Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hyperfly

hyperfly

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2006-03-28
  • Senast aktiv 2009-12-09
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen hyperfly har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zappee:

De lär ju inte skeppa dem en och en från t.ex. Italien. Lär ju köpa upp ett stort lager och skeppa över till USA och sen skickar dem de där ifrån.

Det var precis det jag skrev?

icep: Jag hade missat det och nu går det alternativet bort helt för mig. Finns inte en chans att jag betalar de pengarna för en som är upplåst på det sättet.

/Edit helt blind om garantierna, men känns ändå inte okej. Jag vill ha en korrekt upplåst telefon om jag betalar 5000kr. Egentligen sjukt mycket pengar, men vad ska man göra. Är man fast så är man

Senast redigerat 2008-08-17 23:54
Ursprungligen av zappee:

Från USA så klart, det som är hela poängen med sidan. Att kunna köpa saker från amerikanska webbshoppar utan att bo i USA.

International-Orders.com - International-Shopping - International Checkout - How does it work ?

"Såklart" ?
Med tanke på att du inte kan köpa en iPhone 3G i USA utan att teckna abonnemang så kan telefonerna inte komma från staterna. Däremot skulle det kunna vara så att International Orders importerar telefonerna från t.ex. Italien och sedan skickar de vidare till konsument därifrån.

Känns som att någon i Sverige lär ha beställt därifrån, skulle vara intressant att se hur det gått. Är intresset svalt för att importera en lur i dagsläget? Annars borde det vara massor som diskuterar International-Orders nu... Är ju, om det fungerar, ett väldigt enkelt sätt att få en upplåst 3g.

/edit jag drog iväg ett mail med några frågor. Postar svaren här när jag får de.

Tänkte inte på det när jag läste det, men när du säger det så låter det verkligen mystiskt med GSM-sim. Måste dock vara så att de menar även 3G-sim?

Ursprungligen av cwurfel:

Hur menar du?
För vad jag vet så finns ingen upplåsning till iphone 3g ännu (om man bortser från operatörernas egna föstås). Vet du något som vi andra inte vet, eller?

Nej då, jag som inte har riktig koll på det. Trodde det hade kommit upplåsning. Det som oroar mig är är valet:
Network: New/Sealed
eller
Network: Unlocked (+$49).

Sealed betyder väl förseglad. Innebär det att den unlockade är bruten i förpackningen? Varför skulle de göra det?

Ursprungligen av cwurfel:

Någon som vet vilket land international orders skickar sina iphones 3g från?

Det var ju trevligt. Läste på lite och det vore ju trevligt om den skickas från Italien i och med att man som privatperson då inte riskerar att bli debiterad någon moms. Det är företagets ansvar att egentligen lägga svensk moms, men bara om de säljer för över en viss summa till svenska konsumenter per år.

Din fråga är alltså extremt intressant och jag hoppas att någon vet? Kanske skulle slänga iväg ett mail annars?

En till fråga som jag missade i mitt första inlägg: undrar vad de menar med upplåst? Är den jailbreakad och upplåst den vägen eller bara köpt utan någon koppling till en operatör?

Nu går det alltså att handla telefonen helt upplåst på International-Orders.com? Har läst igenom och det verkar ju ha fungerat att köpa 2g-gen där.
Nu finns 3g "Guaranteed to work with any GSM Sim".

Jag slog in en 8gb upplåst och landade på $810 som slutsumma. Med dagens dollarkurs på Forex blir det 5264kr. Helt överkomligt? 650kr mer för en 16gb ungefär. Förmodligen värt det när man lägger så mycket pengar på en mediamaskin.

Nu finns det egentligen två problem.
1) Tullen. Är det moms inom EU? Vore otroligt tråkigt att åka på 25%, vilket skulle resultera i ett slutpris på 6580kr istället. Man kan välja att de ska skicka som gift eller return/repair, men det är ingen garanti för att man slipper tull (?).

2) Om man köper en produkt för lite över 5000kr så vill man gärna ha en bra garanti. Att en del iPhones krånglar är inget konstigt, så blir det alltid. Om man råkar ut för det själv, vad sjutton gör man? Är det bara att hoppas på det bästa eller kan t.ex. drulleförsäkring eller något annat fungera?

Lite intressant ang. diskussionen om avtal och liknande med Telia; eftersom abonnemang krävs kan därmed inga som har betalningsanmärkningar skaffa en iPhone.

Nu tillhör jag de som tycker att hela diskussionen med rasistiska glassar (Nogger, 88 black) och liknande är töntig, så det här inlägget har inget med mina egna åsikter att göra.

Det jag vill komma till är följande: kan man se det som diskriminering att de som har betalningsanmärkningar inte kan skaffa telefonen? Visst får man väl skylla sig själv om man har fått en anmärkning och inte kan skaffa abonnemang, men ska det kunna utesluta en från att kunna köpa en telefon? Eller ska alla ha den rätten? Ska man kunna utesluta en grupp människor från att köpa något med abonnemang utan att ge alternativ?

Det kan tyckas överdrivet, men någonstans tycker jag att det är fel och att man borde ge de som har betalningsanmärkningar möjligheten att köpa telefonen med ett refill, givetvis till ett mycket dyrare pris.

