Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hyperfly

hyperfly

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-03-28
  • Senast aktiv 2009-12-09
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen hyperfly har skrivit i forumet.

Hej,

Definitivt 25 fps, det är det vanliga och skulle du filma i 50 fps blir det bara ryckigt och konstigt. 50 fps använder man oftast bara när man vill filma slowmotion. I och med att den tar dubbelt så många bildrutor kan du dra ut 1 sekund till 2 sekunder och ändå ha 25 fps på varje sekund, vilket gör att det blir naturligt och snyggt.

2.1 är HELT UNDERBART. Laggar ingenting i SMS längre, allt flyter mycket bättre.

Jag har nu trackingnummer, ringde Fedex för säkerhets skull.. Den levereras imorgon Hihi, bättre än den bästa julafton!

/edit

Den har landat!!!

Sep 4, 2008 8:40 AM

På lokalt FedEx-kontor

STOCKHOLM-ARLANDA SE

Senast redigerat 2008-09-04 09:14

Min är på väg från Italien!

Får min italienska lur i veckan

Ursprungligen av Denis0716:

Tack för svaret. Har läst igenom tråden som sagt och inte hittat dessa svar. Annars skulle jag inte postat eller hur?

Mvh

Denis

Då får du nog titta igen

Ursprungligen av stevenD:

Jag har mail på egen domän och kan därför inte köra MobileMe med min mail. Men jag kör ett testkonto på MobileMe och använder det för att synka kalender och adressbok med macen hemma, och det lär ju funka med din outlook också? Och sen kör jag fetch mot min IMAP-server. Det funkar bra, men frågan är om det är värt det när man väl måste börja betala för MobileMe. Egen domän hade varit en killer. Hade inte tvekat en sekund då, men nu känns det lite tveksamt.

Iofs, det innebär att jag kan få in all mail i den men inte svara direkt i MobileMe. Lite segt att betala för en sån lösning.

Håller helt med, hade varit brutalt bra då. Faktiskt ganska besviken på att man inte fixat det, är ju väldigt många som kör egna domäner. Att kunna ta emot men inte svara med den adressen känns stenålder.

Nu verkar det inte finnas en riktigt smidig lösning.

Ursprungligen av conecone:

jag har ett gmail konto. funkar mobileMe då?

Du kan hämta in e-posten men inte svara så att svaret skickas från din Gmail-adress.

Efter att ha funderat en hel del på valet av min rubrik så insåg jag att det inte blir bättre än så här, så jag ber om ursäkt för om den är otydlig.

Jag har googlat en hel del på ämnet synk med iphonen, då det finns många olika lösningar och idéer för hur man ska göra. Tyvärr har jag inte sett någon bra grundläggande diskussion om hur man borde lägga upp det. Jag ska förklara vad jag behöver och sedan är jag extremt tacksam för förslag om hur man enklast kan möta mina behov.

Jag kommer att använda min iPhone en hel del i jobbet, framför allt för att ha koll på min mail och kalender. Vi använder IMAP-mail, och det är alltså ingen Exchangeserver. I dagsläget kollar jag den bara på jobbet med Outlook 2007. Jag använder även där den tillhörande kalendern, men antar att den sparas lokalt och inte på mailservern.

Hemma använder jag Mac, och jag har faktiskt ett testkonto på MobileMe. Jag älskar den kalendern och push-systemet är guld värt för mig. Det är en extra fördel av att jag även kan nå kalendern via webben när jag inte är på jobbet. Jag hade önskat att MobileMe fungerade som Gmail, då jag hade kunnat använda min epostadress där då. Att det är så snyggt är värt mycket för mig.

Nu är frågan hur jag enklast ska lösa synkningen för att alltid ha en uppdaterad mailbox och kalender i min iPhone?

Alla förslag tas tacksamt emot!

IIngen som varit i Grekland? Funderar på att dra dit på fredag...

Har en vän i Italien som är villig att ordna en lur till mig, som ska kolla lite tillgänglighet osv nu. Jag skulle kolla lite fraktalternativ och satte kaffet i halsen. Både UPS och TNT vill i runda slängar ha mellan 1500 och 2000kr i frakt från Italien. Overkligt dyrt alltså.

DHL har kanske sämsta hemsidan genom tiderna där jag inte ens lyckas räkna ut pris.

Ursprungligen av jonasc:

(Jag tänkte "Fuck pride" och gick ner till Telia, drog ner byxorna och bad om en telefon med gråten i halsen, så nu har jag en slö, dyr och batterislukande flottmagnet till slut)

Får mig att tänka på Robert Gustafssons "Jag är inte bitter..." Nä, har varit tillräckligt OT i den här tråden.

On topic: Är det någon som har tips på hur man kan få reda på om de är slut överallt i Italien? Tänkte skaffa mig därifrån på något sätt.

Ursprungligen av zappee:

Det du skrev syftade på att de skickade från Italien. Men om du menade att de skickas från USA. Varför klagar du då på mitt inlägg att det är klart de skickas från USA?

Hoppsan, menade inget illa. Men jag skrev "Däremot skulle det kunna vara så att International Orders importerar telefonerna från t.ex. Italien och sedan skickar de vidare till konsument därifrån. "

Importerar = de kommer till USA. Skickar vidare till konsument därifrån = skickas från USA.

Om iPhone släpps till fler operatörer så vore det extremt dumt att inte sälja de olåsta i Mac-butikerna. Egentligen så vore det en ganska bra taktik av Apple, först låta Telia introducera den och få ut lanseringen genom alla butiker runtom i landet, och få "gratis" marknadsföring den vägen. Sedan släpper man den själv och utnyttjar Telias jobb med att lansera den (även om det blev extremt stor kritik mot priserna).

Ursprungligen av aminoff:

Angående Italien så är min tolkning att efterfrågan än så länge vida överstiger tillgången på telefoner, särskilt med tanke på att Apple just nu leverar massor av telefoner till de länder som ska börja sälja den 22 augusti.

Det låter logiskt, så jag köper din tolkning. Det är nog enbart positivt med tanke på att det skulle kunna hända något under de veckorna, kanske en till operatör eller liknande. Frågan är om det finns något land där Apple säljer iPhone via fler än en operatör?

/edit Macfeber - iPhone snart hos Apple-terfrsljare <- lustig tajming vore helt fantastiskt om de såldes dyrare obundna... Oj oj Men det vore lite för bra va?

När jag låste upp min iPhone 2G hade jag betalat cirka 2000kr för den, så det hade inte varit katastrof om den gått sönder. När man köper en iPhone 3G för mer än 5000kr känns det som ett skämt att inte få med garanti. Jag tycker alltså att det är skandal att den inte säljs olåst i Sverige. Oj? Ännu ett sånt inlägg? Nej. Det handlar om Apple och deras intressen. Telia har berättat att de inte har exklusivt avtal med Telia samt att de inte delar några intäkter. Varför säljer de då inte iPhones i Macbutikerna här, olåsta och redo för valfri operatör?

Men för att återgå till topic. Jag är förvånad att det inte kommit upp en smidig Italien-import än. Måste gå att lösa för någon där att kunna köpa in flera utan att lämna uppgifter, för att sedan exportera.