Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johannesglans

johannesglans

Medlem
  • Registrerad 2002-10-22
  • Senast aktiv 2010-08-18
  • Antal inlägg 16

Foruminlägg

De senaste inläggen johannesglans har skrivit i forumet.

1

Är det någon som har problem med radbrytnigar i Motion? Ibland när jag öppnar en Motion-fil så har all min text lagt sig på en rad i vissa textblock. Vissa textblock har även flyttat sig en liten bit, och på dem räcker det att jag klickar på dem så flyttar de sig tillbaka. Jag måste alltid gå igenom hela tidslinjen och kolla av innan export. Och det blir problem när jag exporterar många filer samtidigt i Compressor eftersom det blir samma fel där. Nån som har något tips?

Jag skulle avbryta en export från Compressor i batchmonitorn. Men den försvinner aldrig, ligger bara kvar och det står canseling på den. Har varit så i tre dygn nu. Den stoppar upp alla annan export för mig. Jag har slängt inställningsfilen för både compressor och batchmonitor (tror jag, det är den som ligger i bibliotek, application support osv va?) men exporten ligger kvar ändå. Nån som vet hur jag skall få bort den?

Jag har blivit ombedd av en kund att göra en reklamfilm för tv. Till en början i tv4 lokalt. Men om den blir bra vill de kunna köra den över hela Sverige, och även i andra tv-kanaler. Jag arbetar normalt med produktioner för digitala skärmar till butikskedjor och har aldrig skickat något till tv innan. Sitter i Final Cut studio 2. Min fråga är, hur går jag till väga för att leverera ett material för tv-reklam? Vilken storlek skall man jobba i? Hur bör man leverera, vilket format osv?

Jag undrar hur man går till väga för att koppla in en referensskärm till Motion? Jag har hittills kört med en dv kamera emellan dator och tv, men har börjat fixa med material som skall köras upp på HD skärmar, och min kamera är inte HD. Funkar det ändå? Eller måste jag ha något kort? Tacksam om någon har svar... Kanske finns det något enkelt och inte allt för dyrt sätt?

Är det någon som vet någon bra site om man vill ha lite inspiration när det gäller AE? Typ intron, dvd-meyer osv.

Jag har problem med att ljudet släpar efter i en av mina filmer. Jag har klippt den i FCP 4 och exporterar den som högsta kvalitet mpeg2 60 min i Compresor. När jag importerar den i DVDSP 2 och kör den i simulatorn så ligger ljudet ett par sekunder före bilden. Jag har testat att exportera om den ett par gånger, fick det till att funka en gång men kände att jag ville klippa om filmen lite, och nu är det samma sak igen. Har inte varit med om det på något annat projekt. Någon som har en idé om varför det blir så?

Tack för era svar!!!

Det stämmer att det är video (dv) jag redigerar. Jag importerar loggan som ett lager från photoshop. I FCP ser den inte bra ut i canvas. Faktum är att den ser riktigt dålig ut där. Jag använder en referensmonitor, eller ja, det är en 14" TV av bra kvalitet. Där ser den oxå kass ut, presis som den sen gör på DVD:n när jag bränner den.

Arbetsflödet ser ut så här: importerar dv i fcp. Redigerar det. Öppnar loggan (eps) i photoshop och sparar den som ett lager, med transparent bakrund (PSD). Sen importerar jag loggan i FCP och skalar den till önskad passform. Kollar i min "refmonitor" och ser att det ser taggigt ut. Exporterar filmen till DVD SP (mpeg 2) och bränner en skiva. Tittar på DVD:n på en annan tv och ser att det ser taggigt ut där med. Loggan ligger dels mot svart bakrund och dels över ett klipp. Egentligen är det två loggor, båda har tjocka linjer och ganska runda former. En är blå och en är svart/vit.

Texten som jag skriver i fcp ser riktigt bra ut. Jobbar fcp med typsnitt som pixel eller beizer? Det borde väl gå att få importerad grafik att se lika bra ut som text från fcp?

Ska jag lägga oskärpan redan i Photoshop? Eller i fcp?

Jag upplever lite samma sak i DVD SP, när jag ska göra knappar. Jag importerar en sv/v bild från photoshop och lägger den som overlay över min meny som grayscale. Tyvär vet jag inet sätt att testa mitt projekt i refmonitorn, så jag vet inte hur det ser ut fören jag tittar på den hemma, men där fladdrar texten lite och blir randig och taggig. Oftats tycker jag att det är så när jag väljer någon färg på den (i okativerat, ej valt läge). Gör jag texten vit eller svart blir det något bättre.

Finns det något bra sätt att få en logga i en film att inte vara så taggig i kanterna? Det är en logga med ganska runda former och med tjocka linjer. Jag har testat att spara den som en psd från photoshop och som en alfa kanal (photoshop). Men resultatet blir inte alls särskilt snyggt. Några tips om hur man får den jämnare i kantera? Jag redigerar i FCP 4.

Jag har problem med en referensfil som jag skapat i FCP och sedan importerat i DVD SP. Jag får meddelandet att Bitraten är för hög när jag ska bygga disken. Men jag har testat flera olika bitrates, till och med att dra ner den så mycket det går. Ändå samma meddelande. Måste man spara som en mov och rendera den (med ev. kvalitetsförlust) för att det ska fungera? Vilken codec bör jag i så fall använda?

Jag kan öppna referensfilen i AE utan problem. Jag gör den så här: Exporterar från FCP som QuickTime Movie utan att kryssa i "recompress all frames och "make movie self-contained".

Vad gör jag för fel, eller ska det inte funka att göra så?

Tack så mycket Earth. Funkar bra till AE. Men när jag importerar referensfilen till DVD SP och jag ska bygga min disk, så säger den att bitraten är för hög. Har till och med testat att dra ner bitraten till det lägsta, både med en och två pass. Men det funkar ändå inte. När jag exporterar filen som en "vanlig" mov funkar det. Vad tror du jag gör för fel?

Vilket codec är bäst att använda? Jag importerar från en dv-kamera till FCP (som DV). När jag sen ska exportera ett klipp för att importera det i After Effects har jag testat med lite olika codec, med varierande resultat. Vilket är det bästa för att inte förlora för mycket kvalitet? Om jag exporterar som DV-Pal, komprimeras filen om och om igen för varje exportering då (FCP-AE-FCP-mov)? Har testat med Animation, okomprimerad osv. Jag upplevde det som att okomprimerad 8 bit gjorde toningar och färgövergångar lite "kantiga". Är det någon som har några tips? Finns det något arbetsflöde som är bättre för export mellan FCP och AE? Vilket codec lämpar sig bäst att använda till den mov fil jag sen ska importera till DVD Studio Pro?

Har en Panasonic NV GS70 som tar upp sitt motorljud. Jag funderar på att köpa en extern mic. Jag har testat en från Hama för ca 900 spänn, men den gjorde det bara ännu värre. Är det någon som kan rekomendera någon bra mic?

1