Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hagstrom

hagstrom

Medlem
  • Plats Järfälla
  • Sysselsättning Grafisk formgivare och delägare av Frozen Design STHLM
  • Registrerad 2005-11-24
  • Senast aktiv 2008-12-09
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen hagstrom har skrivit i forumet.

Ursprungligen av poseidon84:

frågan är väl då om du bor i bagdad? isf funkar den ju perfekt

Jag skulle gissa att jag har ett gäng grannar från Irak, och vi har förvisso en sandlåda ute på gården ...
I alla fall, på väg till jobbet imorse så funkade gps:en som den skulle - jag är alltså en av de lyckliga få som fick en iphone med gårdagens sändning (16GB svart) - och även inne på jobbet funkar den. Skönt att man inte fått ett måndagsex!

Då var man inte ensammen då. Min tror att jag är i Baghdad. Men då har jag inte hunnit testa den mer än hemifrån än.

bugar och bockar, riktigt riktigt bra resultat med den där metoden! Kommer att spara en massa tid när man har som mest bråttom!

aj fan, läste inte tillräckligt noga *skäms*. Med streckade linjer så blir man tvungen till att göra som Tangen skrev.

(Har man tex en cirkel så kan man bestämma vart sträcket runt objektet ska ligga, utanför, mitt på eller innanför. Men det var rätt irrelevant.)

Nu är ni onödigt jobbiga...
I illustrator: Object > Path > Outline Strokes

Enda kruxet är att den inte kan hantera inside eller outside stroke (alltså den klarar bara default när sträcket ligger mitt på objektets yttre kant).

Tab i photoshop döljer verktygslådan, öppna fönster (färgpalett, lager, historia etc) och fältet under menyraden. Shift+tab döljer bara fönstren. Använd den funktionen och F tangenten (bläddrar visningsläge) så kan du lätt anpassa det du ser på skärmen.

#336699 borde funka bra. Det är vad apple kallar Solid Aqua Blue (ska man va petnoga så är det #2869AF med det är ingen websafe färg)

eller så gör du helt enkelt en pdf från word och skickar den

Jo, superstart är helt klart mer dynamisk för användaren och mycket mer avancerad (visste inte att den fanns innan jag läste tråden). Tänkte bara nämna ichigo så att ni visste att den fanns

ichigo.se är väl ett alternativ, men särskilt dynamisk är den inte

har en MyBook 320GB och den må vara plastig men funkar fint. Vet inte hur mycket andra externa hårddiskar låter men den låter betydligt mycket mer än min powerbook om man säger så (PBn låter iofs knappt nått om inte fläkten surrar igång). Man störs inte av det i alla fall.
Har haft ett antal interna diskar från WD och andra märken och hittills så är WD diskarna de enda som inte orsakat massa problem.

har ett A5 Wide och kör med en 17" powerbook och en extern 17" skärm. Det funkar riktigt bra och det är definitivt inga problem med precisionen vare sig det gäller att rita eller retoucha.
Personligen så skulle jag inte trivas med ett A3 Wide, använder ganska korta handledsrörelser när jag ritar och vill inte fara o flänga så mycket över en stor yta.
Dock är det knöligt att sitta med bara powerbooken och ritplattan (den är trots allt lite bredare än powerbooken) om man som jag är ruggigt van att använda kortkommandon.

på min burk (PB 17" 1.67, 1GB ram) så ligger det virtuella minnet på nästan 8 GB (creative suite är skyldig till det mesta av det). Så om jag skulle sitta med 4GB ledigt så skulle nog min dator sega ner sig nått fantastiskt.

vad i helsike.... kan dom inte ta o fixa till det med Uj-846 oxå (PB17" 1.67). Vissa skivor funkar hur bra som helst. Har använt DVD-R och DVD+R av samma märke och hastigheten på - skivorna är 2x och + är 8x. Inte för att det gör mig så mycket men i alla fall.

När man skickar in annonsmaterial till tidningar/magasin så orkar man ju inte leta reda på vilket tryckeri de använder (i alla fall jag) och får utgå från de spec. tidningarna listar. Ibland så stöter man på att de säger att man absolut måste spara som eps och köra genom distillern.
Vad exakt blir bättre av det?

Det jag har märkt med InDesign är att ibland så "tappar" den kontakten med bildfilen trots att den inte varnar om det, vilket då leder till att den använder någon form av förhandsgranskningsversion istället. Märks ganska väl på storleken på pdf:en när man gör affischer eller andra saker som har tunga bilder. Länkar man om bilderna innan man gör pdf:en så funkar det som det ska.