Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jawo

Jawo

Medlem
  • Plats Stenungsund
  • Registrerad 2006-09-19
  • Senast aktiv 2011-10-06
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen Jawo har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-06-09 00:55
Ursprungligen av 20hz:

Mobilen har också funnits ganska länge så släppte Apple en så var det totalt revolutionerade, precis samma sak med mp3 spelaren så jag tror det kommer bli hur stort som helst!

Visst, men videosamtal är inte på något sätt revolutionerande.

Citat:

Anledningen är troligtvis för det fungerat otroligt dåligt

Nämn ett sätt där iphone gör videosamtal bättre än tidigare telefoner?
Rent spontant verkar den bara göra det sämre.

Citat:

Ingen surfade med sin mobil innan Apple släppte iPhone. Nu gör nästan alla det. Så man kan inte säga att bara för att det fanns förut och ingen använde det kommer ingen att använda det. Det beror på hur bra och enkelt det fungerar. Det får framtiden visa om det blir något som kommer att användas eller inte.

Ingen surfade med sin mobil förut eftersom det funkade dåligt. Videosamtal funkar inte dåligt, det är bara onödigt.

Citat:

Den där attityden att andra testat det förut och misslyckats och därför måste Apple också misslyckas är en bekant logik. Ta bara vad Linus Brohult, chefredaktör på Mobil, skrev om iPhone när den presenterades:

Som sagt, Apple gjorde det bättre än någon annan med sin touchskärm. Nu har dom ju lyckats med konststycket att göra en gammal funktion sämre.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-06-07 23:43
Ursprungligen av Robo-X:

Apple var självklart inte först med video telefoni men det som de har gjort att göra det extremt enkelt. Att byta från front kameran till bak kameran har jag inte sett någonstans. Men i och för sig jag tror jag har aldrig sett någon använda video telefoni på en mobil förut. Förutom några reklam filmer från nokia för 3-4 år sen.

Att det inte fungerar över 3G kan vi tacka AT&T för.

//Rob

Extremt enkelt? Att ringa ett videosamtal i mina mobiler har alltid varit exakt lika enkelt som att ringa ett röstsamtal, dessutom har jag i samtliga mobiler utan några svårigheter kunnat välja vilken kamera som ska användas.

Jag skulle påstå att Apple endast har gjort det svårare.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-06-07 23:41
Ursprungligen av Goflorp:

För att 99% av all amerikaner har aldrig vart med om videosamtal.
Det har aldrig funkat i deras pissiga nät. När vi höll på med det förra vevan (det blev ju ingen vidare succe, att videotjöta med ngn brusig QVGA-bild, för fem spänn i minuten)....då höll de på att försöka lösa att kunna SMS:a mellan olika nätverk.
USA's nätverk PRATAR de i och det är skitbilligt, datatrafiken har liksom inte hängt med alls.

Att dom inte är vana med det i USA ursäktar inte den mängd hype som Apple spottar ur sig om det. När vilken annan mobiltelefontillverkare som helst pratar om sina mobiler så nämner dom bara videochatt i förbifarten.
Apple är inte ens först med funktionen i USA.

Vad menar du med förra vevan?

Jag har personligen haft mobil med videochatt-möjligheter sedan tidigt 2008 och har använt det kanske 3 gånger, sen upptäckte jag att det inte finns någon fördel jämfört med att prata vanligt.
Notera då att kvalitén på videon har varit helt okej samt att kostnaden för ett videosamtal är exakt samma som för ett röstsamtal.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-06-07 23:13

Imponerande hårdvara, får hoppas att 720p verkligen ser ut som 720p också...

Jag blir dock lite arg när dom pratar om facetime i reklamfilmen, har aldrig någonsin tidigare sett så fruktansvärt självgoda människor innan. Varför måste dom alltid låtsas om som att dom är först med allt?

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-06-02 19:23
Ursprungligen av draags:

Alltså snälla, ge mig exempel på bra program som Apple INTE släppt igenom. Med tanke på att detta väcker sådant rabalder torde det vara ett antal BRA program.

Vet inte vad jag ska säga kring punkt 3 - du tycker appstore är en halvkass tjänst. Dåså. Då vet vi, men av nyfikenhet undrar man, vart önskar du köpa dina program?

På utvecklarnas hemsidor?

Eller i en affär likt exempelvis macoteket?

Nej, det torde inte alls vara ett bra antal program, ett program räcker för att det ska vara illa.

Jag köper gärna program direkt från tillverkaren. Notera dock att jag känner helt tvärtom när det gäller ex. Steam. Jag köper ogärna spel som inte finns på Steam, eftersom jag verkligen uppskattar den tjänsten. Jag är alltså inte negativt till konceptet Appstore, endast genomförandet.

