Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Being Remixed

Being Remixed

Medlem
  • Namn Johan Alexed
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2017-06-16
  • Senast aktiv 2020-12-17
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen Being Remixed har skrivit i forumet.

1

Själv tycker jag det är så intressant att enligt Facebook är det fria internet ett ställe där de kan spåra användare och tjäna pengar på reklam. Det är alltså inte ett fritt internet om man inte vill bli spårad. Det säger ganska mycket om hur skrev företagets kompass är.
Argumentet att småföretagare inte får 100% träffsäkerhet när de annonserar på d-e-r-a-s plattform är nog århundradets största krokodiltårar. Facebook skiter garanterat högaktningsfullt i de små företagen, utan de är mer intresserade av att Zuckerberg ska få mer pengar i madrassen...

Ursprungligen av json:

Undrar om det funkar med alla typer av Amex-kort, kollar man på deras sida finns ju ett gäng kort allt från Amexblue och Blue cashback, via SAS-korten och det vanliga gröna, upp till Platinum (som jag knappast är aspirant på...) ?

Ska funka för alla typer av kort utgivna av AmEx. Jag har Guld och en en kompis har SAS. Både aktiverades.

Ursprungligen av Json_81:

Så AmEx är aktiverat fristående från utgivare, men för Visa/Mastercard är man låst till utgivaren?
Märkligt system.

Inte så märkligt. AmEx är utgivaren för sina kort.

Yes, det står fortfarande så (testade med ICA-banken också), men AmEx lades till utan problem för både mig och en vän. Så det ska allt vara igång.

I dag på morgonen hade Apple aktiverat betalning med American Express i Apple Pay. Har du ett AmEx kan du nu lägga till kortet för betalning via mobilen och Apple Watch.
Hoppas det betyder att fler kortutgivare kan kopplas på nu när Nordea mer eller mindre haft ensamrätt i ett år.

Senast redigerat 2018-10-16 11:56
Ursprungligen av Zeugma:

Jo, men man behöver fortfarande lagringsutrymmet, vilket är vad man betalar avgift för idag. Ju mer utrymme, desto mer offlinematerial kan man lagra.

Helt rätt. Idag betalar du för lagringsmängden som du skulle kunna fylla med upphovsrättskyddat material för egen bruk som du själv köpt. Om man istället hyr den så faller argumentet i och med att du inte längre äger varesig originalet eller kopiorna som ligger offline. De försvinner när du slutar prenumerera och då spelar det ingen roll om du har 64GB eller 1TB.

Ursprungligen av Zeugma:

Jag vet att många laddar ner material för att ha offline. Exempelvis Spotify och Netflix. Räknas sådant med i detta sammanhang?

Samtidigt så äger du ju inte produkten när du strömmar eller har den offline. Du hyr / har tillgång till den för en månadskostnad. Så jag har svårt att se att man ska kunna försvara kassettavgiften för att ha en lånad produkt offline. När du slutar att betala finns ju inte filen kvar.

Ganska nöjd ändå. ??

Alternativet är nog mer att de fixat batteriet till det bättre denna gång. En vanlig dag brukar bestå av att kolla notiser och ett träningspass med pulsmätning och musiklyssnande. Så en klar förbättring från första och andra generationen.

Ursprungligen av Krylovrum:

- Synka musik inom rimlig tid.

Det är första synkningens om kan ta lite tid. Men inte superlång. Numera synkas spellistorna över direkt när jag sätter klockan på laddaren och kan ta bort den efter ca en minut. Jag uppdaterar spellistor mer eller mindre varje dag, samt prenumererar på några som uppdateras veckovis och inte upplevt någon längre väntan här.

Vad gäller batteritiden kan jag ta av den från laddaren på fredag morgon och sätta tillbaka den på söndag kväll vid läggdags utan att den laddat ur. Så det är ändå helt okej. Men visst. En vecka hade varit riktigt nice.

För min del var det bara första synkningen som tog tid. Jag uppdaterar mina spellistor ofta och när jag ska synka tar det numera knappt en minut att föra över låtarna. För min del är det smidigt som bara den. Sjukt nöjd med att bara ta med mig min Apple Watch till gymmet för att kunna lyssna på musik istället för mobilen som gör mig lite för ofokuserad på träningen.

Ursprungligen av Alix:

Facebook grundades 2004 och gick med vinst första gången 2009.

Fem år är ändå helt okej. Spotify har visat röda siffror i 11 och ingen tecken på förbättring de närmaste åren. Nu tror jag väl inte att Spotify kommer gå i putten. Men frågan är hur länge de kan expandera innan investerare tröttnar. Ska de börsnoteras sätts nog högre krav på snabbare avkastning än takten de är i nu.

1