ohennig

ohennig

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2002-06-27
  • Senast aktiv 2019-06-03
  • Antal inlägg 2542

Foruminlägg

De senaste inläggen ohennig har skrivit i forumet.

Bomull är dumt att ha närmast kroppen när man svettas. Det binder vätskan och det blir rätt jobbigt i liften. Underställ i vettigt funktionsmaterial är givet - ull är inte så dumt om du har råd, annars får du rätt bra grejer från exempelvis Craft eller HH för en överkomlig peng som duger fint för en vecka i Sälen. Har du behov av att vistas i kalla miljöer annat än under en vecka varje år så går jag på atomlabs linje, lägg lite mer pengar på understället och fleecetröjan (fast se upp med märken som kostar mycket utan att ge något mervärde).

Tänk också på att benen i princip bara är muskler, som du dessutom använder hela tiden när du åker skidor, så är det inte vansinnigt kallt kan du oftast skippa mellanlagret där.

Kommer inventarie som status i nästa 99-uppdatering tro?

De 30 prövodagarna gäller hela paketet. Så det går inte att köra Flash i en månad och sedan köra Illustrator nästa månad och så vidare.

Har kört Roundcube i ett par år och den har funkat klockrent hela tiden - och dessutom blivit bättre.

Läste om säkerhetshålet i morse och det förklarade varför det var tre "personer" som registrerat konton på min blogg alldeles nyligen. Det var inte många dagar sedan jag uppgraderade till WP 2.8.4 och jag väntade enbart på grund av att jag inte hade backupen ansluten till servern under ett par dagar.

Ibland har man tur.

Du kanske redan hittat lösningen, men för andra i samma situation kan det ju vara av intresse:

Har sedan en vecka tillbaka ungefär samma uppsättning som du. Min lösning blev att sätta Airport Extreme-basen i bryggläge och låta Thomson-burken, vars Wifi jag dödade direkt, sköta dhcp. Men med tanke på hur mycket kladd det lätt kan bli med så pass många enheter inblandade körde jag med kabel in i routern till dess att allt var konfat och klart.

Mitt största problem var dock att ändra ip-range för RGW787:an. Det var inte helt trivialt och när sedan adsl-uppkopplingen kom igång och modemet tog hem uppdateringar från Telia så blev ju alla ändringar jag gjort nollställda.

Jag har kört Alltele (fd Rix Telecom) i många år. 75:- i månaden, gratis till fasta nätet i Sverige och billigare mobilsamtal än med Telia. Första månaderna var det kanske lite skakigt med ekon och försvunnen anslutning, men de senaste två åren har det varit klockrent.

Morsan har nyligen fått IP-telefoni från Telenor och är som vi hade det 2006.

Aj då. Jag läser lika illa som jag anklagar dig för att göra.

Ursprungligen av PeeMaN:

Jag tycker det verkar synneligen märkligt att Tele2 som ändå är en seriös aktör skulle importera från Italien?

Det skrev jag inte heller. De påstås köpa telefoner som importerats från Italien, vilket kan förklara priset. Jag bedömer källan som trovärdig, även om jag inte tänker ta gift på att det är sant.

Vad jag vet är att de inte köper direkt från Apple, men det inser man ju så snart man tittar på deras hemsida där du inte hittar en rad om iPhone.

Och förresten, varför skulle de inte köpa gråimporterade telefoner? Det finns inga lagliga hinder och de går inte heller ut med att de har telefonen. De plockar säkerligen bara fram den när kunder ringer och frågar efter den, för att slippa tappa dem till Telia, Telenor eller 3. Det funkade ju på dig, eller hur?

Ursprungligen av PeeMaN:

edit: Totalpris för 16G blir 8400:- inkl. moms... Så SVININGT dyrt blir det. Jag som trodde Tele2 skulle vara billiga!

Med tanke på att de lär köpa italienska iPhones som importerats av en mellanhand är nog priset inte så konstigt.

När det gäller headset för tal måste jag rekommendera Jawbone Prime. Ruggig noise cancelling-funktion. Kolla demon på Introducing Jawbone PRIME™ The Best Jawbone Headset ever created.

Jag kan intyga att det verkligen funkar. Eller rättare sagt dem jag ringt till med det kan intyga, eftersom jag själv aldrig varit i den mottagande änden av samtalet.

Ursprungligen av demierre:

Som Jetwash säger. Tethering.

Kan bara hålla med. Har precis flyttat och är utan bredband till månadsskiftet. Skulle fått panik (nåja:)) om jag inte haft möjligheten att koppla upp datorn med hjälp av min iPhone.

Ursprungligen av Kasaen:

Det här är det enda jag hittat. http://www.hypermac.com/

Är intresserad av deras car-adapter för att kunna ladda datorn i båten, men den är dyr, väldigt dyr.

