Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
peter_lubeck

peter_lubeck

Medlem
  • Namn Peter Lübeck
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2006-06-27
  • Senast aktiv 2015-01-19
  • Antal inlägg 37

Foruminlägg

De senaste inläggen peter_lubeck har skrivit i forumet.

Jo jag har loggat ut från MobileMe, och när jag är inloggad kan jag ändå inte ändra på något. Det är dock inte heller något som är aktiverat i den panelen överhuvudtaget.

Det ska väl inte behöva vara så krångligt att bara stänga av tjänsten och återgå till vanligt?

Jag kan inte ändra något i Systeminställningar:MobileMe eftersom jag inte har ett aktivt MobileMe konto. Det kommer bara fram en dialogruta som ber mig uppgradera kontot.

Jag har under en längre tid inte kunnat synkronisera mina kalendrar eller kontakter mellan min dator och min iPhone. Detta problem uppstod när jag testade MobileMe, vilket jag aldrig fick att fungera. Sedan dess har iTunes insisterat på att alla mina kontakter och kalendrar ska synkroniseras via MobileMe, trots att jag inte använder det, och nu inte heller ens har ett konto.

När jag går in i iTunes efter att ha kopplat in telefonen möts jag av följande under info-fliken:

Grejen är att jag inte någonstans hittar var jag ska kunna ändra inställningarna eller helt stänga av MobileMe. Jag vill inte använda det, kan inte använda mig av det, utan vill bara att allt ska synkas som vanligt när jag kopplar in telefonen.

Jag har suttit och Googlat nu i en timme och inte hittat någon vettig information. Är det någon som har en aning om hur jag ska gå tillväga?

Planerar att köpa en iMac till jobbet och har varit inne på Macoteket och kollat vad som finns.

Man kan köpa den "gamla" 24" med 2,8 ghz och 2GB RAM för 12 156:- exkl. moms.

http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=1024253&product_id=1427521

Detta är bara 1800:- mer än den nya entry level iMacen (som har lägre processor, sämre grafikkort och mindre skärm) och 1000:- mindre den nya 24" Imac med 2,66 Ghz.

Som jag har förstått det är det inga egentliga skillnader i övrigt på de nya och de gamla iMacarna, vilket borde innebära att den "gamla" 2,8 ghz modellen är ett hyffsat bra köp. Enda nackdelen är att det är mindre RAM än i den nya 24"an. Så hur ska man resonera här? Köpa 2,8an som den är eller lägga 1000:- mer och få den nya med 4GB RAM fast med sämre grafikkort? Det har så klart att göra med användningsområde, men jag tänkte bara kolla vad folk har för direkta synpukter.

Tror ni att det finns några "gömda" fördelarna med de uppdaterade iMacsen? Har ju hänt att folk upptäcker funktioner allt eftersom som Apple valt att inte skylta med.

Ja men jag har ingen skärm till den, hur kan man lösa det? Finns det adaptrar att köpa så att man kan koppla in VGA?

Vad gör man med en gammal Macintosh Performa 450, med 8 Mb RAM, 120 Mb Hårddisk och 25 Mhz processor, som kör Mac OS 7.5.2? Det var den första datorn vi hade i vår familj och den återfanns i ett källarförråd när jag städade inför en flytt. Alla originalmanualer för Claris Works och At Ease och liknande finns med, samt en hel diskettlåda fylld med gamla program, spel och annat. Skärmen fungerar tyvärr inte.

Ska man köra den på tippen direkt eller förtjänar den ett bättre öde? Några förslag?

Med tanke på att man inte kommer att kunna köpa en iPhone utan att binda sig, förutom på några få ställen, borde väl "gamla" iPhones nästan öka i värde? För de som inte vill binda sig under långa perioder kan en gammal iPhone vara ett jättebra alternativ, särskilt om man inte känner något större behov av 3G eller GPS. Skillnaden i övrigt kommer ju inte vara så stor då man kan köra samma mjukvara, och det känns som att det är mest intressant.

Var i iTunes hittar du den?

Ja det verkar som om jag kan gå in där och ändra lösenordet. Ska testa om det fungerade så fort jag går dit igen.

Tycker dock att det borde gå att ändra via airport menyn eller liknande. Känns konstigt att man ska behöva gå hela vägen in i nyckelhanteraren för att uppdatera ett lösenord.

Vi har ett fik här i Karlshamn som erbjuder gratis trådlös internetuppkoppling, vilket är trevligt. De brukar byta lösenord (WEP) med jämna mellanrum, så att folk inte ska kunna snylta. Problemet är att jag inte kunnat ansluta till deras trådlösa nätverk sedan första gången de bytte lösenord. Eller jag blir ansluten, men kan inte surfa, för jag har inte angett rätt lösenord. Det är som att OSX sparat lösenordet och vägrar låta mig skriva in ett nytt. Hur går jag till väga för att byta lösenordet?

Det funkar hur bra som helst från Windows på samma maskin (Macbook), men jag vill inte behöva sitta i WIndows varje gång jag är där.

Jag har precis beställt en likadan skärm som jag ska använda med min MacBook. Vill gärna veta hur det har gått med dina textproblem, har sett att flera klagat på det. Är det katastrof, kan man leva med det eller borde man ångra köpet?

Har fått till det nästan precis som jag vill nu, det får duga så länge:

http://peterlubeck.se/VAULT/Fullscreen_1.jpg

himynameisjonas: jag får inte till det, hur har du gjort för att få bort bakgrunden så att den inte syns överhuvudtaget? går ju inte att ställa ner transperensen lägre än 5%. Får inga rundade hörn på bilderna heller. Frustrerande. Sen har jag nån grå ram runt all min text i kontaktlistan som gör att allt ser sunkigt ut. Nån som vet hur man får det att se smooth och fint ut?

himynameisjonas: hur har du fått till de runda kanterna på Adium-kontakternas bilder? Ser grymt bra ut i alla fall, skulle vilja fixa nåt liknande själv. Är det nån List Style du har tankat eller har du gjort själv?

Har nu testat med en annan skärm och det fungerar hur bra som helst. Insåg också att jag nog inte fått det att funka med den här skärmen förut, tror att jag blandat ihop dem. Kan det helt enkelt vara så att den inte accepterar signalen från MacBooken och i såna fall varför? Skärmen funkar hur bra som helst i övrigt, kör 1280x1024@75hz som standard. Spelar ingen roll om jag ändrar upplösningen eller hz när jag kopplat in skärmen till MacBooken, det är bara flimmret som ändrar karaktär. Snälla hjälp!