Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Kermit

Kermit

Medlem
  • Registrerad 2006-03-01
  • Senast aktiv 2021-01-13
  • Antal inlägg 789

Foruminlägg

De senaste inläggen Kermit har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Aukerlund:

Sci-fi-komedi-serien "Other Space" är bra!

Tänk ungefär en blandning av Star Trek, Red Dwarf och Futurama, med gott om mindfucks.

Lät intressant, kollade upp den. "Season 2 release date: Cancelled". Trist

Är också rätt less på apples brist på GPU-prioritering. Har en iMac (2012) som funkar ok:ish, men man börjar märka av dess ålder nu helt klart. Att kunna byta grafikkort och disk i den hade uppfyllt alla mina krav, men de kräver istället att jag köper en ny dator. Börjar vara bra less på det, saknar gamla mac pro towern.

Jag byggde även en hackintosh för bråkdelen av priset av en ny Mac Pro med bättre gpu-prestanda som jag spelar lite på, men ärligt talat är en hackintosh inte riktigt värt allt jobb man får lägga ner. Fungerar bra som hobbyburk, men inget man vill arbeta på.

Hoppas på en omprioritering, eller att de iaf börjar tillåta GPU:er via Thunderbolt 3 när det kommer. Hade förhoppningar att extern gpu till mac skulle bli en grej redan när TB1 kom, men icke.. Kräver visst lite OS-support för att kunna köra en gpu över TB, känns som att apple borde ha kunnat lösa det vid det här laget om dom velat.

Ursprungligen av calinou:

Beundransvärt att du har byggt en egen dator/Hackintosh och att den fungerar som du önskar.
Jag blir lite nyfiken efter att ha läst ditt första inlägg.....Hur kommer det sig att du kunde redan vid 10+ ålder bygga egen dator? Hur började detta intresse? Fick du hjälp?

Jag skrev att det är den första datorn jag byggt på 10+ år (dvs första gången jag byggt en på över 10 år), inte att jag var 10 när jag byggde :). Däremot var man nörd sen barnsben, satt och programmerade basic för fulla muggar på min C= 128 under lågstadiet, så hade jag haft möjlighet att bygga ihop egna datorer då hade jag säkert gjort det :). Det dröjde nog ändå till 13-14 års åldern innan man meckade ihop lite ljudkort/nätverkskort mm i en PC.. Men har aldrig varit nån byggare, ramlade rätt snabbt in på Amiga som kom bättre paketerade :).

Ok, tack för input allihop :). iPhonen har just köpts in, skippade AC för tillfället iaf. Som sagt känns det som att man kommer långt på garanti + hemförsäkring. Nu är det visserligen min tjej som ska ha den, som är extremt klantig med sina prylar, så lite nervös blir man ;). Men å andra sidan kostar t ex displaybyte o dyl ungefär lika mycket som AC + självrisk ändå, så även om det skulle hända något tror jag att det går ganska på ett ut. Vi får väl se om man får ångra sig!

Det finns olika lösningar för trådlös överföring av bildsignal, googla något i stil med "Wireless hdmi" eller liknande. Däremot kostar det nog en del, storleksordningen nån tusenlapp och uppåt gissar jag.

Att det inte fungerar via Bluetooth är pga bandbredden. Att t ex skicka en signal på 1920x1080 i 16 miljoner färger (3 bytes per pixel) och 60 bilder per sekund tar 1920*1080*3*60 = ca 373 MB/s = 3 gigabit / s. Bluetooth klarar max ca 2 megabit per sekund, dvs betydligt mindre.

Det finns appar till t ex iPad som gör att den kan agera display trådlöst också, som ligger lite bättre till i pris. Kolla in t ex Air Display.

Tänkte köpa en iPhone 6S Plus inom kort. Jag har funderat lite på det här med försäkring mm. Kortfattat - är det en bra idé att skaffa Apple Care+ för telefonen, eller är det pengar i sjön?

Vad jag förstått är självrisken 850:- för en Iphone 6S Plus om jag minns rätt, och med två "lagningar" på bank kan det säkert vara något man utnyttjar iaf en gång under tiden man har telefonen. Däremot om man räknar kostnaden för AC + självrisken så är man ändå uppe i ungefär vad det kostar att t ex byta display eller liknande "högriskdelar". Dessutom täcker väl hemförsäkringen en hel del som AC täcker. AC täcker inte heller stöld vad jag förstått, vilket man får via hemförsäkringen.

Så vad tycker ni, är det värt att skaffa Apple Care, eller är det lika bra att skippa det?

Åker till USA om ett litet tag och funderar på att plocka upp en 6S där. Surfade runt lite och är lite förvirrad.

