Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anna Västerås
  • Plats International user
  • Sysselsättning Egenföretagare och switcher.
  • Registrerad 2006-09-08
  • Senast aktiv 2017-10-30
  • Antal inlägg 68

Foruminlägg

De senaste inläggen Anna Västerås har skrivit i forumet.

Det verkar som att han faktiskt lyckades minnas hela texten, antagligen för att han har jobbat så hårt med den, så nu behöver vi inte hjälp längre.

Skumt att texten i ovan nämnda fil försvann. Jag har googlat om det här och i samtliga fall som jag har hittat har de återskapat texten eftersom den funnits i den filen. Men hos oss var den tom. Vi misstänker att det kan ha något att göra med att när han stänger ned datorn, och Pages är öppet, så kraschar Leopard (screen of death). Det är bara Pages som detta händer med.

Min pojkvän har skrivit i Pages under ett par dagar, och idag kan han inte öppna filen. Det är lite panik här, för det får bara inte vara förlorat!!

När han försöker öppna filen så får han meddelandet "The document (filnamn) couldn't be opened".
Han har öppnat index.xml.gz-filen, men den är tom!!

Jag kan tänka mig att utfärda en belöning, om det är någon här som vet något sätt att få tillbaka texten, för det borde inte vara kört så länge det inte har skrivits över på hårddisken.

Tacksam för hjälp!

/Anna

Han "fixade" problemet via Timemachine nu, han tror att det kan ha varit ett program (3D-programmet Argile) han installerade för ett litet tag sedan som orsakade felet.

Hej!

Min pojkväns två skärmar, kopplade till en G5, blev plötsligt ljusare och ljusare, och han kan inte ställa tillbaka ljusstyrkan i inställningarna. Men när han provade att logga in på ett annat konto såg det normalt ut!

Han förklarar det som att det blå blir blåare, det röda blir rödare, det vita blir vitare... De grå fönsterramarna blir ljusare grå.

Vad kan ha hänt??

/Anna

Senast redigerat 2008-06-10 00:20

Mmm... Jag har kvar kartongen, men tydligen hade jag slängt packmaterialet/frigolitgrejsimojset. Men om jag tar kartongen kommer det väl garanterat att överstiga Maxmåtten för handbagage i alla fall. Jag vill nog helst ta den som handbagage, men om jag måste frakta dit den på annat sätt så tar fraktföretaget betalt per kvm, så om jag ändå ska skicka över andra grejer så borde det bli det billigaste alternativet, istället för att köra en till leverans med bara Macen.

Jag kollade med UPS förut om att skicka ett paket till utlandet (ej England dock), och det kostade lite väl mycket.

Sedan jag bytte till hårdare kryptering så går stapeln ner oftare. Stapeln kanske inte behöver betyda bara mottagning, utan snabbhet/seghet också?? Är det någon som vet?

Ok, jag ringde till transportföretaget (lastbil) som jag troligtvis kommer att anlita för att skicka mina andra grejer till England. De har specialiserat sig på ömtåligt gods, som t ex konst. De kunde ta min iMac, de packar med luftkuddar och jag "behöver inte vara orolig", så det låter ju bra.

Finns det någon som vet om det är möjligt att ta en iMac 20" som handbagage? Jag ska flytta till England väldigt snart och måste ju ha med mig min kära dator.

Helst vill jag bära den själv, men vet någon vad det kostar att få den skickad på något annat - och säkert - sätt?

Menar du söka efter ny bekantskaper, eller lägga till folk du redan känner? Jag vet inte vilka gråa fält du menar. För att träffa nytt kul folk så är Chatfinder det vettigaste stället jag har hittat.

Niklas:
IP-adressen började på 169 endast när jag hade ryckt sladden, annars stod den på 192. Tack för DHCP-tipset, det gick snabbare att få tillbaka anslutningen när jag förnyade DHCP-tilldelningen, jag upptäckte också att det kunde gå snabbare om jag stängte av och sedan aktiverade Airport igen. Brorsan hade redan uppdaterat firmwaren.

Johan:
Haha, jag diggar ordet "kvittbliven"! Och ja, du verkar ha rätt i det du skriver.

Tomcat:
Skönt att bli rekommenderad en exakt modell, den ska införskaffas å det snaraste. Tackar!

Bisebusen:
Jag garvade när jag läste ditt inlägg, det känns lite bättre när man inte är själv... även om jag inte önskar någon annan detta elände förstås.

Jonkanon:
Hahaha, här börjar jag verkligen inse vilken skitprodukt min router är.

Johan S:
Nä, jag har lärt mig det nu.

Taz_1999:
Hur gammal den är? Två månader, men problemen började direkt... jag eller broder borde ha gått tillbaka med den till affären på stört, men optimist som jag är så tänkte jag att det nog går att fixa.

