Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
northernlight

northernlight

Medlem
  • Plats Gällivare
  • Sysselsättning frilans.
  • Registrerad 2006-01-16
  • Senast aktiv 2011-04-07
  • Antal inlägg 665

Foruminlägg

De senaste inläggen northernlight har skrivit i forumet.

Är det inte panik så lanserar Sony snart en ny alpha, A77. Den kommer blir ngt i hästväg...

Ursprungligen av marf:

Jag är nog extremt udda. Jag skulle aldrig drömma om att ringa eller ens ta emot ett samtal till exempel vid ett middagsbord eller i mitt säte på tåget. Jag ursäktar mig och går någonstans där jag stör så lite som möjligt. På bussen eller tunnelbanan svarar jag inte alls eller väldigt kort och ber att få ringa tillbaka om några minuter då jag lämnat färdmedlet.

Måste jag absolut svara så försöker jag vända mig bort och nästan viskar, jag tycker det är oerhört pinsamt att tala högt i främmande människors närvaro.

Får jag ett SMS i socialt sällskap så ursäktar jag mig om jag anser att jag behöver skicka ett svar omedelbart, annars får det vänta så klart.

Går jag in på ett bibliotek eller en biograf stänger jag av telefonen helt.

Jag kanske skulle flytta till Japan. Där sägs det att medpassagerare upprört ber en att avsluta sitt samtal om man stör genom att tala i telefon på ett tåg till exempel.

ja ett par punkter verkar ju lite 'konstiga'... Men bra ändå.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Jag noterar dock din önskan och kan försäkra dig om att jag inte kommer att beblanda mig med dig i fortsättningen.

sluta fåna dig

"Apples iOS klarar H.264 720p Main Profile 3.1 upp till 30fps och Motion-JPEG 720p 35 Mbps upp till 30fps Det verkar ju som att så länge man håller sig till det så går det bra."

det är ju jävligt tunt med kameror som klarar detta, typ en del nikonsystemare och några olympus-kameror typ e-p1... måste forska vidare.

hoppas verkligen att man inte får för sig att göra en ipod touch av iphone 5an vad gäller designen... den är ju för jävla snygg som den ser ut idag? klart iphone 5 kommer ut i september, vad skulle jag annars köpa för telefon?

om en kund kommer in i butik med en trasig produkt (spelar ingen egentlig roll vad det rör sig om) finns det ingenting som säger att butiken måste byta ut produkten över disk, det du som konsument har rätt till är att minst få felet avhjälpt inom rimlig tid (tolkningsbart vad rimlig tid är men räkna minst med ett par veckor).

och jo apple-tillbehör går ner till en serviceverkstad för utbyte lite beroende på om du har tagit produkterna från en distributör och vilket avtal du har, detta kan skilja från kedja till kedja. Detsamma gäller DOA-tid.

Att inte byta ut ett par hörlurar, en laddare eller dyl. är i mina ögon jävligt dålig kundvård då dessa krediteras av leverantör alternativt byts ut av densamme (eller auktoriserad verkstad). Man lagar M A O inte ett tillbehör typ hörlurar, headset, laddare osv osv.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:
  1. Du filmar i ett format (Long GOP)

  2. Du redigerar i ett annat (Intermediate)

  3. Du levererar kanske i ett tredje (återigen H.264 Long GOP, men med olika bitrates och profiler beroende på om det skall ut på nätet eller till BluRay).

ahha.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Jag vet inte ens om jag skall ge mig in i den här tråden igen

Som jag skrev ovan så är jag inte så långsint, så jag är på lite bättre humör idag. Nu skall vi se...

Jag försökte hjälpa dig med information igår. Jag hade redan läst Macrumorstråden-dock när den var ganska ny, och hade noterat de problem de hade där (även med Kamerakitet).
Jag hade även läst andra reviews med fokus på iPad 2 och iOS iOMovie.

Apple har gjort iOS iMovie för att kunna redigera filmer tagna med iPhone, iPad 2 eller iPod Touch. Detta enligt Apple själva.

Apple stödjer två "moderna" codecs. Som jag skriver ovan är det H.264 720p upp till 30fps enligt Main 3.1 profilen. H.264 är en mångsidig codec. Du kan skapa H.264 videofiler som kräver en kraftfull processor för att spela upp, och du kan skapa filer som inte behöver så mycket råstyrka. Apples iOS-enheter stödjer inte alla former av H.264, utan bara upp till en viss nivå: 3.1 (i alla fall enligt Apple själva).

Apple stödjer även Motion-JPEG som är ett annat sätt att komprimera video.

Även om nu Apple säger att det bara är video från iOS-enheter som funkar i iOS iMovie, så har det visat sig att det räcker att filerna (från vilken kamera som helst) är kompatibla med de två formaten ovan, som faktiskt är ganska vanliga i digitalkameror, så kan man lägga över filerna på iPad 2 och redigera dem där.

Men den här informationen skrev jag redan till dig i inlägg #8, fast inte så detaljerat.

Sen skrev Zimmerman sitt inlägg #13, riktat till mig (citerat). Om han tyckte att informationen var ofullständig fram tills dess, vilket den självklart var-vi kan ju inte avhandla allt om videoredigering i varje tråd om video-hade han kunnat fylla i luckorna i ett vanligt inlägg. Detta hade säkert varit uppskattat.

Istället försökte han knäppa mig på näsan, där det inte passade. Han fyllde sedan på med spekulationer (inte nödvändigtvis något fel med det).

