Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
klasolsson

klasolsson

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2006-05-16
  • Senast aktiv 2010-08-16
  • Antal inlägg 49

Foruminlägg

De senaste inläggen klasolsson har skrivit i forumet.

Fortfarande samma skitiga problem...funkar inte utan nätström. Har prövat köra den utan batteri i men det funkar fortfarande inte vilket är surt.

Jaja...får väl lämna in den kanske.

Om det inte är nån som kan komma med nåt bra förslag på vad som kan göras?

Klas

Jag har inte haft problem tills för ca 10 minuter sedan. Skulle ta med datorn ut till tv-rummet (datorn stod i viloläge), drog ur sladden och datorn dog i mina händer!

Prövade att starta den men den fortsatte strejka. Pröva uppstart med nät inkopplat, inga problem, drog så ur kontakten...död!

Nu kan jag bara köra den via nätströmmen. Den verkar inte hitta batteriet för jag ser ett kors rakt över min batterisymbol.

Har prövat med 'norsk reset' några gånger men det funkar inte. Batteriet verkar det inte vara nåt större fel på ty de gröna lysdioderna indikerar full strömstyrka.

Help! Hjälp!

Ska nog pröva att dra ut batteriet några gånger till och få se vad som händer.

har dock inte haft några problem alls gällande avstängning under gång och jag har använt min MacBook nu varje dag sedan i slutet av juni. WHY!?!?!?

Tack till alla för hjälpen!
Det jag egentligen söker är helt enkelt en motsvarighet till ProEngineer eller SolidWorks till min MacBook. Det är de programmen som jag använder här i Australien och hemma på Chalmers.
Jag köpte ju min Mac just för att INTE använda windows...tråkigt att inte de programmen inte finns...men ja ska kolla upp länkarna ni gav mig, tack igen!

Klas

Hej!

Undrar om det är nån som vet nåt bra 3D-modelleringsprogram till Mac? Nåt i stil med AutoCAD 3d, SolidWorks, Proe, Catia mm mm...

Tacksam för svar...

Klas

Hej!

Är det nån som vet hur/om man kan ta bort ljudspärren på en Macbook? Tycker ljudnivån ut är aningens dålig då jag är på resande fot.

Program eller tips någon?

Klas

Tack....ska kolla med en gång!

Klas

Hej!

Är det nån som har nåt bra tips på nåt bra FTP-program? Helst ska det vara gratis...;)

Körde Cute till Win, nu har jag en trial på CaptainFTP som jag hittade på versiontracker.com.
Det jag ska använda det till är att uppdatera en hemsida så det behöver inte ha några jättefunktioner men ska samtidigt vara användarvänligt.

Några bra idéer?

Tacksam för svar. Klas

Jag har nu RealP installerat, webradion via www.sr.se funkar men inte denna widget som diskussionen handlar om.

Tråkigt, den är ju bra mycke snyggare än webradion...

Jag kan inte ens installera flip4mac:

'This version of Flip4Mac WMV Player cannot be installed on Intel-based hardware. Check again soon for a compatible version.'

Då har jag redan klickat i att Rosetta startar QT.

Idéer??

Plus...jag kan inte öppna .bin-filer. Jag är nybliven switcher så jag fattar noll. Jag ska installera Win Media Player, fast VLC öppnar den .bin-fil som jag laddat ned från bla www.versiontracker.com och www.download.com...vad göra?

Hjälp!

Jag får den heller inte att funka till min MBook...hör ett knaster och lite pling-plong när jag trycker på 'play'-knappen. Sedan vänder den på sig men ingen musik...tyvärr...nån MED MBook som får det att låta?

Men det går väl att tanka hem SR's egna webradio? Har iofs inte Win Media Player ty jag är en nubliven switcher och kan inte öppna .bin-filer (de är binära filer va? vet i alla fall inte hur jag öppnar dessa...kan nån snäll själ säga till mig vad jag inte gör/gör fel??)

Tack på förhand...

Ursprungligen av Niklas Brunberg:

Öppna Systeminställningar > Konton > Startobjekt och dra aMsn dit.

Man tackar!

Kör aMsn och har använt den inbyggda iSighten med min MBook senast idag och det funkade galant. (går det fö att prata som med Skype eller måste man köra de båda parallellt?)

Vidare kan jag hålla med om att aMsn känns exakt som Msn till 'Fönster XP' ... vilket är mindre kul iom att man vill undvika det. Adium borde fixa det, men det kommer säkert snart...får vi hoppas.

Btw...hur får jag aMsn att starta och logga in automatiskt vid en datoruppstart? Hittar det inte i inställningar.

Gött....ska kolla med en gång...

Tackar så mycket!

Hej...

Jag har problem med BitTorrentprogrammet Azureus Ladda ned det men när jag dubbelklickar på det (efter att la öppnat .dmg-filen å lagt över det i 'Program' då så klart) så blinkar programsymbolen, den lilla blå grodan, i min dock men försvinner direkt.
Enligt hemsidan som ja ladda ned det ifrån (www.versiontracker.com) så ska man bara köra inställningarna, men jag kommer inte så långt...

Jag har ingen aning vad jag ska göra. Alla Java-instick ligger väl på datorn (ja kör MBook 2.0ghz)? Det ska väl bara vara att ladda ned programmet å köra på? Att ladda torrenter från ex PB???

Tacksam för hjälp....

PS...jag är switcher sedan en vecka tillbaka så ta det varligt med alla 'åååå....va dum!'-kommentarer tack.

/Klas Olsson

Har säkert varit uppe förut men vilket nummer ska jag använda för att tracka min beställning på apecode? Har prövat med de två nummer jag har (de som står på Apple Order Status-sidan) men inget funkar.

Hjälp...