Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Chilawert

Chilawert

Medlem
  • Sysselsättning Jobbar som informatör, med grafisk produktion och webb!
  • Registrerad 2002-09-10
  • Senast aktiv 2010-01-04
  • Antal inlägg 165

Foruminlägg

De senaste inläggen Chilawert har skrivit i forumet.

Njae, måste och måste! Det måste väl inte vara en PDF men blanketten/formuläret finns redan i PDF-format och önskemålet är att vidareutveckla det så att man på ett enkelt sätt kan lägga in en bild på själva lyftmomentet, därför utgick jag ifrån PDF.

Lyfter den här tråden igen, för att se om någon har några tips på lösningar!

Tja, filstorleken är väl inte så noga, i alla fall inte initialt. Det går ju faktiskt att lösa i förväg (innan import i PDF:en). Men jag fattar inte hur jag skall få något annat än ett rent textfält, en kryssruta, radioknapp eller liknande. Hur bör jag mig åt för att formulärfältet skall vilja ta emot en bild?

Jag ställde för ett tag sedan denna fråga på forumet bold.se. Ingen verkar ha något svar vilket kanske innebär att det inte är möjligt. Någon här som har några tips eller som kan säga - Nej, nej glöm det - det GÅR inte!

Oj, ett script! Bara för mig.

Tackar allra ödmjukast - hur går man med i din FanClub Richard?

Finns det något sätt att lösa detta i InDesign, alltså att få unika nummer på exempelvis biljetter? Jag vill kunna lägga x antal upp på ett ark så det fungerar alltså inte med vanlig sidnumrering/paginering i mallsidor. Ryktet säger att det skall gå att importera variabeldata från ett excelark, men hur gör man i så fall det?

Kan man schemalägga en sändning i Apple Mail? D v s att jag kan skriva ett mail idag och få programmet att skicka iväg det på ett förutbestämt datum och eventuellt också en specifik tid?

Ps. Jag vet att tråden borde ligga i Apple Programvara, men det fanns ingen kategori för mail så jag kunde inte posta där.

Helt plötsligt har min gamla G4:a burk med OS 9.2 börjat bete sig underligt. Den har fungerat fint i många år men nu får den brist på minne titt som tätt. Företrädesvis är det PageMaker som krånglar och det behövs inga stora dokument innan problemen uppstår. Att öka minnestilldelningen gör ingen skillnad och det har alltid fungerat tidigare, med betydligt större och tyngre dokument än vad som går idag. Please help!

Ett nyårslöfte som jag tror att flera delar med mig är att sätta lite mer fart på kroppen under det kommande året. Datornörd som man är vill man naturligtvis kunna dokumentera sina framsteg med densammas hjälp. Programmering eller avancerade excelark är dock inte min grej och med anledning av detta söker jag med ljus och lykta efter en programvara eller färdig excelmall med en s k träningsdagok. Det finns ett flertal webbaserade varianter samt även fristående programvaror för PECE (gud förbjude) - men jag vill naturligtvis kunna köra det hela på min mac och även när jag inte är uppkopplad.

Tacksam för tips/hjälp! Gott nytt träningsår!

Ursprungligen av Christian Åhs:

tag på fem tusen.

Tag Heuer, eller?

Hade jag haft pengar nog (jag känner inte till din budget) hade jag definitivt satsat på "klockornas klocka" Patek Philipe.

Ursprungligen av Ciryon:

Min sambo är vegetarian. Vegetariskt julbord (delvis i alla fall) är inte helt lätt. Någon som har förslag?

Ciryon

Det går väl att uppbringa det flesta upptänkliga juldelikatesser i form av nutana, soyaprotein och qorn (stavas det så) i dagsläget, så det borde inte vara några problem. Hur det smakar är en annan sak.

Ursprungligen av Doktor G:

Haha. Typiskt att jag skulle råka stava fel själv
Jag skyller på att det var så sent på natten och att jag var trött. Och om det var en text som skulle publiceras hade jag korrekturläst den.

Du är förlåten, broder!

Ursprungligen av Doktor G:

Med handra ord

svenska bör anlita någon

Man skall inte kasta pil i kuvös! Att se över sitt eget språkbruk innan man slänger dynga på andra är en dygd och att fela är dessutom mänskligt.

För egen del tycker jag det är odelat positivt att det kommer fler aktörer på marknaden, det skadar aldrig att röra om lite i grytan och i slutändan väljer ju konsumenten själv var man vill handla. Man behöver inte älska alla, men steget därifrån till att utan anledning kritisera på ett icke konstruktivt sätt anser jag vara ganska långt.

Lycka till med den nya verksamheten.

Om jag förstår dig rätt vill du skriva ut ett antal miniatyrer av de sidor du anger på en sida (företrädesvis A4)?

Välj setup i utskriftsmenyn i InDesign, under options finner du alternativet thumbnails och kan välja hur många sidor du vill lägga upp på arket.

Hoppas det kan vara till hjälp!