Det främsta problemet i mitt tycke med Appstores låsning är att Apple inte vågar släppa igenom program som kan ge dom dålig PR, därför föredrar jag Androids koncept med både ett "låst" marketplace samt möjlighet att hämta program från andra ställen.
Argumentet om att man då kan få skadliga program är för mig ett ickeargument, gillar man att syssla med teknik bygger man upp en medvetenhet om vad som är säkert och vad som kanske inte är det.
Gillar man inte att syssla med teknik lär man knappast söka sig utanför marketplace ändå. Win-win med andra ord.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-06-02 17:10
Ursprungligen av draags:

1.) vilka program släpper inte Apple igenom som gör att du ogillar det?

2.) rimmar illa med det du säger i punkt ett.

3.) 30% är inte mycket. Du borde bojkotta rätt många affärer. Visserligen tar Google mindre betalt men o andra sidan släpper de igenom fler program som kan vara mer skadligt för användaren. Vad skulle vara en rimlig nivå tycker du?

2: Inte nödvändigtvis. Man kan tycka det är ganska märkligt att Apple väljer att släppa igenom rena skitprogram samtidigt som dom inte släpper igenom bra program som bryter mot någon löjlig regel.
Ska Apple sålla bland dom program som tillåts ligga på Appstore bör dom inte släppa igenom rent skit.

3: Skillnaden mellan att Google och Apple ur provisionssynpunkt är att man med Android kan få tag på program utan Marketplace. Apple tvingar användaren att ge dom provision, detta dessutom genom en halvkass tjänst.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-03-25 00:42

Wow, sällan har jag skådat så fullkomligt urusla argument.

Ursprungligen av Goflorp:

8MPixelkamera vettu! javisst, och det tar 8 minuter att skicka en bild ...

Vill man skicka en bild men tycker det tar för lång tid är det faktiskt möjligt att förminska bilden. Nymodighet förvisso, så det är helt okej om du inte kände till detta...

Ursprungligen av Goflorp:

Närhårskamera på framsidan, vi har haft lurar med det sedan 1998, det har liksom inte slagit med videosamtal. Man får hålla luren på armlängds håll, allt flaxar omkring så man blir sjösjuk och alla kommer bara visa sina dubbelhakor. Kvinnor kommer vägra använda den kameran...

Eftersom folk vill ha en kamera på framsidan så kan man ju faktiskt anta att folk använder det. Personligen gör jag det inte.
Dom gånger jag gjort det har det dock funkat bra.
Kan tänka mig att det är jobbigt dock om man är överkänslig för allt och inte har tillräckligt med armstyrka för att hålla sin mobil utan att skaka.

Ursprungligen av Goflorp:

Flash?! Öh, säkert, stabilt och bra, inga prestandaproblem alls och en underbar plattform att stå på hela timmen som batteriet räcker...

Man måste inte tro på allt Steve säger.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-01-27 21:52
Ursprungligen av crownswe:

På vilket sätt gör det det INTE?

Fakta 2009:

Nintendo DS sett en halvering av vinsten under det senaste kvartalet. Från 133 biljoner Yen året innan till 64 biljoner för samma period i år. (IDG)

”Om vi inte tydligt kan visa våra kunder varför de ska betala massa pengar för att spela på Nintendos hårdvara med Nintendos mjukvara och därmed välja bort spel på mobilen eller iPhone så är vår framtid mörk" - Satoru Iwata, chef för Nintendo (IDG)

The Journal citerar researchföretaget DFC Intelligence som säger att handhållna spelkonsoler som Nintendo DS och Sony PSP har nått ett maxtak. Företaget tror vidare att Apple kommer vara ledare inom handhållna spel inom de närmsta fem åren med en ökning i omsättningen från 46 miljoner dollar 2008 till mer än 2,8 miljarder dollar år 2014.

Apple själva skröt senast på ett event i september att de då hade 21 179 spel (med allt från titlar som Tetris, The Sims 3 och Metal Gear Solid, Red Alert, madden Football etc) och underhållningstitlar tillgängliga i deras Appstore, jämfört med Nintendos 3680 och Sonys 607.

EA Games säger sig generera störst vint på iPhone jämfört med övriga handhållna format. (EA USA).

Min DS och PSP samlar damm sedan iphone kom ut. Mycket bättra med typ Civilization revolution på iPhone än på DS, bättre varianter av COD på iPhone etc....

Att din DS och PSP samlar damm har nog mer att göra med att man alltid bär med sig sin telefon än att iPhone har bättre spel.
iPhone kanske spöar PSP och DS rent försäljningsmässigt (orkar inte kolla upp källor) men det gör inte iPhone till en bättre spelkonsoll.

iPhone har en helt annan typ av spel än PSP och DS och är en helt annan typ av (spel)maskin. Att säga att iPhone spöar DS och PSP är lika relevant som att Wii spöar 360 samt PS3.
Jag vågar dessutom gissa (men orkar inte kolla upp) att DS/PSP spel har högre andel bra betyg än iPhone.

