Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Hans-Olof

Hans-Olof

Medlem
  • Registrerad 2001-05-17
  • Senast aktiv 2004-12-26
  • Antal inlägg 38

Foruminlägg

De senaste inläggen Hans-Olof har skrivit i forumet.

Jag använder enbart Indesign som sidbryningsprogram, men får ofta filer i Quark XPress-format. Dessa har ofta gått att öppna med Indesign, men inte nu längre. Finns det någon plugin till Indesign som möjliggör import av alla typer av Quark XPress-dokument, eller måste jag verkligen köpa XPress 6.0 för att detta skall fungera fullt ut?

Jag skulle göra en testutskrift på en Xeroxprinter här på jobbet. Vi använder nätverkskrivare på Linux (CUPS). Det fungerade inte och som datoranvändare tycker man väl att det är helt okej, men hur avbyter jag Utskriftskontroll från att fortsätta försöka skriva ut? Jag kommer inte åt vare sig Avbryt utskrift eller Ta bort knapparna. Jag stänger av och startar om men ingenting hjälper. Kan man gå in i terminalen och åtgärda problemet? Finns det möjlighet att rensa utskriftkön någon annanstans?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Taz_1999
FireWorks har "batchfunktion" (kan konvertera ett gäng bilder), det har även Photoshop.

Hur är stödet för TIFF CCITT Grupp 4 i Photoshop? Finns det någon Plugin?

Jag vet att just Graphic Converter inte finns för Windows men frågan är; finns det något likvärdigt program för PC? Det mina kollegor behöver är ett program som kan förminska en större mängd tiffar till en bestämd storlek och sedan spara dem i TIFF Grupp 4.

Jag har en iBook 500 MHz på jobbet som vi köpte in för ca 2 år sedan. Jag har den oftast kopplad till strömadaptern men jag låter batteriet ladda ur då och då. Titt som tätt så nollställs Datum och tid och jag får gå in och manuellt och justera detta. När jag försöker använda nätverkstidserver så misslyckas detta alltid. Är det så att en bärbar dator har ett särkilt batteri för PRAM precis som en stationär har och kan det i så fall vara detta som har pajat. Det borde ju inte vara förbrukat redan, eller hur?

Supersida. Tack!

Jag undrar om någon känner till något bra forum (på nätet) där man kan hitta färdiga mallar skrivna i PHP för t ex MySQL. Det jag behöver är bland annat ett "klotterplank" för vårt intranät på min arbetsplats.

Det är naturligtvis en medveten strategi från Apple för att pressa fram en total övergång till Mac OS X, både vad beträffar användare och utvecklare av programvara. Enligt Apple är Mac OS 9 en död och begraven åldring och man satsar benhårt på OS X. Vill man fortfarande köra OS 9-program så fungerar det ju i Classic-läget under X, åtminstone om programmen klarar 9.1 eller senare. Är inte programvaran såpass uppdaterad får man helt enkelt sitta kvar med det man har.

Macoteket har åtminstone en modell som tydligen skall gå att starta från Mac OS 9. Kika på deras hemsida:

Apple iBook G3 800MHz 12" *utförsäljning*
128MB_
30GB_
DVD+CDRW

Stämmer. Kikade nyss på Button Builder. Bra program, men jag behöver lite större frihet än så. Om jag t ex ska bygga en hel site med transparenta Aqua-liknande knappar och texter (hur som helst så är det ju bilder vi snackar om) så skulle jag vilja hitta någon bekväm metod för detta.

Senast redigerat 2003-05-20 16:25

Tack för tipsen. Vad jag är ute efter är något i t ex samma stil som Explorer-symbolen. Kanske bygger man den i flera lager med olika grader av transparens? Finns det något enkelt tips för hur man gör detta i Photoshop så tar jag tacksamt emot det. Ska även kolla in Button Builder Extreme så fort jag hinner...

Tänkte bara kolla om någon har något tips om ett bra program för att på ett enkelt sätt tillverka 3D-texter och bilder på det sätt som de ser ut i Aqua-gränssnittet? Jag vet att man kan trolla en del med detta i bl a Photoshop, men det är lite bökigt att få till det. Inte ska man behöva lära sig Maya eller något liknande ruggigt avancerat program (något som jag heller aldrig kommer att kunna motivera till inköp på jobbet)?

Mysigt. Om inte en meteor faller över mig så dyker jag också upp. Hoppas det finns Cola i stället för öl förstås...

Under mitt datorbord står en gammal trött PM 4400 och samlar damm. Det är inget fel på den, förutom att jag inte använder den längre. 4400 tuggar på under Mac OS 9.1 och det tar åtskilliga minuter att starta upp den (åtminstone med alla tillägg påslagna), att surfa är segt o s v. Det finns två alternativ på mjukvarusidan, att köra Mac OS 8.6 eller eventuellt ett ännu äldre OS eller också att installera Linux. Nåväl, hårdvaran är ju föråldrad vad jag än kör, men är det någon som har testat någon Linux-variant på en så gammal Mac och spelar det i så fall någon roll om man kör Yellowdog eller Mandrake? Upplevs datorn snabbare då än under 9.1?

Är det någon som känner till om det är någon uppdatering på gång för macversionen av Ghost Recon? Kommer den i så fall innehålla någon leveleditor?