Jag har ingen anmärkning så drabbas inte av det, men vore kul att höra vad ni andra tycker.

Hej.

Haft en Macbook ganska kort tid men där händerna vilar samt musknappen har blivit gultonat. Inte mycket, men det är inte så vitt längre, vilket jag stör mig på. Har försökt med fönsterputs men känns inte som att det hjälper. Finns det något man kan göra?

Tack på förhand!

Ligger nu i sängen med Macbooken lutad så jag ska slippa den värsta värmen... Tänkte bjuda på en liten genomgång av mina första intryck.

Först och främst så ska jag berätta att jag är uppväxt med Mac även om jag själv alltid kört PC. För ett par månader sedan bestämde jag mig för en Ibook, då jag ville ha en bra bärbar med fin batteritid. Sen fastnade jag. Nu köpte jag en ny Macbook och jag har under de första timmarna haft svårt att få fram ord för att beskriva hur komplett den här datorn känns.

Börjar man med konstruktionen med plast osv. så känns den definitivt mer stabil än Ibooken, är smalare och har en helt enkelt snyggare form. Bildskärmen är glossy, men problem med speglande? Nä, inte överdrivet. Det är jäkla bra kräm i den, känns väldigt skönt att ha en bra skärm. Tangentbordet var till en början jobbigt, men jag har redan vant mig. Nu fungerar det bättre än det på Ibooken, även om det tar lite längre tid att skriva än så länge. Musen störde jag mig på i 10 min då ytan på Macbooken känns mer räfflad, men det känns inte längre.

Allt känns tipptopp och fjärrkontrollen är underbar. Sättet hela det systemet är utformat på är gudomligt. Den nya elsladden är också den genialisk. Allt snack om problem hit och dit tror jag man inte ska lyssna allt för mycket på. Som folk sagt, det är de som har problem som skapar trådar, inte de som har fått helt fungerande datorer.
Jag har inget problem än så länge, peppar peppar. Inga döda pixlar, verkar än så länge inte bli för varm och ja.. jag är så otroligt nöjd.

Underbart!

Edit: Ja det är ju typiskt att när man ska berätta om hur bra allt är så dyker ett problem upp. Tittar upp mot batterisymbolen som ser udda ut, trycker och det står "Inga batterier tillgängliga". Blir livrädd, stänger luckan=vila, öppnar och den går ur vilan. Puh, batteriet tillbaka. Skumt, men löste sig direkt alltså.

Ursprungligen av alexkorova:

31 maj 2006 05:41 Orebro Out For Delivery
31 maj 2006 05:34 Orebro Import Received

Wohoo

Edit: Kom ihåg att ni måste meddela TNT om ni har portkod etc, de brukar inte ringa innan.

Hihihi!
"Ja hej det är från TNT.. Är du hemma? Kanon, jag är där om ungefär 5 minuter!" Snart kommer lite bilder Sweeeeeet!

edit:
Nu kom det, tittar på kartongen Nu hoppar jag på det medan jag laddar batteriet i kameran lite...8 dagar, love you applestore!

edit2:
Jag vet inte vad jag ska säga.. packat upp å har den brevid en ibook nu.. jag..får knappt fram ord. Det är helt otroligt. Snyggare dator har jag aldrig sett, den är helt sjukt underbar.. Inte hunnit starta än för jag vet inte vart jag ska ta vägen
WOW!!!!

Senast redigerat 2006-05-31 13:13

31 maj 2006 08:49 Stockholm Out For Delivery
31 maj 2006 06:32 Stockholm Import Received

YES!

Tror jag slagit rekord i att snabbast få min beställning? Beställde den 23e å får den alltså idag den 31, frå beställande till dörren på bara 8 dagar!

Ursprungligen av Lufox:

Min ser också ut sådär. Vi får väl hoppas på att det är fel på statussidan. Min dator har också vart i Arnhem sedan 29:e.

Ska din också till Stockholm? Kanske står annorlunda då, borde nästan vara framme i Stockholm senast senare idag och köras ut då också? Hoppas innerligt

Ursprungligen av Frhog:

Själv tycker jag TNT so far har gjort ett mycket bra jobb. Peppar, peppar... Beställde datorn 22/5 runt 10:00. 8 dagar senare har den bara runt 110 mil kvar att färdas.

Men va tusan

Här är min Macbook:
29 maj 2006 15:52 Arnhem Hub Consignment Received At Transit Point
29 maj 2006 15:45 Arnhem Hub Consignment Passed Through Transit Point
27 maj 2006 01:22 Suzhou Shipped From Originating Depot
25 maj 2006 17:22 Suzhou Consignment Received At Transit Point

Min kom fortare in till Arnhem men har inte hänt något den 30e? Nu blir jag riktigt ledsen!
Vad kan detta bero på? Min ska till Stockholm...

Beställt Macbook 1,83 , 60gb hdd, 1gb minne
Stod först leveransdatum 9e juni, fick sen mail där det stod 5e juni senast, och nu står det när jag trackar att den beräknas komma den 2a