Bisebusen:
Ajaj, det där gjorde ont, eftersom jag normalt alltid kollar upp saker jag ska köpa extreeeemt noggrant, bevis finns i tidigare inlägg, haha... Men jag bara skickade brorsan till den lokala datorbutiken den här gången, jag hade arbete upp över öronen (därför har jag inte heller haft tid att svara er hjälpsamma människor förrän nu) och inte tid att sätta mig in i router-världen, och jag tänkte att hur fel kan det bli, liksom. De i butiken borde ju kunna det här... Ehm. Jag är riktigt sur på säljarna i den där butiken för jag har förstått nu att D-Links kasshet är välkänd.

Ntity:
Ouch igen! Fasen, nu tror en del att jag är korkad, vilket jag kan vara inom vissa områden, men när jag handlar går jag alltid på kvalitet. Och jag kollar även upp grejerna innan. Alltid. Utom denna gång. Fasenfasenfasen. Jag känner mig lite nere eftersom det verkligen är den enda gången jag inte kollat upp ett köp innan, och så hade jag en sådan otur. Även om ni inte känner mig så vill jag inte framstå som korkad i kategorier jag inte är korkad i. Jag är tydligen inte tillräckligt självsäker för att ta något sådant med en klackspark. Hm, om jag erkänner denna "korkighet" så kanske ni tror mig: Jag undrade vem den där Anon var som verkade donera en hel del till Wikipedia. Jag googlade honom till och med för att se vad han (eller hon) hade för samröre med organisationen. När jag inte fick några träffar så gick det plötsligt upp ett ljus... Sådär, nu är jag mer trovärdig när jag säger att jag inte brukar vara korkad när det gäller inköp.

Tack alla för era svar! Imorgon inhandlas den router som Tomcat tipsade om.

/Anna

Jag ber om ursäkt för att jag är så slapp, jag kan läsa om hur man uppdaterar Firmware-grejsimojset på Dlinks hemsida. Men det tar jag imorgon, för nu är det sovdags.

/Anna

Vi har bredband från en lokal aktör. "Fiber, 10 mbps", säger min bror.

Jag ska kolla IP-adressen nästa gång det dyker.

Det där med firmware på routern är grekiska för mig. :"> Kan du utveckla?

Tack för tipsen, Niklas!

Hemma fungerade Internet kanon, (nästan) aldrig några problem. Jag har en iMac (Airport) och sambon en PC. Nu är jag hos min bror och för att vi båda skulle kunna få internet så köpte vi en dlink-router. Han har PC.

Jag fattar inte vad det är som är fel. I början förlorade vi anslutningen kanske 5 gånger per dag, och speciellt om båda hade lite mer internet-aktivitet samtidigt. Nu får jag vara glad om jag har internet en timme. Ibland får jag bara tillbaka anslutningen någon sekund (!) innan det är dags igen. Varje gång så rycker jag sladden till routern och sätter i den igen. Vi talar om uppskattningsvis 20 ggr per dag nu...

Jag har provat att ha sladden ur routern en längre tid, det hjälpte inte. Jag kör nu med sladd in i Mac:en istället för Airport, det hjälper inte. Jag har sökt efter och installerat uppdateringar, det hjälpte inte. Jag har sett till att Airport respektive Ethernet, beroende på vad jag för tillfället använder, ligger överst i listan i nätverksinställningarna. Det hjälper inte heller. Jag tycker att det blev lite mindre frekvent sladdryckande för ett tag när jag provade något av ovanstående, men det kan vara önsketänkande, för generellt så blir det värre och värre.

Nu när jag skriver det här, och inte surfar runt, så har jag haft internet hela tiden, det verkar vara värre när jag klickar på länkar och grejar, om jag tar två länkar för tätt inpå varandra i tid så blir det badboll i evigheter och Safari svarar inte. Det hoppar dock igång igen efter sladdryckningsproceduren.

Vissa perioder kommer internet igång självmant efter att jag satt i router-sladden igen, och vissa perioder så måste jag vänta på att Safari ska få upp Network Diagnostics. Det visar rött på Internet och Server. Klickar mig vidare, trycker på Fortsätt utan att ändra någon inställning, och sen står det att mitt internet verkar fungera korrekt och de två röda prickarna blir gröna... Alltså utan att jag ändrat något.

Jag älskar min Mac, och det skär i hjärtat när jag konstaterar att min brors PC får tillbaka internet mycket snabbare än jag efter att det försvunnit. Ibland får han tillbaka det, och jag inte alls, utan jag måste göra ett till ryck i sladden för att det ska funka igen. ☠"!☠#☁☠!!

Om nu någon av er vet hur jag kan åtgärda detta, tänk på att prata dummy-språk för att jag ska fatta, jag behöver förmodligen detaljerade steg-för-steg-anvisningar.

Tack för all hjälp!

Har nu gjort två besök i England, och jag använde bara telefonen "som vanligt". Det blev ingen tid eller ork över för att titta på alternativa lösningar, men jag ringde inte så mycket.

Jag skäms över att jag inte tackar för hjälpen förrän nu, jag har haft så mycket annat i huvudet och glömde bort det helt enkelt... :">

/Anna