Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Nephente

Nephente

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2006-10-19
  • Senast aktiv 2012-04-21
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Nephente har skrivit i forumet.

Ursprungligen av tiq007:

jooo om man vill betala och binda sig 18 månader för drykt 8000:- heldre köpper jag en 3g från usa har för mig priset är run 200-300 dolar! ska kolla up det!

Men...det priset gäller ju en iPhone med abbonemang i USA istället. Och du måste ju sen när du kommer hem ändå ha nåt slags abbonemang med månadsavgift för att kunna använda den på ett vettigt sätt i sverige? Då blir ju slutkostnaden ändå hög.

Jag förstår verkligen inte hur du tänker riktigt?

Ursprungligen av Oasis:

På Telia stod det nått om att om man beställde "Telia Mobilt bredband Fastpris" innan 24/8 så var det gratis fram tills årsskiftet. Gäller detta till telefoner också?

Nej, det gäller bara vid nyteckning av ett mobilt bredband fastpris-abbonemang. Att ha det kopplat till mobilabbonemanget blir det en slags tilläggstjänst och då måste man pynta för det även fram tills årsskiftet!

Ursprungligen av quackpack:

Undrar lite samma sak vad lite strösurfande kan landa på i månaden? Samt vad nu då Google Maps som GPS funktion kan tänkas ligga på för en sträcka säg Shlm > GBG ? Ska man använda den som gps och allt körs ju via 3g så känns det som datamängden kan ticka på rätt bra?

Vet inte exakt vad google maps har för kartstorlek men exv wayfinder och liknande programvara generar ungefär 5-10kb per kartbild, vilket gör GPS-funktionen (i Sverige) till en relativt billig historia.

Ursprungligen av Robo-X:

Jag skulle nog lagt dit ett till val. Ja men endast om den kommer olåst.

//Rob

Varför skulle Apple låta enskilda operatörer världen över få ensamrätt på vissa marknader om den skulle komma olåst?

Telia lär ju alla gånger gå ut iaf nån vecka innan release med vilka abonemang de tänker sälja iphone med, skulle också tippa att de lanserar nåt nytt för att göra fri datatrafik för mobiler billigare än det är idag (199:-/månad). Undrar även hur många som faktiskt kommer hinna skeppas till Sverige...vårt avlånga land brukar ju knappast prioriteras i såna här sammanhang. (och kontantkort är som nämnt ovan troligen en ganska omöjlig tanke, iaf till en början...).

Ni som är låsta till andra operatörer kan ju alltid be om en slutfaktura och sen portera över till Telia innan den 11e om ni är toksugna inför releasen.

Har kollat startskivan tidigare, det var inte det. Däremot prövade jag en gång till att uppdatera min nyligen installerade 10.4 installation, varpå datorn faktiskt gick igång igen. Lycka!
Jävligt skumt beteende dock.

Tack för all hjälp!

Ursprungligen av Goflorp:

Hittar också lite Multifunktions-geräter...undrar hur de är.
Vore ju skönt kunna bjuda den gamla fula kantstötta Canon-scannern på en luftfärd...:-)

Är varje del så det funkar på Mac?
Fax, Scanner, Kopiator, printer. Det är ju inte så kul om Faxen "kräver Vista"...

HP Photosmart C8180, har t o m pekskärm och inbyggd CD/DVD-brännare...

Yes, varje del fungerar med Mac, är dock lite osäker på om det går att scanna till en nätverksansluten dator.

Okey, tack för tipsen. Jag har ingen extern ansluten enhet till datorn så det borde inte vara det som är problemet.

Vad är OD/AD? Hur kollar man det?

Jag tror att du skjuter dig själv i foten ytterliggare en gång om du väljer bort bläckstråleskrivare helt och hållet. Det är som att välja bort bil som transportmedel om du haft en som krånglat ovanligt mycket - det blir mycket jobbigare och krångligare att hitta ett vettigt alternativ. Som du är inne på är laserskrivare för dyrt för hemmabruk om man ska ha en vettig - och fotoutskrifter går bort direkt. Jag tror att det vettigaste du kan göra är att välja bort Epson som märke, istället för hela produktfamiljen, det finns många vettiga modeller att välja bland (jobbade med detta tidigare).

Jag kör själv en HP som har ngt år på nacken till min mb, jag skriver ut ganska flitigt och den har aldrig krånglat. De har i sina mer avancerade skrivare ett sexpatronerssystem (skrivarna som har 363-patronerna) som driver omkring bläcket med vakuumpumpar som i förlängningen ger att det blir nästan obefintligt med spillbläck och att de i princip aldrig torkar igen efter vad jag har hört. Och HP har sjyssta mac-drivrutiner på alla sina bläckstråleskrivare mig veteligen, de ville ju bli mac-användarens självklara val...syns på designen om inte annat. Det finns modeller som har både nätverksportar och trådlöst nätverk.

Även Canons senare skrivare är värda att kolla upp, deras utskriftskvalitet är ojämförbara och håller mig veteligen också väldigt höt kvalitet. Är dock inte lika uppdaterad där..

Tycker du ska kolla upp det istället för att snöa in på ett sidospår som troligtvis blir ett h-vete med att hitta support, förbrukningsmaterial, drivrutiner etc etc.

Lycka till.

Jag har ett stort problem, min mb har lagt ner totalt. Efter en omstart (körde då 10.5.2) kom jag bara fram till skärmen efter äpplet, där en loadingbar borde säga att OSX startas. Där är det numera bara en tom blå bakgrund där jag får leka med min muspekare bäst jag vill i min ensamhet.

Jag prövade först att trycka in mina OSX-skivor och köra HDD-test genom skivverktyg men det uppgav inga fel, inte heller några minnesfel kunde hittas. Sen prövade jag att arkivera Leopard installationen och installera Tiger istället, det gör ingen skillnad, den vill inte starta hela vägen iaf. Någon som har någon ide alls? Jag har ingen lust att blåsa hårdisken helt då jag har massor av bilder jag inte vill bli av med.

Innan detta hände upplevde jag laptopen som ovanligt seg, den klarade ibland inte ens av att visa divX genom VLC/Quicktime utan att det blev ett bildspel av filmen istället.

De enda uppgraderingarna jag genomfört sen inköpet är att jag skrämt upp minnet till 1.25GB.

Hjälp mottages tacksamt, jag står handfallen utan min äppeldator.

Jag har närmare 25% ledigt på disken så det borde inte vara det som är fel. Hör heller inga direkta missljud. Kanske ett litet klickande men det är isf så svagt att det är svårt att avgöra.

Någon mer idé?

Min MB CD 2.0 80GB, 1.25GB RAM, OS X 10.5, börjar plötsligt vara otrolig seg till och från. Blåste den för några veckor sen efter problemsymptom och körde en nyinstallation av 10.5 (Tidigare 10.4), men nu är den knappt användbar. Har blivit sämre och sämre och nu kan jag inte ens se på film ( i varken VLC eller Quicktime) utan att den fryser helt och hållet. Och får jag vidare för mig att starta ngt Office-program samtidigt som Safari körs blir det knappt hanterbar heller. Allt det här känns väldigt konstigt för mig som haft en MB som aldrig strulat tidigare alls, nu uppför sig den som en Win98-PC!!!

Jag är absolut inte säker, men mitt gamla träben säger att det kan vara ett hdd-fel eller liknande, för ett säkert sätt att få den obrukbar i några minuter (!) är att starta exv en BitTorrent-client som ska kolla nedladdade filer på hårddisken. Vilka tester kan/borde jag köra? Någon som har några allmänna tips?

Jag sitter i sjön!