Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jakobnilsson

jakobnilsson

Medlem
  • Namn Jakob Bäck
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Digital Content Specialist
  • Registrerad 2014-02-03
  • Senast aktiv 2020-09-24
  • Antal inlägg 1569

Foruminlägg

De senaste inläggen jakobnilsson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av amandareventlid:

Så otroligt tråkigt detta! <3 99 är på många sätt den roligaste och mest lärorika arbetsplatsen jag varit på. Tack vare 99 fick mitt teknikintresse och nörderi verkligen blomma ut och hitta en helt självklar plats i min vardag. Redaktionen och alla medlemmar har lärt mig så otroligt mycket om både teknik, nyfikenhet, perspektiv och glädje! Det har varit en ära och få diskutera med er i forumet. <3

Det har varit kul och tryggt att stå framför kameran, bakom micken och att skriva en massa. Jag har mycket att tacka er för och det känns så otroligt sorgligt att 99 läggs ner.

Du är för alltid en del av 99-familjen!

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Ser du inte skillnaden? Den andra artikeln skrivet ju att det är ett reeelt problem men att det också finns fördelar med ljudläckage. Du skriver ju att det egentligen är en fördel. Det är ju inte direkt ekvivalent.

Sedan glömmer du följande i den andra recensionen:

-

(...)

Lack detail and dynamic subtlety

(...)

Apple has always been a tech company rather than a hi-fi company, so it’s no real surprise that audio quality takes a bit of a backseat compared to design and features.
You can find undeniably better sound for the same money elsewhere, but there’s nothing overtly bad about the performance of the AirPods.

(...)

Jag tror du läst min text lite slarvigt. Jag skriver inte att det EGENTLIGEN är en fördel, utan att det OCKSÅ är en fördel beroende på situation. Dvs samma kontenta: det är ett problem, men finns också fördelar.

I övrigt gör jag ingen jämförelse. Whathifi skriver jättebra, och ofta längre och mer ingående runt ljud än vad vi brukar göra. Inga konstigheter. Men kan konstatera att både de och jag verkar överens om att ifall det bara är ljud man är ute efter finns det bättre för samma peng. Och att hörlurarna låter bra för sin storlek:

Citat:

The AirPods’ delivery is satisfyingly weighty, with a solid bottom end that doesn’t overplay its hand. Vocals are clear and the treble is rounded-off just a little at the top to avoid harshness without sacrificing too much sparkle.

The bigger dynamic shifts are handled quite deftly, too, so there’s no chance of not being swept away by one of Explosions in the Sky’s epics or your favourite soundtrack.

Ursprungligen av darkshippo:

Tack för den här tiden. 99podden var helt något fantastiskt. Jag hoppas innerligt att den kan leva vidare i någon form. Kanske SweClockers kan host:a arkivet och forumet. Åtminstone som en tidskapsel. De tillfällen jag har fått träffa Ida, Jakob, Lövet och Amanda har berört mig djupt. Glada, positiva människor och gett allt och lite till.

Jag hade hoppats att det skulle sluta på ett annat sätt. Att 99 hade kunnat finnas kvar som en del i SweClockers. Jag önskar Ida och Jacob lycka till med era framtida satsningar.

Tack!! Och tack för den här tiden!

Ursprungligen av biffenrydberg:

Dags att modernisera anslutningarna något. RCA har väl funnits sedan 1800-talet?

Nånting sånt, men still going strong!

Ursprungligen av Johan Thuresson:

Köpa är ni säkert inte. Men jag är inte naiv. På vilket sätt ni ör beroende av teknikjättarnas goda vilja?

"Beroende av teknikjättarnas goda vilja" applicerar väl isåfall precis lika mycket på en publikation som Whathifi som på oss? Våra tester är oberoende, och teknikjättar oavsett storlek påverkar inte vårt innehåll.

Sen har jag svårt att se den stora skillnaden mellan testet du länkade till och mitt, i fråga om ljudläckage. Så här skriver Whathifi:

Citat:

The first thing to bear in mind is that this is not an isolating design, which means the AirPods don’t block outside noise.

That might be an issue for some people, but there’s something to be said for being able to listen to podcasts and music while maintaining some degree of awareness of what’s going on around you, particularly if you plan to use the earphones during a commute or regular jog.

Och så här skrev jag:

Citat:

Det sista problemet är också en fördel, beroende på situation. Airpods släpper in gott om ljud från omgivningen, och att lyssna på ett trevligt musikstycke under kollektivtrafikens rusningstimmar går inte. Det här är hörlurar främst gjorda för den tysta avdelningen på SJ-tåget, eller hemma i köket. Samtidigt finns det en uppenbar fördel att kunna gå omkring på gator utan att vara helt avskärmad från omvärlden – bra för den som är rädd att bli påkörd.

Ursprungligen av cubeis:

Ska 99 läggas ner skriver du ?

https://www.99.se/artikel/12518-ajoss-och-tac...