Anledningen till de höga priserna är att tillverkaren måste köpa en Macbook-adapter à 80USD för varje batteri eller billaddare de tillverkar. Det är enda sättet för dem att komma över MagSafe-kontakten.

Kullander kommer för övrigt att ha de två större modellerna i lager i slutet av den här veckan eller början av nästa om allt går som tänkt. 60Wh (som inte kommer med biladapter) och 100Wh är tillfälligt slut hos tillverkaren och kan dröja ett par månader innan vi ser i Sverige.

Ursprungligen av spaceas:

Apple är förmodligen inte intresserade av tillväxt i proffssegmentet, utan bara att bibehålla höga marginaler så att de får ett bra täckningsbidrag. Och med små volymer förblir man nischade till prisokänsliga märkestrogna kunder, istället för att bygga marknadsandelar. Knappast någon förändring där inte, så har dom gjort länge.

De är nog fortfarande intresserade, men har antagligen en realistisk syn på saken. Många av de som tidigare var kunder på pro-segmentet klarar sig idag utmärkt med en iMac, MacBook eller Mac mini. Antalet kunder som verkligen har nytta av de extra fördelar en Mac Pro ger är betydligt färre idag än för några år sedan.

Det får till följd att försäljningen går ner och marginalkostnaden ökar vilket leder till att Apple måste ta ut ett högre pris för att behålla marginalerna. Och de har helt klart räknat på att det kundsegment som fortfarande är betjänt av en Mac Pro generellt sett inte är lika priskänsligt som de som lika gärna kan klara sig med en iMac.

Ursprungligen av c.hilding:

Intressant inlägg i debatten, ohennig!

Merci!

Ursprungligen av c.hilding:

Ja, den ser ut att ha lanserats i Sverige när dollarn var värd 8.50 kronor.

Om man jämför standardkonfigurationen i Apple Store USA vs Apple Store Sverige så har vi följande priser i dagens läge: 34995 Kronor vs. 3299 Dollar.

Det första vi MÅSTE göra för att kunna hitta den växelkurs som använts är att ta bort den Svenska momsen på 25% (eftersom den läggs till på priset och inte har något med växelkursen att göra), vilket ger oss: 34995 / 1.25 = 27996 Kronor.

Därefter delar vi denna summa med dess pris i Dollar (som i sig bara innehåller 1% moms så det låter vi vara, de lyckliga jäklarna i USA): 27996 / 3299 = ~8.486 Kronor per dollar, vilket är den växelkurs de använt när de satte priset.

Idag är dollarn värd 7.857 Kronor, vilket skulle ge oss följande pris:
(7.857 * 3299) * 1.25 = 32400 Kronor.

Alltså en sänkning på 2595 Kronor, "jippi!". Det är ju dock alltid något och de får gärna göra det.

Den växelkurs som Apple använder ligger lite över den faktiska, eftersom de försäkrar sig mot valutaförändringar för att kunna hålla priserna över en modells livslängd. Enklare för alla att hålla reda på, men ibland trist för konsumenten, men det kan lika gärna gå åt andra hållet.

Ett bra (kanske inte ur svenskt perspektiv) exempel är förra generationens MacBook som var ungefär 15 procent billigare i Sverige än i Danmark (och Euroländerna). Och fram till Unibody-modellernas intåg hade vi ju faktiskt ett ganska gynnsamt prisläge här hemma, efter att dollarn gått upp från bottennoteringarna förra sommaren.

Ursprungligen av c.hilding:

Mycket riktigt, men de priser jag har räknat på är vad komponenterna kostade i 1000-pack i slutet av 2008. Intels priser är fortfarande desamma idag och har inte gått ner ännu.

Då hade du tänkt på det. Bra.

Ursprungligen av c.hilding:

Ja, visst kostar frakt lite grann, men Apple har kontrakt med både DHL, Fed-Ex och TNT. Speciellt TNT som de brukar använda när de skickar skrymmande lådor från Irland. Tänk då på att de (precis som alla företag som blir stamkunder hos en fraktfirma) förhandlat fram ett bra pris, och att de inte heller betalar någon moms på priset eftersom de är ett företag. Frakten kan absolut inte överstiga 500kr, högt räknat, och precis som valutakursen så har detta marginellt med priset att göra.

Självklart har de storkundsavtal som många inte ens vågar drömma om, men många bäckar små.

Vad jag dock glömde i min förra "invändning" är att du inte räknade med priset för Operativsystem, iLife, garantier, telefonsupport och utveckling. Mjuka kostnader som också ska täckas, inte bara komponent- och produktionskostnader.

Nu känner jag samtidigt att jag inte är så jättevass i min argumentation denna sena timme, men du bad ju om lite mothugg .