Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Alf Nilsson

Alf Nilsson

Medlem
  • Plats Sundsvall
  • Sysselsättning 4-barns-far, teknologie lic, körsångare
  • Registrerad 2002-10-22
  • Senast aktiv 2010-10-05
  • Antal inlägg 278

Foruminlägg

De senaste inläggen Alf Nilsson har skrivit i forumet.

Ni som brukar titta på min vädersida: Den finns nu också på adressen nedan.
http://vader.alfnilsson.nu

Den fixas mha en Mac samt programmet LabView (samt ett antal givare förstås). Datorn har tidigare varit en gammal 4400 men är nu en "blådåre" sedan några veckor.

Senast redigerat 2006-03-01 00:42
Ursprungligen av Redglittercoffin:

Jag håller med till 100%!!! Mina föräldrar (Linköping) var tidiga med att skaffa comhem-bredband. Det var på den härliga tiden när tjänsten låg nere 50% av tiden, utan att man fick någon som helst kompensation från företaget. När man ringde supporten svarade någon som säkert inte ens kan knyta skorna själv. Att man ska sitta och logga in i tid och otid är ju också snyggt.. När man kom hem från jobbet visste man ju aldrig om man hade uppkoppling eller inte. Man visste inte heller om man kunde ladda ner någonting som tog lite tid, eftersom man kunde bli nedlopplad previs när som helst. Hastigheten var under all kritik dessutom. Riktigt segt. När man kunde byta till Bredbandsbolaget 24Mbit var det en annan melodi.. snabbt, stabilt och mycket tillförlitligt.

Jag önskar inte comhem internet cable ens åt mina värsta fiender.

Är du medveten om att du citerar något som skrevs för 1,5 år sedan? Jag hade kanske några små störningar i början för 3 år sedan. Men det senaste året vet jag inte om att det varit något. Inloggningen var det länge sedan de tog bort. Att också säga att bara för att det varit Telia-ägt så borde man akta sig faller på sin egen orimlighet. ADSL via Bredbandsbolaget använder väl just Telias nät? Har du ett sk ComHem-hus så vet du ju att du har en bra anslutning, skild ifrån vanliga telenätet.

Ursprungligen av apple4ever:

Kan man inte ringa och beställa? Jag vet, låter lite medeltid och Windows-aktigt, men de verkar inte bry sig om sin sida och mac så vidare mycket, förövrigt är det en ganska stabil och bra leveratör.(eller var för 1 år sen)

Jag har haft ComHem rätt länge nu och har inga problem. Dom håller vad dom lovar, som väl är mer än man kan säga om de flesta andra. Ring och beställ, det är det bästa. Deras hemsida behöver du ju inte gå in på. Har förresten även telefon och digitaltv via ComHem.

Är det bara jag som tycker att diskussionen har spårat ur?

Varför är intressset så "stort" för det krackade Macos för Intel. Jo, helt enkelt för att det är enda chansen för vanligt folk att kolla hur det funkar på en sk PC. Det finns ju nämligen inga Macdatorer med Intel i än. Det enda som finns är en hutlöst dyr hyrdator. När däremot Intelmacarna kommer borde intresset också minska. Men det dröjer ju ett tag till.

Ursprungligen av Frodo:

Den vanliga strömkabeln är specad till 10A medans den kabel som kommer med dom nya G5orna är specad till 16A.

Frågan man ställer sig hur mycket varmare blir dessa burkar?

10A blir nominellt 2300 Watt och det tror jag inte att datorn drar.

Ursprungligen av Snabeldrake:

Hej!

Varför kan jag inte öppna min Excel-fil genom att dra den från Finder och släppa den direkt på Excel-ikonen i docken?

Det som händer är att jag får upp följande meddelande: (Bifogad bild). Enormt irriterande. Sökvägen till filen är LÅNG och ser ut ungefär så här: /Users/Snabeldrake/Desktop/Säkerhetskopiering/Personliga filer/Universitetet/Hösttermin 2005/Uppgifter/Vetenskaplig metod.

Min fråga är om det är LÄNGDEN eller några särskilda tecken (Å, Ä, Ö) i sökvägen som ställer till det? Jag kan lägga samma fil direkt på skrivbordet och dra den till Excel-ikonen. Då öppnas filen hur enkelt som helst! Finns det händelsevis någon som skulle kunna förklara varför det blir så här? Är det en bugg?

Får du samma fel om du dubbelklickar på filen?

Ursprungligen av Pancho:

Är det någon som har något tips om ett släktforskarprogram som är lättanvänt? Har tittat på Reunion men finns det inget snyggare? Använder OS X 10.3.9.

Tacksam för alla tips!

Jag använder Reunion och det fungerar perfekt till mina drygt 70.000 personer i databasen. Jag har testat andra men upptäckt att de ofta har många nackdelar, åtminstone fler än Reunion.
Just nu ligger min hemsida nere för omarbetning (och jag har sjuttioelva andra saker jag måste göra först) annars hade du fått ett smakprov på vad Reunion kan göra.

Ursprungligen av Henkan:

Nä, har man USB 2.0 är det nog jättebra. Vanliga iPod stödjer FireWire 400, dvs typ samma fart som USB 2.0.

Undrar om Clas Ohlsons USB 2.0 PCI-kort funkar till G4:an. Det verkar som att OS X har inbyggda drivrutiner -- jag hittar flera olika PCI-kort på nätet som sägs stödja Mac.

Ja, jag har testat det kortet och det fungerar bra.

OK för mig om det blir en ONSDAG den här gången.

Bränn en CD och spela upp den på Jobbdatorn

Man kan inte tänka sig få det framflyttad till den 11 maj? Jag skulle tro att bra många åker till fritidshus o dylikt redan på onsdagen den 4 eftersom fredagen är sk klämdag för många.

Ursprungligen av UrbanP:

Min PM Quicksilver 733 vägrar helt plötsligt starta. När man trycker på strömbrytaren (på datorn) lyser den till en kort stund och slocknar sedan. Varken fläktar eller bildskärm går igång.
Tror ni det är nätdelen eller moderkortet som har lagt av? Eller finns det någon känd lösning?

Jag hade ett liknande fel på min G5. Jag fick lämna in den på service. Man bytte då processor eller processor+moderkort (har fått olika svar när jag frågat). Tursamt hade jag Applecare.

Orderstatuseuropa är också nere. Det verkar som om alla i Europa är nere.