mig till forumet var jag helt ny på Mac, jag ville lära mig allt och tyckte det var så roligt att få komma in i en grupp där man hjälpte varandra. Senare fick jag hjälpa andra, som i tråden som avhandlade de grafikproblem som min (och många andras) Macbook från 2010 råkade ut för. I mitt fall ledde det till att datorn fick ett sprillans nytt logikkort installerat vilket förlängde livslängden på burken en hel del (den står för övrigt fortfarande och puttrar på hos min storasysters familj, även om jag inte vet i vilket skick den är...).

Okej, det börjar bli långrandigt. Tack för det fina arbetet ni gjort på redaktionen, i synnerhet Jakob och Ida. Tack till alla forummedlemmar som hjälpt mig felsöka och bidragit med lärorika och skojiga inlägg. Jag önskar att jag hade kommit iväg på åtminstone en 99-pubkväll. Hoppas vi ses nån annanstans!

Jag finns på twitter under det enkla namnet @lisamedin.
Manglobe låter jag härmed dö ut. ❤️

Tack för allt, och jättetrevligt att ha dig som poddgäst! Kommer fortsätta följa din serieproduktion med stort intresse!

Ursprungligen av D_Odell:

Lite Arkiv X när de var klar med ett fall å plockade ner allt? Var vemodigt när jag slopade banan för några år sedan. Konstigt när vanor och sällskap bryts. Lycka till!

Ja eller som Indiana Jones i slutet med det stora stora lagret av lådor, eller i det här fallet av artiklar och inlägg ?

Ursprungligen av Chaosstar:

Någon som varit intresserad av att ta över forumet än?
Känns inte som om ni jobbar speciellt hårt för att få ut den informationen.

Såvitt jag vet har en del personer kontaktats, och några har kontaktat. Jag har inte koll vidare hur det går, eller om någon av dessa har det som krävs för att migrera plattformen och driva den vidare. Håller tummarna såklart, men jag jobbar nu inte på Geeks längre. Nycklar inlämnade, datorn formaterad osv. En märklig känsla!

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Recensionens slutsats är ju att det är svårt att rekommendera AirPods till den som bryr sig om ljudkvalité. Men men...Antar att du och jag läser artikeln på helt olika sätt.

Jag påstår inte att den artikeln och min artikel kommer till exakt samma slutsats i alla aspekter, utan bara gällande att lurarna släpper in omgivningsljud, vilket var din största invändning mot att ljudet kunde få kallas ”riktigt bra”.

Jag har förklarat mitt resonemang, och i slutändan är det enbart mina egna öron jag kan använda för att göra bedömningen. Detsamma gäller dig givetvis, och du får tycka precis vad du vill. Däremot behöver du inte antyda att jag skulle vara tvingad att ge positiva omdömen pga tillverkaren, för det stämmer helt enkelt inte.

Ursprungligen av SweSG:

Kul att det är mera på gång! För jag har la inte missat något senaste tiden?

Tyvärr blir det inget mer. ?

Ursprungligen av Dalle:

Var ska jag nu skrika ut min förvåning när SEB kring år 4093 har anslutit sig till Apple Pay?

Fortfarande flera år tidigare än Swedbank! ?

Ursprungligen av Chaosstar:

Men fortfarande, varför lägger ni ner forumet?
Går ju att driva forum relativt billigt med gratis-admins osv.
Någon måste väl vara intresserad av att ta över hela databasen?

Läs i tråden, det har besvarats många gånger. Om intresse och möjlighet finns att ta över, kontakta Geeks.

Ursprungligen av Sperious:

Som jag skrivit tidigare i tråden så har jag full förståelse för att ni i detta läge inte har motivation att fortsätta, men det kanske kommer framöver. Hoppas på det. ?

Framförallt ska vi komma tillrätta med våra nya liv, som inte innefattar att stämpla in på 99-redaktionen varje dag. Det kommer bli konstigt!

Här hittar ni allafall mig på Twitter om nån vill följa vart jag tar vägen!
https://twitter.com/supermusli

Ursprungligen av darkshippo:

Kan ni inte packa ned alla 99poddavsnitt i en enda stor zipfil så man kan tanka ned den? 266 avsnitt att klicka manuellt är jobbigt. :/

Ska se efter vad jag kan göra!

Ursprungligen av Sperious:

Då tycker jag ni ska ta kontakt med Perfect Day och kanske andra större ”poddhus” för att visa era siffror och se om det finns något intresse. Även om det kanske inte blir ett heltidsjobb så kan det bli ett givande och kul extraknäck och jag med många fler kan fortsätta lyssna på era ljuva stämmor under städande, tvättande, hundpromenerande och lokföreri. ?

Inte omöjligt, även om jag tror vi allihopa behöver ett litet break först! Men för er med Instagram tänkte vi iallafall behålla det kontor (nittinio) även om vi inte lovar täta uppdateringar. Men händer något meddelar vi där - och på våra respektive Twitter-konton!

Ursprungligen av Sperious:

När Fulkultur lanserades hade jag känslan av att det var Joakim Bennet som höll i trådarna men vartefter avsnitten passerade så tog Jakob över och Bennet försvann helt. Vart tog han vägen egentligen?

Ni har fattat det rätt. Jocke var det som kläckte idén till Fulkultur, och drev den första tiden. Sen tog jag över ”ledarrollen” och har ansvarat för att få ut avsnitt sedan dess. Jocke är fortfarande med, nu senast i västern-avsnittet.

Planen är att Fulkultur ska köra vidare, med mig, Lövet, Amanda och Gustav i egen regi. Därutöver kommer det nog garanterat bli gästinhopp från de andra Geeks-profilerna då och då, och kanske nya röster som gäster!

Rent krasst tror jag FK kommer ta ett litet uppehåll medan vi samlar styrkorna, men den kommer leva kvar!