Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sledde

Sledde

Medlem
  • Namn Sledde
  • Registrerad 2015-05-24
  • Senast aktiv 2021-08-22
  • Antal inlägg 344

Foruminlägg

De senaste inläggen Sledde har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Json_81:

Vadå nu, så har det varit länge.
Snarare nån enstaka gång det fungerat att uppdatera utan nollställning trots att jag inte lägger in någonting på klockan mer än pillow.

Ja ända sedan version 7.0 tror jag det har varit så. Och på de flesta 7.X versionerna.

Undra hur många som kommer märka någon skillnad.
Liknande högtalare tror jag ofta används i mono-situationer, exempelvis för att spela musik när man lagar mat eller som bakgrundsljud vid middagen, och med allt ”oljud” runtomkring så lär det vara svårt att märka någon skillnad.

Det finns såklart folk som har stereouppsättningar och bra möjlighet till att lyssna ostört, men jag tror det är en relativt liten målgrupp som använder liknande ”multirumshögtalare” som ”seriös” musikanläggning.

Men kommer bli intressant att följa recensioner för att se hur stor skillnaden är. Homepod’en är ju väldigt potent för sin storlek.

Ja 4GB har min S3’a också. Men processen är inte riktigt lika ”enkel” som ni skriver. Iaf har den inte varit det för mig och jag har följt beskrivningen på Apples supportsidor.
Man får:
*göra en säkerhetskopia.
*radera och ställa in som ny klocka.
*uppdatera programvaran.
*radera och återställa med säkerhetskopian.

Ursprungligen av MatsOlov:

Helt olika saker du jämför nu.

Att microsoft inte vill att någon annan webbläsare skall få vara enda/primär (minns inte hur det var riktigt där) webbläsare i windows kan inte jämföras med att Appstore är det enda sättet att ladda ner appar. Alla är välkomna att skriva appar till Apples Appstore som Alla användare av Apples produkter kan ta del av. Det finns därför ingen begränsning.

Men med det argumentet så skulle man väl kunna säga att med MS webbläsare kan du nå alla hemsidor? Alla är välkomna att skriva hemsidor som kan läsas via MS webbläsare.

Sen hade ju även Windows nästan en 100%ig marknadsandel medans iPhone nu har långt under hälften. Hade marknaden bestått av 99.9% iPhone och de styrde stenhårt vad som får finnas i deras appstore så hade jag också kunnat förstå att det hade blivit tal om snedvriden konkurrenssituation. Men som det är nu så kan ju företag välja att bara finnas på android och sen får kunden välja att om de vill ha appen så får de välja en Androidtelefon.

Ursprungligen av johnh3:

Jag gillar det inte. Tror det kan bli säkerhetsrisker om det blir alternativa app butiker. Kvalitetskontrollen och annat kan nog påverkas också.
Lite mer krångel dessutom som på Samsung med deras egen app butik förutom Google Play.

Håller med. Framförallt kring det med krångel. Appstore är ju inte en avgränsad ö, utan har massvis med kopplingar till olika funktioner.

På något vis så hoppas jag att om Apple förlorar detta att de skapar en svindålig integration till iOS, och verkligen gör att allt kring denna nya appstore hamnar i en egen ö i telefonen och inte kan interagera med något annat. För hur ska annars Apple kunna garantera säkerheten om de inte kan kontrollera vad som är möjligt att installera?

Men jag ser helst att Apple inte förlorar detta. De som vill hålla på med flera app-butiker och runda regler kan hålla sig till android eller något annat operativsystem. Så kan de som inte tycker att några % extra i avgift är något att gnälla över och vill ha en trygg och kvalitativ appbutik få ha kvar det.

Edit:
Verkar nu som att processen är nedlagd och Apple slipper släppa in andra aktörer.
https://macworld.idg.se/2.1038/1.747164/lagfo...

Senast redigerat 2021-02-17 12:47

En känsla jag har är att de kommer använda de ökade intäkterna till att köpa på sig exklusiva pod-rättigheter. Detta segregerar pod-floran ännu mer, på en marknad som för inte så längesedan var precis vad jag ville ha. Välj pod-spelare och sen finns alla poddar där.
Sen poddar kom in i Spotify så har jag retat mig mer och mer på dessa. De bumpar upp pod-sektionen och undrar om jag inte vill lyssna på den eller denna podden. Nej, jag vill inte lyssna på någon jäkla pod, jag vill lyssna på musik... Jag har inte heller hittat något sätt att ta bort dessa.

