Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
klasolsson

klasolsson

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2006-05-16
  • Senast aktiv 2010-08-16
  • Antal inlägg 49

Foruminlägg

De senaste inläggen klasolsson har skrivit i forumet.

Hej igen! Såg ju med en gång att jag av misstag skrivit fel. Det frågan gäller är alltså Airport EXPRESS och inte Extreme.

MVH
Klas

Hej!

Innan jag handlar mig en Airport Express skulle det vara bra att veta om jag kan koppla en extern hårddisk till den via USB-ingången. Är det nån här som kan ge mig lite information på vad som kan/inte kan kopplas?

Vad jag fattat är ljudutgången i alla fall optisk digital va?

Tacksam för hjälp.

MVH
Klas

Hej!

Nu har mitt Mozilla helt gått hey banana...försöker på nytt hitta o installera det på nytt. Det visade sig visst vara mycket mycket lättare sagt än gjort. Kan NÅN hjälp amig att hitta Firefox 1.5.0.6?

Tack
Klas

samma hände mig när jag befann mig i Brisbane, Australien för utlandsstudier. gick till första bästa Appleaffär, där de förklarade att jag behövde nytt batteri. de fixade fram ett på två dagar trots att jag inte hade kvitto eller nåt med mig. kanske ett välkänt problem?

lycka till

just det, ja körde datorn utan batteri, men med nätsladden i typ två dagar i hopp om att det skulle batteriet skulle funka efter diverse 'norska resets'...men batteriet var tydligen som sagt...DÖTT!

Jag har alltid haft Handelsbanken, deras service har alltid varit den bästa enligt mig. Jag hade e-leg när jag körde Windows och den tjänsten stödjs ju av IE, men när jag switcha så blev jag tvungen att köra Mozilla 1.4.1 med e-leget...och jag som kör Firefox! Känns dumt och otroligt fånigt att behöva använda två webläsare (om man inte vill köra skraplotter) för att kunna betala räkningar och göra div överföringar.

Skulle då vara bra om Handelsbanken överväger att tänka på oss som kör Mac och Firefox.

Hej, kanske en dum fråga men hur gör man för att se dolda filer?
Jag har letat överallt tycker jag men hittar nada om detta.

Ett exempel: Jag har en USB-sticka, när jag kör den i min MB så finns ett antal filer medans i skolan, som kör Windows, finns det massa dolda filer som jag inte kommer åt i min burk.

FÖ...jag vill göra lite ekonomifiler som jag sedan vill dölja på min dator så ingen annan kan komma åt, eller se dem, hur gör jag då?

Tack för hjälp...

Klas

Firefox...älskar tabarna...

Måste dock köra Mozilla när jag vill åt min internetbank på Handelsbanken. De har tdligen inte konverterat till Mac ännu...de tror nog att ALLA kör Windows...'höhö'

Klas

Har en .avi-fil som bara vägrar.

Prövat med alla program, VLC-filen kan va skadad, DivX-spelar bara ljud, MPlayer OS X-spelar bara ljud, Chroma-hittar inte filen, Quicktime-Filen kan inte hittas.

Tyvärr spelas filen direkt i Windows Media Player när ja prövade den på en polares PC, tyvärr.

Har laddat ned Perian, lagt det i samma mapp som Quicktime, men det händer inget.

Kan nån hjälpa mig?

Klas

Tack Olle!

Den översta länken förde mig till en annan sida som föreslog en liten manöver:

1. Leta reda på tangenterna kommando, alternativ, P och R på tangentbordet. Du måste hålla dessa fyra tangenter nertryckta samtidigt i steg 2.
2. Starta om datorn och håll ner kommando-alternativ-P-R. Du måste trycka ner alla fyra tangenterna innan texten Välkommen till Macintosh visas på skärmen.
3. Håll tangenterna nertryckta tills datorn startar om en andra gång.
4. När startljudet har hörts för andra gången släpper du tangenterna.
5. PRAM-minnet i datorn är nu nollställt, dvs. återställt till fabriksvärdena. Inställningarna för klockan har dock inte ändrats.

Adressen till denna manöver är:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=2238

Så...tack igen!

Äntligen kan jag börja på mitt skolarbete (klockan är fö 00.23 här i Brisbane nu...)

Klas

Oj...tack till Zyxel615 också...

Senast redigerat 2006-09-19 16:37

Hej igen..

