Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hagstrom

hagstrom

Medlem
  • Plats Järfälla
  • Sysselsättning Grafisk formgivare och delägare av Frozen Design STHLM
  • Registrerad 2005-11-24
  • Senast aktiv 2008-12-09
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen hagstrom har skrivit i forumet.

Ha ha, ett citat från "Hotel California" hade jag inte väntat mig Möjligen Iron Maidens "Run For The Hills"

Jaja, vi verkar ju vara ett par stycken som har ungefär samma symptom, vilket då betyder att det är något som antingen Apple eller Microsoft är skyldiga till. Tur för dem att Firefox finns, annars skulle man nog vara lite elak.

tack för alla tips!
Det är inget fel på inloggningarna och lösenorden (samma som till msn och det funkar som det ska). Testade att gå in på www.hotmail.com och den betedde sig likadant som det gjorde när jag försökte logga in.
Fick upp ett felmeddelande nu.
----
Microsoft Passport Network är inte tillgängligt från den här webbplatsen av någon av följande orsaker:
Ett fel kan ha uppstått med webbplatsen.
Webbplatsen kanske inte är medlem i Passport Network.
----

Nått lurt är det allt

Ursprungligen av Scumpi:

Nej nej nej! Jag hade samma problem förut, sambon också!!! Vi satte den på "Spara aldrig min Epost och lösenord" eller vad f-n det nu står, och det har fungerat sen dess...!

Nä, det där hjälpte inte heller. (det står "fråga alltid efter min ..."). Hade det varit något annat företag än microsoft så hade jag nog orkat skicka en felanmälan, men nu så känns det ju lite som att pissa på en brinnande byggnad o tro att det ska hjälpa.

Har haft det där hotmailkontot i typ 10 år nu, långt innan microsoft köpte upp det. But nothing lasts forever I guess.

"BetaNews is reporting that Microsoft has struck a deal with 72 different colleges to use Windows Live for their email services. The problem with this is that Windows Live does not support any browsers besides IE 6, does not support POP or IMAP, and does not support email forwarding." From the article: "The Redmond company believes that catching the students early on will turn them into life-long users of Windows Live. They would likely create a Windows Live Messenger account, start a blog and organize their favorites under this e-mail account -- especially if they plan to continue using it, Microsoft says."

klippt från http://slashdot.org/articles/06/04/25/0454203.shtml

Gissar att mina/våra problem har att göra med det här.

Ursprungligen av rhesus:

Det är inte MP3 som Apple säljer på iTunes music store. Det är AAC och kvaliteten är betydligt högre per kb/s hos AAC.

whoops, jo det glömde jag bort. Kvalitén på AAC vet jag inte så mycket om. Audiofil som man är så skrämmer mig 128kb/s nog mycket för att låta bli (det får vara hur fel det vill, rädsla är sällan logiskt grundad )

Testade tipset ovan men det hjälpte tyvärr inte.
Det som händer är att vid inloggningen så kan den inte riktigt bestämma sig om inloggningen ska ske via passport, live eller hotmail domänerna. Man blir alltså bollad mellan olika servrar skulle jag tro (typ: infon om kontotyp är okänd/stämmer ej, skicka vidare).

varför skulle Apple vilja ge andra möjlighet att sälja film på ett smart sätt när de själva kommer att börja sälja film via iTunes inom en snar framtid? Och med det i tanke så är det nog ganska klart att Apple har en DRM lösning som fungerar för film också. Om man sedan tycker det är bra och tänker använda det är ju en annan sak (säljer man mp3or i 128kb/s så lär man väl sälja filmer i värdelös kvalité oxå).

okey okey, jag vet. Varför använder du den där hotmailskiten? För att jag är lat och inte orkar byta skräpmail och maila alla att jag bytt adress

I alla fall. Microsoft har gjort något med deras passport, live.com eller vad de nu håller på med som gör att det inte går att logga in med Safari. man blir skickad i någon irriterande loop mellan en massa olika domäner och sedan tillbaka till ruta ett.
Funkar som tur är i Firefox.

Men det som är lite underligt är att det funkade för några dagar sedan. Så man skulle kunna tro att de håller på att sätta upp något lattjo med live.com, hotmail, msn etc.
Någon som vet om man ska ta itu med att maila halva världen med att man bytt adress nu innan man blir indragen i någon ny registrationsprocess bara för att kunna läsa sina mail?

Klart att den inte kapar 2 mm bara för att du byter plattform!! MEN du kan ha fel skrivarinställning vilket gör att innehållet på sidan anpassas till utskriftsytan på skrivaren (dvs. Filen du skriver ut är i A4 format från början men krymps i skrivaren några millimeter för att komma in från kanten). Detta gör att en ruta på 147mm inte blir 147 när man skriver ut den. Stäng av anpassningen i skrivarinställningen och det ska funka.

I tryck så bör inte detta vara ett problem (om inte annat så ringer trycknissen förhoppningsvis upp o skäller lite på en).

Stansmallar vetefan hur de gör, men chansen är att de har gjort en tabbe när de gjorde mallarna.

Jag kör Extensis Suitcase X1 för att hantera typsnitten. där kan du lägga in alla typsnitten och sedan skapa typ "projekt mappar" med typsnitt för olika ändamål (typ kund x, serifer, extremer ja vad du nu vill). Sen kan du aktivera mapparna när du behöver typsnitten. Funkar on the fly med de flesta program. Illustrator brukar djävlas ibland och lägga av om man ändrar i suitcase medan det är igång.

Ska även finnas några gratisprogram med samma funktioner. Kommer inte ihåg vad de heter just nu tyvärr.

hehe, det gick ju så bra när Apple släppte Newton. Microsofts försök lär gå lika illa.

När den blir lika stor som en iPod med projektionsglasögon till skärm så kommer de ha en marknad som är större än företagsnissar med portfölj som inte vill släpa på en bärbar dator.

okey, du vill alltså inte använda datorn som är kopplad till stereon mer än att bara ha den rullande som ett mellansteg till stereon. Det blir ju lite knepigare. Det finns ju en hel del "mediacenter" lösningar men de flesta sånna finns det ju ett GUI till. Airport låter ju onekligen som en bra lösning på problemet.
Någon får väl helt enkelt skriva ett program åt dig som får datorn att bara avkoda infomormationen och vidarebefodra till stereon. Låter ganska enkelt men med mina dåliga kodningskunskaper så kan jag ha fel.

Någon annan som vet om ett sånt program?

när jag pluggade så hade jag och en till i vårt "kollektiv" iTunes igång på våra burkar så vi kunde stream:a musik från varandra. Burkarna var på samma nätverk och allt vi behövde göra va att gå in i inställningar i iTunes och ställa in "delning".
Så det borde väl funka för dig med
Du kan sätta lösenord oxå om så önskas.

tja, som grafiker så är det ingen tvekan om att widescreen är att föredra. Blir liksom mer yta för paletter, multipla bilder etc. Bärbara 17" PB med 1680x1050 är som byggd för det

det var ett annolunda sätt att sköta registrering (dvs. hur orkar ni? eller det kanske bara är jag som skulle vara för lat).
Just köpt min första mac (eller tekniskt sätt så är det mitt företag som äger skönheten) och det känns så skönt att äntligen slippa Windows skiten. min powerbook 17" var fan dyr ... men värd vart ända öre. Sparar mig arbetstimmar som gick åt till att få pc:n att ens fungera dugligt. Och så skadar ju inte den ökade arbetsytan produktiviteten heller

Mivkr