Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Chilawert

Chilawert

Medlem
  • Sysselsättning Jobbar som informatör, med grafisk produktion och webb!
  • Registrerad 2002-09-10
  • Senast aktiv 2010-01-04
  • Antal inlägg 165

Foruminlägg

De senaste inläggen Chilawert har skrivit i forumet.

Ingen aning om hur det här fungerar, men om någon är intresserad av att ge mig en fil (eller hur det nu fungerar) där jag kan styra hur många inlägg som skall visas i RSS-visualizer vore jag grymt tacksam.

Också svarat, fast det kändes som ett tag sedan jag var aktiv.

Finns mjukvaran för wikin på svenska eller har ni översatt alla menyalternativ o s v på egen hand?

Någon som kör den senaste versionen av Sitevision 2.4_10 i macmiljö? Det har fungerat ypperligt för oss tidigare, men nu har vi problem med att komma åt redigeringsläget. Om det är någon som kör versionen ovan vore jag tacksam för en brief om operativ-, browser- och javapluggarnas versionsnummer.

Lösningen blev att låna polarens kabinett med IDE-ATA kopplingar och ladda över allting till den nya Intelbaserade macen. Tack för alla tips.

Har en gammal G4 där nätaggregatet kraschat och i den sitter en 30 Gb Ultra ATA disk som jag skulle vilja ha ut dokument och dylikt ifrån. Idag kör jag en Mac Pro, men vad jag erfar är det SATA diskar i den och därmed inte möjligt att bara sätta i Ultra ATA disken däri? Eller?

Vad är lämpligaste lösningen? Finns det externa kabinett för Ultra ATA diskar att köpa till en billig peng så jag kan få över materialet eller kan man göra på något annat smidigt sätt?

Oerhört tacksam för hjälp då jag verkligen behöver det som ligger på disken.

Har en äldre airport bas (snow dock) som jag inte lyckas reseta. Den skall ställas om för ett annat adsl abonnemang. Nätverket rullar på, men jag kan inte komma åt basstationen och lyckas inte med resetknappen - får ingen reaktion från basen. Några tips på vad man kan prova mer, eller har den gett upp?

Efter vidare kontakt med Samsungs tekniska support visar det sig, precis som Samuel nämner, att tonern i Samsung PLC-550N inte är transparent och därmed inte kan släppa igenom ljus på samma vis som bläck. Jag får tejpa upp mina utskrivna OH-bilder på väggen och beskåda hur härligt vackra de är när man inte belyser dem. Sedan får jag sparka igång min HP-bläckstråle och låta den tugga över natten * puuuuuh *. Tack Samuel för snabba svar!

Ursprungligen av Samuel K:

Så blir det med alla laserutskrifter eftersom tonern är mer eller mindre ogenomskinlig. Vill du ha vettiga resultat finns det tyvärr inget att göra annat än att skriva ut med bläckstråleskrivare (eller något annat som ger låg opacitet).

Menar du alltså att det är helt lönlöst att försöka få fram något vettigt OH-material på en laserskrivare? Det blir ju visserligen kanonkvalitet på bläckstrålen, men det tar så förb%&#at lång tid att skriva ut.

Det här har väl kanske inte riktigt med trådens ursprungsvinkel att göra, men jag tyckte ändå att det passade hyfsat.

Jag kör en färglaser Samsung CLP-550N och får väldigt konstiga utskrifter på OH/Transparent film. Det går alldeles utmärkt att skriva ut och bilderna ser jättefina ut när man tittar på dem, men när man kör dem i OH-projektorn blir det nästan svart/vitt. Vissa färgnyanser kan urskiljas en aning men det mesta blir grått och trist. Vad är problemet? Jag har valt inställning för transparent film i skrivaren och högsta utskriftskvalitet. Kan det bero på filmen? Blir färgerna "för tjocka" så att projektorn inte orkar lysa igenom.

Tacksam för hjälp!

Ahhhh, såg nu att jag bara hade visa PDF ikryssat. Nu kan jag i PRO hantera jpeg och annat precis som du säger. Har tack vare din kodsträng kunnat googla lite mer i ärendet och det verkar som det skall fungera precis som du skriver med PDF-bilder i reader fram till version 6 där Adobe av någon anledning (säkerhetsrisk enligt dem själva) täppt till den här funktionen.

Tack för all hjälp!

Fullkomligt lysande, nu är jag riktigt nära den lösning som jag eftersträvade. Många, många tack för hjälpen!

Det enda som återstår nu är att jag skulle om möjligt vilja importera även andra filformat än bilder som ligger som PDF-filer.

Det låter ju i alla fall lovande. Du har inte lust att dela med dig av PDF-en/Scriptet? Återkom gärna med mer information om/när du hittar något mer!

Oerhört tacksam för din hjälp!

Du har förstått precis vad jag är ute efter. I dagsläget har användarna bara Reader, men å andra sidan behöver de inte kunna spara formuläret digitalt, när de lagt in bilden skrivs formuläret ut och sätts i vårdtagarens pärm.

Jag är idel öra för en lösning och oerhört tacksam om det fungerar - det skulle underlätta otroligt mycket för personalen.