Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Chilawert

Chilawert

Medlem
  • Sysselsättning Jobbar som informatör, med grafisk produktion och webb!
  • Registrerad 2002-09-10
  • Senast aktiv 2010-01-04
  • Antal inlägg 165

Foruminlägg

De senaste inläggen Chilawert har skrivit i forumet.

Med tanke på att du skall skriva ut minst 24 sidor (1 bild + 1 månadsuppslag) i färg är jag tveksam till om du kommer undan särskilt mycket billigare än de 149 kronorna (förutsatt att du skall ha bra kvalitet på papper och färgutskrifter). De almanackor man köper brukar väl dessutom ligga på A3 falsat eller liggande A4 som är ringpärmat.

De finns mallar med lagerhantering för exempelvis PageMaker och InDesign som tryckerierna använder sig av, hör med något lokalt tryckeri om de har något du kan få loss. Har själv precis gjort en almanacka i PageMaker med färdigproducerad mall för almanacksadelen.

Väcker liv i en gammal tråd!

Jag är på jakt efter studioblixtar företrädesvis för enklare porträttfotografering (med enklare menar jag utan högre professionella krav), företrädesvis för hobbyfoto och privat bruk. Vi fick aldrig något utförligare test av paketet Björnström köpte, men jag skulle gärna vilja ha era erfarenheter. Vad är lämpligt att inköpa, nytt/begagnat, märke, prisklass (med anledning av ändamålet)?

Alla synpunkter är av intresse och jag vill också påpeka att budgeten för detta inte är enorm. Går det att få tag på något användbart för 10-15.000:- (gärna lägre pris naturligtvis)?

Att dela upp allting in absurdum gagnar ingen i längden. Att en del som växt sig till enorma proportioner (så som var fallet med exempelvis iPod diskussionerna) lyfts ut till ett separat forum har jag inget emot. Men att dela in varje forumdel i en herrans massa underdelar ytterligare gör bara navigationen på ett redan stort forum än mer komplex.

Tidigare 99reklam (numera bold.se) är ju dessutom en avknoppning härifrån som avhandlar bl a de ämnen som ingår i grafisk produktion och mer därtill (reklam & medier).

Ursprungligen av Tiny Turtle:

Genom att göra om linjer till konturer kan du skala om loggan fritt utan att den grötar ihop sig som Norbert skriver ovan.

Jag tror nog att Norbert åsyftar att exempelvis texter kan gröta ihop sig i för små storlekar (oavsett om de ligger som konturer eller ej). En logotype innehållande mycket text fungerar sällan riktigt bra i riktigt små storlekar eftersom läsbarheten blir bristande - trycks den dessutom på exempelvis ett papper med struktur är katastrofen ofta ett faktum!

Mer "feta" nyheter i plus/pro-forumen som lockar till att registrera sig och betala en slant. Definitivt måste ni/vi bli bättre på att påminna folk om vilka fördelar plus/pro ger och sannerligen på att se till att påminna folk om betalning, när tiden löpt ut. Jag bad själv om ursäkt för någon vecka sedan för att jag inte betalt mitt PRO-konto. Ett enda mail som påminnelse, vilket snabbt glömdes bort och sedan visade det sig att mitt abonnemang hade gått ut sedan länge.

Sheriffen skrev en tråd om att man funderade på att inaktivera obetalda konton och vips så hade jag betalt. Tror att det är många som drar på det av olika anledningar eller ren glömska.

Marknadsföringen är nog A&O i det här fallet tror jag. Även om det kräver en vissa arbetsinsats så måste väl påminnelser och marknadsföring till stor del gå att automatisera. Utnyttja alla kanaler (som Kenneth skriver) för att markandsföra de olika abbonemangen, välkomstbrev, nyhetsbrev, trådar.

Det här blev lite luddigt känner jag, lägger ner nu!

Det var kanon! Jättefin butik, perfekt stämning och trevliga människor. Spännande också att träffa ,några av de man ser här på forumet dagligen, IRL!