Om det ä någon som har läst tråden om MBooks som stänger av sig och inte hittar batterier osv så verkar detta vara ett vanligt problem.

Nu, är det någon, förutom jag, som har problem med att den inte startar upp? Jag trycker på den, skärmen tänds (inte full styrka dock) och jag hör klart 'mac-ljudet'...sedan händer inget. Inget alls...inte ens nåt...jag hör att den arbetar i ca 5 sekunder men det är allt.

Var inne i en macaffär igår, då körde killen nåt kommando typ 'control+äpple+ON' i ca 5 sekunder och efter det så startade den som vanligt. Det han gjorde var någon nollställning av nåt vad jag lät som 'p-minne' men jag kan ha misstagit mid då han pratade engelska.

När jag skulle starta upp i morse så var den död igen. Jag ska väl inte behöva nolställa nåt minne varje gång jag vill in på datorn? Låter absurt.

Kan det ha nåt med att jag bytte batteri för en vecka sedan`?

Det tråkiga med detta är ju att jag köpte den för 2.5 månad sedan och har redan varit inne två gånger - ett batteribyte och händelsen med 'p-minnet'. Är detta något som man som kund egentligen ska acceptera? Nu sitter jag (tyvärr) på en PC....men den startar i alla fall och batteriet håller. Konstigt nog...och ser inga missfärgningar heller för den delen.

Kan någon hjälpa mig lite fort med hur jag nollställer min dator så jag kan starta upp den`? Måste skriva skolarbete och vill göra det fort...sedan ska jag lämna in den. Kanske för gott...

Ursprungligen av johanbohlin:

Jag har också en MB 2.0:a, och den är just nu 16 grader enligt CoreDuoTemp. Temperaturen brukar vara mellan 15 och 30 ungefär skulle jag tro.

/Johan

16 grader???

Galet...min är på 58 just nu och då kör jag bara Firefox+iTunes...7.4% av CPU'n.

Pratade med en farbror på en Macbutik här i Brisbane och han förklarade att Mac's alltid varit varma. OM det nu är ett erkänt och gammalt 'fel', varför inte göra nåt åt det? Han sade också att det har med nya Intel processorn att göra. Kanske kommer samma 'problem' med nya PC's som kör Intel Duo.

Så länge jag inte har den i knät s är det lugnt men ändå tråkigt att den måste vara så varm.

Den funkar i alla fall...

Btw, hade problem idag med att den inte startade, det var därför jag var till Macbutiken. Farbron i butiken tryckte Ctrl+Command+power i fem sekunder och sedan startade den utan problem. Han nämnde nåt om att han reset:ade 'p-minnet' eller nåt. Någon som vet något mer om det?

Nu är tempen 54...9.9% CPU

Ursprungligen av kitesurf:

Hoppas innerligt att någon av CAD-programs programerarna ser till att deras programvara säljs optimerat för detta och med licens till OS X isåfall.

Håller med. Skulle verkligen vilja se SolidWorks eller ProE till macen.
Nu måste jag sitta med en massa fönsterburkar, eller installera ett fönster på min MB, men det vill jag inte.

Hej!

Har sett en massa trådar om tempen på massa MB's...men nu kommer självklart dumfrågan:

Hur, förutom med en stektermometer från ICA, mäter jag temperaturen?

Antar att det finns nåt inbyggt program som gör detta, som jag uppenbarligen inte hittar.
Kör även iStat som widget och där finns nän plugin som inte jag får att funka, nån som har någon idé på vad jag kan göra?

Tacksam för hjälp!

klas

Jag hade problem med min MB (kolla mina inlägg på sida 2 i denna tråd) med att datorn inte hittade batteriet. Jag gick därför till min lokala Macaffär här i Brisbane, Australien för att kolla. Fick förklarat att batteriet var kaputt och att det behövdes bytas. Efter två o en halv månad i mitt ägarskap! En ny dator som måste ha nytt batteri efter två o en halv månad?!

Nåja, utan kvitto (som självklart är i Sverige) lämnade jag ifrån mig min MB och fick beskedet att det skulle ta minst en vecka, kanske två. För ett batteri...herregud.

Detta var i onsdags. Idag ringde de och sa att datorn var klar för hämntning. Två dagar! Jag är glad och supernöjd med hur det hela sköttes. Nytt batteri, som datorn hittar! Allt gick så klart på garanti, var bara att hämta och köra igång. Härligt!

Klas