Ursprungligen av Anders T:

När 99mac tog fart så sammanföll det med Apples återkomst. Ett nytt operativsystem OS X skapade massor med frågor. Apples överlevnad eller död skapade diskussioner. Apples återkomst skapade jubel och gemenskap. Sen kom iPhone och det blev på nytt samma behov av gemenskap, diskussioner, svar på frågor.

Och nu är det nu...

Datorn rullar på och mobilen lika så ...

Jag tror ledningen för 99.se kämpat på så gott de kan men att "folks" behov av hjälp och frågor har ebbat ut runt de här nya plattformarna.

Verkligen sant att det finns uppvindar och motvind – och Apple som företag går verkligen i cykler.

Vi har gjort vårt bästa för att skapa något, idén vi hade var just diskussionen och positivt käbbel mellan olika mobilplattformar. När det inte är lika intressant att gemensamt samlas runt EN tillverkare och deras produkter trodde vi (och jag tror fortfarande) att det finns behov av att jämföra olika ekosystem, och debattera deras olika för- och nackdelar.

Min privata inspiration har varit den gamla tidningen Svenska Hemdatornytt. En fantastisk institution på sin tid, där det fanns plats för både Atari, Amiga, Commodore 64 och PC. Det var tider det!

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Och när de tillåts komma tillbaka om och om och om igen, så tillåts de också fortsätta bidra till en dålig stämning. För det finns ju anledningar till att de stängs av hela tiden.

Och detta kan vara en liten bidragande faktor till negativ utveckling. Många bäckar små...

Nu är det ju i praktiken snudd på omöjligt att hindra folk från att skapa nya konton. Så målet blir väl snarare att ta bort giftiga inlägg, och om det fortsätter ta bort personernas konton. Ett evighetsjobb, såklart.

Ja jag tror absolut att många små bäckar bidrar till stämningen i både negativa och positiva avseenden! Ett forum är summan av det som skrivs, och om en negativ, dassig och rent av fientlig stämning tar fäste så kan vilken mötesplats som helst sänkas. Sen har det nog inte varit den bidragande orsaken till att 99 nu läggs ner – jag tycker själv att stämningen överlag blivit bättre de senaste säg 3 åren.

Ursprungligen av Gäddnos:

Ja och det följer ju verkligen alla Men det är väl bara att stänga av mig.

Hittade ett äldre konto som använts från 2003.

Det är ju inget att gnälla om nu, men över tid brukar det vara självkorrigerande eftersom medlemmar som lyckas bli avstängda en gång ofta blir det igen.

Ursprungligen av wemme:

Det är väldigt tråkiga nyheter. Även om jag tycker att både uppdateringsfrekvensen på artiklarna och innehållet har haft mer att önska den senaste tiden har jag ändå varje dag i varje fall scannat av 99.se för att se det senaste inom framför allt Applevärlden.

Ni har inte funderat över att låta några ideella krafter ta över sajten och forumet så att kunskapsbasen som ändå finns på sajten finns bevarad?

Jo, det har vi funderat på. Problemet stavs kort och gott GDPR.

Ursprungligen av Innis:

Det var det första jag tittade efter ?

Oj, hade varit ett aprilskämt i rätt dålig smak isåfall!

Ursprungligen av Åke från Åstol:

Så fruktansvärt tråkigt, var tvungen att dubbelkolla datumet för trodde det var ett dåligt skämt först.
Hur blir det med fulkulturpodden? Jakobs bekanta stämma är ju en institution där?

Fulkultur kommer att fortsätta, men i privat regi. Det blir nog ett litet uppehåll först, och eventuellt lite mer sporadiskt mellan avsnitten. Men vi kommer att driva den podden vidare!

Ursprungligen av Ida Blix:

Jag vet inte hur jag ska bete mig under kommande events faktiskt. Hör ju till att liverapportera!

Instagram Live?

Ursprungligen av Innis:

Oerhört oerhört tråkigt och det gör ont i hjärtat att ni lägger ner. 99mac och 99.se är den första sida jag alltid loggat in på när locket på datorn lyfts. Kanske därför som jag skapat nya nick dom gånger jag blivit avstängd för att 99 har varit så beroende framkallande. Sorry moderatorer ?

Hahaha! <3

Ursprungligen av _empty:

Detta var tyvärr väntat. Att byta från mac sida till android/blandat visste användarna det aldrig skulle fungera. Tyvärr lyssnade ni inte.

Vart ska man söka sig nu? Finns det några svenska Mac forum?

Hade vi fortsatt att vara en Mac-sida hade vi nog lagts ner långt tidigare. Aktiviteten var dalande långt innan dess. Jag vänder mig emot narrativet att vi "inte lyssnade". Vi lyssnade på några, och på andra inte.

Bra fråga dock – finns det något annat svenskt forum för Mac-entusiaster?