Det finns två modeller, A1633 och A1688. Båda stödjer precis samma frekvensband, men 1633 är bara specad att fungera i USA, medan 1688 är listad för större delen av europa. Vad är det egentligen som skiljer dessa modeller åt? Lite förvirrad googling verkar tyda på att 1688 finns i en CDMA-version, men i övrigt vette tusan. Kan någon bringa lite klarhet i det här? Jobbigt om man köper fel modell som inte fungerar när man kommer hem.

En fråga som kanske är lite smått off-topic, men.. Om man beställer från utlandet (oavsett om det är england, usa osv), är det alltid samma stöd för frekvensband i telefonen, eller skiljer det mellan länder? Tänkte om man köper en utomlands, fungerar den alltid lika bra som svensksålda då? Man hör ju om vissa telefoner (android) som är anpassade efter marknaden där dom säljs, vilket betyder att den saknar stöd för svenska frekvensband = inte lika snabb eller lika bra täckning på 4G. Har iPhones samma stöd globalt?

Ursprungligen av Hugeman:

Dum fråga...

Har funderat på att bygga mig en Hackintosh då Apple är för sega och nuvarande Mac Pro känns lite utdaterad... om jag har förstått det hela rätt så måste man ställa in sitt operativ till engelska alt. kan det gå att skapa ett alias på installatiosfilen med det engelska namnet när man ska skapa USB-stickan med Unibeast.

Men går det sedan att välja svenska under installationen av OSX. Verkar som om du kör din hackintosh på engelska Kermit om man kollar på skärmbilderna!?

Ja jag kör på engelska, jag själv hatar alla svenska översättningar.. Jag hittar ingenting i menyer mm om jag kör på svenska, och får jag ett felmeddelande så är det oftast lätt att förstå vad som är fel på engelska, medan svenska översättningarna oftast är helt uppåt väggarna :). Men i alla fall, jo, du bör kunna välja svenska utan problem vid installationen.

Som en liten side-note i min tråd, jag kör numera med 290X i hackintoshen och det fungerar alldeles förträffligt. Trevligt att ha en snygg och snabb burk med prestanda som matchar en Mac Pro (iaf entry-level då jag bara kör quad core) på CPU och är långt över på GPU för en bråkdel av priset. Brukar spela i timmar i sträck utan några som helst stabilitetsproblem el dyl.

Ursprungligen av lappen71:

Är en sucker för sci-fi serier och The Flash är riktigt bra.

http://www.imdb.com/title/tt3107288/

Kan bara hålla med, bra serie. Den serien är ju en spinoff från Arrow, en liknande och väldigt bra serie. Glöm inte att se den också, klart underhållande.

Om du går på System Preferences -> Display -> Color, du har inte råkat ställa in olika profiler för skärmarna där?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Är man någorlunda funtad som människa så reder man ut det mesta längst vägen, förutsatt att man iaf har sett en dator förut.

Det är faktiskt riktigt bra att alla forumen finns. Till exempel stötte jag på ett problem med att det bara visades "boot0: error" och inget annat när jag startade om datorn. Visade sig att det var felaktiga inställningar när jag formaterat disken som var boven, jag var tvungen boota från en USB till terminalen och köra en hel rad kommandon som fixade det. Även t ex att veta vilka inställningar i vilken plist man måste ändra för att få ljud att funka, eller hur man manuellt patchar en kext för att grafiken ska fungera normalt - sådana saker är inget som jag, även om jag har datorvana sedan barnsben, hade klurat ut själv, eller det hade iaf tagit väldigt lång tid.

Däremot finns det väldigt många duktiga människor som redan stött på de flesta problem man kan råka ut för och hittat lösningar på dem också, och många personer har skapat egna verktyg o dyl som hjälper till att fixa allt så att det fungerar med bara några knapptryck, vilket såklart är jättebra. Så även om man vet vad man gör kan man nog räkna med att få fråga och googla lite längst vägen, men det är bara kul att lära sig om ni frågar mig :).

Testade byta bootloader till Clover och installera Yosemite Developer Preview. Det var lite trixigt att installera allt men nu fungerar det kalasfint. Några mindre buggar har man sett men det är definitivt användbart. Extra plus att det finns drivrutiner till min 290X i 10.10

Ursprungligen av zinned:

Jag har aldrig någonsin sett något liknande.

Kan mycket väl vara något specifikt program eller kombination av program som triggar felet, men som sagt verkar det extremt ovanligt (om nu mitt problem är samma som OP's). Jag gissar att det hänt storleksordningen 4-5 ggr totalt under tiden jag kört mac (sedan 2008), och då jobbar jag ändå framför datorn på heltid, dvs ca 8h / dag. Så oavsett verkar det extremt sälsynt.

Enligt ryktena ska den ju komma i både stor och liten version.. så att alla som gillar storleken på dagens flaggskepp (5"+) har ett alternativ, samtidigt som det finns en version i klassisk iPhone-storlek. Bra drag, imo.