Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nephente

Nephente

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-10-19
  • Senast aktiv 2012-04-21
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Nephente har skrivit i forumet.

Jösses vad trevligt det var med tipset om att man kan boota från DVD'n och sen packa upp filerna från en USB.

Jag har haft EXAKT samma problem i min mb (misstänker att det beror på en trött dvd-läsare), men lyckats komma hela vägen till extract och sen försökt ladda från den windowspartionerade USB-stickan. Jag har nog lagt ner dagar på att försöka googla på det här (har även för mig att jag startade en tråd här), försökt använda rEFIt för att boota från usb'n och upptäckt att det inte funkade så bra i Lion. Och så hittar jag det här av en slump. Hade helt lagt ner det här projektet och dödförklarat mina möjligheter att ordna upp boot camp igen.

Frågan är bara om det är samma kommandorad för att ladda från stickan om man har x64 istället för x86? Det här ska iaf prövas när jag kommer hem!

Ursprungligen av kaospassageraren:

Någon som vet om det kommer att inkludera stöd för Apple Remote? Har inte MS Office idag (kör Open d:o) och väljer mellan MS Office och Apples motsv.

jag kan konfirmera att Apple remote fungerar till PP '11 iaf.

I övrigt tycker jag att '11an är ljusår bättre än '08an. Programmen är (hittils) mycket stabilare, lättare att arbeta i (kom aldrig riktigt överens med GUIt i '08) och mycket mer kompatibelt med windowsversionerna. Har kört en hel del filer mellan Win-Mac och enda gången jag sett formateringsändringar är i PP, men då enbart ändrad font + storlekar i vissa textboxes samt att vissa diagram flyttat lite på sig. I Word och Excel har jag inte märkt någon skillnad alls i formateringar, fungerar klockrent hittils.

En uppdatering är ett måste!

Ah, helt klart värt att kolla upp! Tack för tipset.

Tjena,

Jag har precis flyttat in i min lägenhet där det ska finnas gratis wifi, problemet är bara att min mottagning sträcker sig ungefär 1m innanför ytterdörren, vilket innebär att jag måste sitta vid köksbänken och surfa. Det känns sådär.

Så min fråga är om man kan låta en TC ansluta till ett annat trådlöst nätverk och sen agera brygga som jag kan trycka in min ethernetkabel i? Jag vet att det går att göra ett extended network om det är en centralrouter med WDS, men det har inte denna centralrouter (det handlar om en Netopia 7000). Går detta på något sätt att lösa? Det går ju att få den som brygga om man ansluter den trådbundet till en annan router, man tycker ju att det även borde gå om det är trådlöst.

Jag har googlat en del men inte hittat någon lösning på det här. Jag är öppen för alla förslag! Tyvärr så är min lägenhet i Zürich där det här med internet fortfarande känns som en ganska ny grej, så att köpa lina av någon annan verkar inte gå på något vettigt sätt.

Akesson: Även ngn slags HD-film? Eller kommer det bli som att ro i smör som Dalle antagligen menar på?

Mina föräldrar funderar på en ny arbetsstation till vanlig hemanvändning varför jag tyckte de borde titta på en iMac.

Det är bara så att det även finns önskemål om att kunna fixa med enklare filmredigering från filmkameran de köpt. Är det någon som har erfarenhet av detta i iMacen med 9400M-chipet? Det är det enda som får mig att tveka lite, annars är det nog ett perfekt val.

Tacksam för all hjälp!

Ursprungligen av Patrik D:

Det är väl just därför dom har godkänt Spotify (och som fortfarande inte finns i App Store), dom har väl helt enkelt en bättre tjänst som kommer 9 september.