Ursprungligen av Björnström:

Jag håller med stfm faktiskt, jag har hellre 3st ytterligare 1GB stick:s än en Pocket Photo.

Och du var mig en sann evangelist för din egen produkt?

Ursprungligen av Björnström:

Herregud vilken affärside:

http://www.mystar.se/

Dom säljer stjärnor på himlen (dvs luft) för 600kr. "en perfekt present".

Låter som upplagt för rättstvister när galna amerikaner kommer på att de råkar äga samma stjärna.

Sheriffen måste väl ha åtminstone en stjärna redan (då syftar jag inte på de på himlen)?

Ursprungligen av Björnström:

Smart att placera butiken intill Systembolaget, då har man garanterat folk som springer förbi skyltfönstret i en jämn ström.

Icke att förglömma ligger butiken ett stenkast från stadens Högskola. Den inslagna linjen verkar ju vara att satsa hårt på just målgruppen studenter!

Ursprungligen av Olle@mac:

Ehh... rätta mig gärna men var det inte smygpremiär redan kvällen innan - hade tänkt titta in DÅ. Oavsett kväll & dag, vilka klocklsag gäller - frågar för att jag slutar jobba klockan 18 i Göteborg och hinner vara framme först ca: 18:45.

Olle

I inbjudan står följande att läsa:

Citat:

Du och en vän är välkomna till MacHusets inofficiella invigningsmingel av Apple Center, mellan klockan 18.00 och 22.00 torsdagen den 11 november. Vi bjuder på lite mingelmat och dryck samt all vår kunskap om Apples produkter. Apple Nordens VD, Oscar Bjers, kommer klippa bandet under kvällen. Ta med inbjudan till entrén. Försäljning och officiellt öppnande sker på fredagen den 12 november. Välkommen!

Ursprungligen av sventa46:

Jag tycker priset är åt pipan för dyrt!
Själv använder jag en sån där kortläsare där man kan stoppa in mer eller mindre alla förekommande minneskort.
Sen tömmer jag allt ner i Ibooken och iphoto.
Pris under 200 kr !

Att du tycker priset är för högt är väl en sak - men att jämföra den här produkten med en ordinär kortläsare med USB-anslutning är väl inte särskilt konstruktivt? Det är ju två helt skillda produkter.

Det som talar emot programmet är väl att det använder just Amazon.com. Svenska boktitlar och skivor med några år på nacken lär man ju inte hitta där och då blir det ju ändå en massa manuellt knackande.

Idén är ju briljant - frågan är om det mest blir en rolig grej som man "showar" med någon gång då och då. Den egentliga nyttan av ett sådant här program får man ju bara om man verkligen orkar plöja igenom hela skivsamlingen och bokhyllan, eller?

Vi köpte exakt en sådan fax som du nämner för cirka tre månader sedan. Vi har förbrukat faxar på löpande band, papperstrassel - krånglande färgpatroner - åska och annat. Jag har ju som sagt bara kört den här i tre månader men hittills har den uppfyllt alla förväntningar och rullat på utan några som helst problem eller underhåll. Den jobbar snabbt och ger bra kvalitet på "utskrifterna" - en toppenmaskin enligt mitt tycke - so far!

Ursprungligen av Lemuren:

Mitt Riktiga namn är Adam har jobbat med macen i dryga 2år, men är helt fräsch i OSX (fick en PowerBook G4 förra veckan)

Jobbar gör jag på Borås Tidning som kreatör, systemansvarig och sysslar även en del med annonser på webben.

Ahaaa, är den möjligen den ypperlige Adam som även sitter med mottagning av digitalt annonsmaterial på BT? En stor eloge till BT:s annonsavdelning som alltid ger snabba bekräftelser på mottaget material och som ger en ypperlig service gentemot sina annonsörer!

Fullkomligt lysande - perfekt format och rejält med lagringsutrymme - vill ha. Prisbilden har jag dock ingen aning om!