Dels blev jag lite irriterad, men jag svarade även på några av punkter som intermediate. Eftersom jag var lite sur så påpekade jag även att jag tyckte att han, om han nu vill förklara vad codec och GOP är för de som inte vet, kunde han gjort det ordentligt, istället för att prata om "trolleri".

Sen startade vi vår härskna retorik, men min andemening var att det är ibland mödosamt och tidskrävande att svara seriöst på frågor och att komma med riktig information.

Grädden på moset var när du tackade Zimmerman för hans spekulationer, vilket delvis var felaktigt och delvis väldigt luddigt.

Då skrev jag #QED, vilket är latin för Quod Erat Demonstrandum. På svenska heter det Vilket Skulle Bevisas och används i olika akademiska sammanhang.

Det jag menade var att cirkeln var sluten och du hade just tackat Zimmerman för något jag kände inte stämde helt. Och det var ju just det jag försökt förklara för honom var faran med den typen av inlägg han gjorde.

Jag utgår dock från att Zimmerman också ville hjälpa dig igår, även om jag och han har olika upplägg. Han säger ju själv att jag missförstod allt ha sa, men jag tyckte han var ganska tydlig med att citera de delar av min text som han ville "tillrättavisa".

Jag är inte bitter på honom idag och vill han skriva mer om saken efter det här inlägget så låter jag det stå sen. Kommer inte att "tjafsa mer", om det inte gäller rena fakta.

jag är inte ett skit intresserad av era fjantiga diskussioner och blanda för helvete inte in mig i erat larv. jävla fånigt.

nu har jag testkört 2st olika stylusar på jobbet, en från targus och en från samsung, i mångt och mycket exakt samma produkt.

känsligheten är exakt densamma i dessa två produkter men targusen låg något under i pris. Det skulle förvåna mig om någon av stylusarna med rund gummispets var sämre än den andra faktiskt.

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

#QED

skulle man kunna säga.

? va? försökt tyda förklaringen på wikipedia men är väl lite trög

Ursprungligen av Zimmerman:

För enkelhetens skull kan man säga att AVCHD Lite är "bara" 720p. Högre upplösning än så går inte i denna undergrupp av AVC-standarden.
Om iPaddan fixar Lite vet jag inte. Är du säker på att den inte fixar AVCHD? Det är ju tragiskt om inte Apple supportar AVCHD. När dom två bjässarna Sony och Panasonic - för första gången i historien - går ihop och tar fram en videostandard så bör man nog - oavsett vilken typ av hårdvara/mjukvara man producerar - hänga med i svängarna :-D.

i ärlighetens namn kan jag inte säga säkert för jag själv har inte testat det, men användare på nätet vittnar om att det bara är att glömma, hoppas självklart att dom har fel.

kameror med stöd för iframe 720/30p i 40mbit torde ju vara givna iaf, då det är apple som specat upp kraven för iframe. Canon har släppt några sådana kompakter.

Avatron Software: Air Display

är det någon som kör med detta program på sin iPad? Vad isåfall brukar ni köra på den? Twitter, rssprogram, chat? Har en tanke själv på att man skulle kunna köra photoshops verktygsfält på ipad i anslutning till det vanliga tangentbordet,

typ bygga ett verktygsfält med macron vore ju inte fel.

Ursprungligen av Zimmerman:

H264 ÄR en codec - så nog finns codecstöd :-D. Under huven liras säker också Apple Intermediate - ännu en codec. Detta för att man ska kunna klippa i videon - man kan inte klippa i H264 (eller något GOP-format) då det bara finns en eller två bilder i sekunden och det ska vara 25 (30 i USA/Japan...och 20-30 i en iPad - dynamiskt). Man måste alltså packa upp GOP-format och trolla fram fullt antal bilder i sekunden - detta trollar man fram ur GOP-matematiken. Sedan kan man klippa. Om detta cashas till disk eller bara ligger temporärt i RAM är en annan sak. Fattar inte hur en iPad2 skulle fixa det i realtid när en MacPro storknar :-D. Jag undrar hur Apple har knäckt denna nöt.

Jag gissar att en iPad inget har emot en AVCHD-video från en DSLR. Problemet är nog inte codec utan filformat. Måste man packa om till .mov eller kan man sätta ett SD-kort från en DSLR i iPad+kortläsare och importera? iPaden borde ju känna igen det standardiserade filsystemet/trädklustret på ett SD-kort - vare sig det innehåller stillbilder eller video eller både och. I don't know.

informativt, tackar för det.

svarar på mitt eget inlägg, tydligen kan man enkelt glömma allt vad som heter avchd, men gäller det också avchdlite? Typ som panasonic verkar ha en förkärlek till i deras kompakter?

kan nämnas att stämningen på 99 är allt annat än lättsam stundtals, just för att det sitter nördar bakom spakarna på varje avatar som ska tjafsa om både det ena och det tredje...

tack för länkarna, mycket intressant läsning.

till dig som testat med canon och samsungkameror, gällde det videokameror och avchd-material?

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Intressant. Tack för den näsknäppen.

Tog min information från en review som just tittat på iOS iMovie som jag tillskrev stor tillförlitlighet.

Jag utgår dock i så fall att det handlar om videofiler som redan är kompatibla med iOS.

Det låter ju faktiskt också rimligt: att om man kan synka filen via iTunes borde ju iPaden känna igen den om den ligger på ett minneskort som är framtaget för ändamålet.

Ja, och i vissa fall går det tydligen utmärkt att importera filer till imovie för ipad, i vissa fall kan man importera och titta på filmerna bara i sin kamerarulle, ja det verkar ju helt klart behövas seriösa tester som utreder läget, om inte annat kommer jag utreda detta den 26e april.