Nja. De tjänar inte såna fantastiska summor på att sälja musik på iTunes och jag tror de fattar att den affärsmodellen är påväg ut. Spotify är ju påväg till android, HTC (etc) och det hade ju kunnat bli ett rejält bakslag för iPhone om de bannade Spotify helt. Jag tror de kör på att stärka iPhonen och därmed sälja fler enheter genom att introducera Spotify. Inte att de har ngn ny kioskvältartjänst pågång

Stog trea i kön i Lund imorse och de hade ett gäng inne! Tog en halvtimme innan jag hade den i handen trots att jag visste vad jag skulle ha, men nu är den min iaf! Den är riktigt rapp och fin måste jag säga.

Köpte Prata på surf 24 mån + sms till alla. Landade på 327:-/mån med fri surf och fria sms och 29 öre/min för samtal. Känns jävligt vettigt. Fick då pynta 3600 för en 16gb.

Ursprungligen av theplague:

Alla ni som är irriterade på "den förhöjda månadsavgiften" - SJÄLVKLART kan ni betala in 150:-x24 på en gång så behöver ni inte betala den varje månad. Tror ni Telia förbjuder er att göra det?

Är f.d. Teliaanställd och snackade med några gamla kollegor idag och det går inte att lösa det utan den förhöjda månadsavgiften när man förbeställer 3GS. Den säljs i en paketering på ett enda vis nu innan release. Möjligen kan man förbetala den höjda månadsavgiften senare genom kundtjänst på ngt vänster men det är verkligen inte trivialt.

Ursprungligen av BlackSmp:

Risken finns:)

Jaja, blir väl till att köa trots allt då. Tur att man har semester!

Verkar ju vara ett vettigt pris på telefonen, påslaget är ju 150:-/månad * 24mån = 3600:- som man betalar utöver abb kostnader (för 16GB). Men jag är jävligt osugen på att ligga på en sån hög månadskostnad, låt mig pynta 3600 och ta abbonemanget för 229:- i månaden istället!

Är inget fan av såna här låsta erbjudanden. Kanske måste man vänta tills releasen för att kunna välja ordentligt? Då lär den ju vara tokslut =/

Ngn som har varit inne i en teliaaffär och vet om samma sak gäller där?

Man måste ju dock älska Telenor i såna här lägen, som uppenbarligen bara gick på rykten när de släppte sitt pressmeddelande för några veckor sedan om att de skulle lansera den 9e Juli. Känns jävligt seriöst.

Ursprungligen av Patrik D:

Jag tycker det är synd att inte Telia valde Viusal Voicemail till iPhone, men det är ingen funktion jag saknar.

Lyssnar väl av ett meddelande i månaden ungefär. Om jag inte svarar så ringer jag väl upp när man ser det missade samtalet bara

Va? Som jag förstår har väl Telia inte valt bort Visual Voicemail? Det var väl så att det inte skulle finnas tillgängligt vid lanseringen utan skulle lanseras senare?
Eller har jag missat nåt?

Såg för en tid sedan att Apple och AT&T har blivit stämda av ett företag som tydligen hade patent på visual voicemail vilket har lett till att de fått betala $360M i royalties och skadestånd för användningen av tjänsten samt fått teckna licenser för fortsatt användning.

Så då bör ju visual voicemail till viss del vara en juridisk fråga i resten av världen också? Så det kanske inte är enbart Telias (och övriga iPhone-operatörer i världen) fel att tjänsten inte kommit igång än?

Vad tror ni?

En artikel om ämnet finns här:
Apple and AT&T settle Visual Voicemail lawsuit, agree to license tech from Klausner

Hur räknar du på att det blir billigare att göra då? Den ligger väl på cirkus $500 där borta? Det blir minst 3000 svenska rakt av. Sen måste du ju ha ett abb o sverige för att kunna använda den. Om du planerar att använda den i 1,5 år och ringa medelmycket betalar du ju alla gånger 200:- i månaden för samtal, abb kostnad och sms. Sen kommer 199 för datatrafiken där på också. Bara det är 7200:- efter 1,5 år. Slutpriset landar ju på nånstans strax över 10K då också.

Hur räknar du?