Detta har dock inget med iPad att göra.

iPhone må enligt vissa vinna över DS/PSP, men det gör den enbart för att man alltid bär den med sig. Den har inte bättre spel, grafiken är inte bättre (DS borträknad) och kontrolleringsmöjligheterna är inte bättre. Men man bär den alltid med sig. Således spelar man mer på den än på DS/PSP.

iPad kommer man förmodligen inte alltid bära med sig, även om man skulle det är det inget som man enkelt sliter fram och spelar på i 5min.
Den för stor.
Att enbart ha touchkontroll, dessutom på en mycket större yta är inget som andas succé.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-01-27 20:29
Ursprungligen av Rajje:

Enheten i sig är inte revolutionerande på något sätt, men den kommer att revolutionera e-boksindustrin eftersom betydligt fler kommer att köpa e-böcker. Eller ... revolutionera är kanske ett starkt ord. Det jag menar är att iPad till stor del kommer att byta byta fokus för bokindustrin och e-böcker kommer att bli stort.

Ja, det där låter bättre.

Jag tror inte folk kommer använda den till att läsa böcker i jättestor utsträckning, men det får ju stå för mig. Ingen jag känner föredrar att läsa från en skärm istället för papper. Vi kanske skiljer oss från majoriteten dock.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-01-27 20:21
Ursprungligen av Rajje:

"Ingen" använder e-böcker nu - de flesta har nog inte hört talas om det ordet.

Nej, ingen har hört talas om kindle, och den säljer inte alls bra...

Dessutom har du inte nämnt något som skulle vara revolutionerande, bara konstaterat att den är det.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-01-27 20:15
Ursprungligen av crownswe:

Det är därför iPhone sopar mattan med PSP och NDS just nu?

På vilket sätt gör den det menar du?

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-01-27 20:09
Ursprungligen av Rajje:

Genom att det är Apple. Apple har gjort en riktigt cool produkt som kan massa coola saker och som även kan agera bokläsare. Folk kommer att köpa iPad i drivor och industrin kommer att fokusera på det.

På samma sätt som att det fanns massor av telefoner med simpla webbläsare tidigare och ett antal sidor hade gjort WAP-versioner av sina sidor så att det skulle funka, men när iPhone kom började massor av webbsidor anpassas för mobilt visande.

Sämst jämförelse.
eBöcker är bra mycket mer etablerade än mobilsurf var när iPhonen kom.

Se igenom din fanboyism.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2010-01-27 19:54
Ursprungligen av Zimmerman:

Detta är en spelkonsol. Som man kan göra annat på också. Den ersätter ingen annan produkt - MacBook t.ex. - utan är en extrapryl för konsumister med privat budgetöverskott. En underbar leksak, men ingenting för mig dock.

Det är verkligen ingen spelkonsoll, ytterst få spel som kommer funka bra när det bara är en touchscreen.

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2006-10-16 17:23
Ursprungligen av anjuna_beats:

Verkligen..... Då kan man byta den 1 gång om året dessutom om man betalat den själv... precis som med en bil.... man bytar de 1 gång om året eller vartannat innande hunnit bli för gamla och för många miltal.... så har alltid mina föräldrar gjort.... Byte precis innan garantierna tar slut.... så har man en sprillans ny bil efteråt... vi brukar köra på samma modeller alltid... .tex nu har vi haft 3 st Peugeot 307 4 år på raken typ.... byte varje år Förlorar MAX 10 000 kr per bil vid inbytena hos samma säljare och OBS alltid NY bil.... så det är samma jämförelse... du förlorar MAX 2000 kr på ett år me din dator om du säljer och sen köper en ny!! Förstår ni typ va ja menar?

Blir ju bara rent av 11 000 kr i förlust på de 3 åren och du har INGEN dator och har fått sitta vid samma elände i 3 år... *kul*.... nej spara istället ihopa 13-14 000 och köp en egen, sälj varje år, köp en ny, som sagt förlorar max 2000 kanske 3000 kr per dator när man säljer den efter 1 år... precis lagom till garantin gått ut, sen köper man en ny ett snäpp vassare och uppdaterad modell (Känner vi Apple rätt uppdateras deras datorer ju rätt "ofta") Så på 3 år har du haft 3 st sprillans nya Mac datorer som bara blivit bättre, men full garanti och du har MAX förlorat 6000-10 000 kr.... och du har fortfarande en rent ny dator och den är DIN!

Även om det där stämmer, så är jag inte alls intresserad utav att byta dator varje år.

Citat:

Avvakta dagens presentation av budgeten.
Enligt radion har det läckt ut att det inte bara ska bli stopp utan även förmånsskatt på HemPC. Ja, om det kunde vara ekonomiskt tveksamt tidigare så lär det nog bli dyrt nu.

Fast den lär la inte beröra mig? Jag har ju redan fått erbjudandet och såldeles så borde dom ju inte kunna höja i efterhand?

Vad innebär Applecare?

  • Medlem
  • Stenungsund
  • 2006-10-15 14:01
Ursprungligen av Pantern:

Marknadspris om 3 år. Vad kan det tänkas vara på en macbook? 3 000kr?

Oj, då var det helt plötsligt inte lika billigt. Struntar nog i det i så fall.