Drar man fliken uppåt så kommer en text med en länk fram, men länken leder bara till en tom sida hos Apple.

Ursprungligen av Nightwish76:

Köpte en lur med abonnemang från 3 inklusive AirPods pro. Rätt nice.
Men gud vad jag blir irriterad på Telenors och Telias fula prissättning.
Lanserar ett visst pris, sen står det att det bara gäller 12 första månaderna. och högre resten. Telenors lurendrejeri när de skriver att minsta totalkostnad är cirka 13000 är nog bara abonnemanget eller nåt, jag fick inte ihop deras beräkning.
Jag har inte bråttom att få luren, fill mest ha den till hyfsat bra pris istället. Stillahavsblå 256 gb blev det_)

Förstod inte heller deras prissättning. Har man abonnemanget där i 24mån så blir det över 20kkr.
Det står något om ”ingen bindningstid” men jag fattar inte hur de får ihop siffrorna och varför det är en rabatt år1 och en annan år2. Varför stanna kvar år två med lägre rabatt?

Att man behöver ta bort sin läderplånbok är ju för att den är magnetiskt skärmad och att MagSafe inte laddar genom det skalet.

Hade ju varit intressant om man kunde ha två (eller kanske tom tre) HomePod’s som fronthögtalare och två mini som bakre surroundhögtalare.

Ursprungligen av zinned:

Jag testade nu att ta bort aktivitetszonen för båda kamerorna, ta bort ansiktsigenkänningen för båda kamerorna, ställt in att den ska spela in vid varje detekterad rörelse oavsett om det är människa/djur/fordon samt att notiserna är inställda att skicka när ett klipp har spelats in. Därefter satte jag igång robotdammsugaren och körde runt den till olika platser. Då spelades det in och notiser skickades från båda kamerorna.

Undrar var det felar någonstans...

Är du uppkopplad på mobilnätet eller Wi-Fi?
Vet inte om det även har betydelse om man är inom sin ”hem-zon” eller om man är iväg?

Ursprungligen av zinned:

Låter i mina öron helt vansinnigt att det skulle ha något med klockan att göra...har du testat att göra som de skriver, att para om den?

Det var min tanke också och nej jag har inte provat detta. Vet inte om jag kommer lägga tid på det. Osäker på om något försvinner eller hur det fungerar.

Ursprungligen av zinned:

När du säger nollställa kameran, vad har du då gjort? Tagit bort den från HomeKit?

Tagit bort den från HomeKit och tryckt in den lilla knappen man behöver nål för att trycka in och sen ställt in den igen som ny kamera. Alla inspelningar försvann såklart när jag gjorde detta, så det kan man ju tänka på om man vill spara någon inspelning.

Jag tycker också det har börjat strula en massa. Jag bytte ut mitt Wi-Fi ungefär samtidigt så jag trodde först att det va det som strulade. Så jag testade att byta tillbaka till den gamla nätverksutrustningen och först trodde jag att det hade bättrat på sig. Men efter lite mer tester så var det samma problem.

Är jag utanför Wi-Fi så får jag inga notiser när kameran spelar in något. (Jag har ställt in att jag ska få notiser när ingen är hemma) När jag kommer hem och telefonen ansluter till Wi-Fi’t så kommer alla dagens notiser med klockslag på när de spelades in. Så det har ju spelats in klipp men notifikationerna har inte fungerat. (Jag har testat att ändra så jag ska få notiser hela tiden och det funkar så länge jag är ansluten till Wi-Fi och slutar när jag stänger av detta)
När jag är utanför Wi-Fi så kan jag fortfarande se live-feed och jag kan ex tända och släcka lampor. Men jag kan inte se att något har spelats in sen jag sist jag var ansluten till Wi-Fi’t. Ofta så kan jag inte heller kolla på gamla inspelade klipp.

Edit: jag har även testat att nollställa kameran men det har inte heller hjälpt.
Har uppdaterat telefonen och ATV4 14.0.1. ATV4 hade en ny 14.0.2 som jag inte ännu har uppdaterat till.