Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bengt Renander
  • Registrerad 2002-11-04
  • Senast aktiv 2006-12-17
  • Antal inlägg 79

Foruminlägg

De senaste inläggen Bengt Renander har skrivit i forumet.

Jag har en PowerBook G4 1,25 med 512 MB RAM. Blir den märkbart snabbare om jag sätter in ytterligare 512 MB?

Tack på förhand

Det verkar som om det inte går att få över låtar jag laddat ner med senaste LimeWire versionen 4.2.6 till iPoden. Någon som märkt samma sakt? Någon som lyckats lösa det?

Jag har en Samsung USB-laserwriter och en Dymo Label 320 etikettskrivare. Jag skriver ett brev och sedan ska jag skriva ut en etikett. Då måste jag in i utskriftsformat och berätta att det ska vara liggande format och etikettstorleken och sedan till Skriv ut och ange etikettskrivaren. För att skriva ut själva brevet ska jag sedan in i utskriftskontroll igen för att ange A4 och stående format. Och så där håller jag på flera gånger om dagen och det känns som stenåldern. Finns det inget smart sätt att ange att det här vill jag ha på den ena skrivaren och då gäller de här formaten och på den andra gäller de formaten. Det kunde man i system 9 om jag inte minns fel. Jag kör 10.3.2 nu. Ni kunniga i detta strålande forum har säkert en bra lösning. Tack.

Den här frågan lade jag ut här för ett år sedan och det enda förslaget jag fick var att skaffa fönsterkuvert. Har det tillkommit någon ny person med kunskaper om detta, eller någon ny lösning?

Jag funderar på att köpa en PowerBook men kan inte bestämma mig för en 12" eller en 15". Finns det någon som har erfarenhet av båda och som kan rekommendera någon av dem? Något speciellt att tänka på?

Tack på förhand
Bengt Renander

Ja, här har jag suttit och skrutit över hur bra det är med Mac och värdelöst med PC. Nu ska jag upp till bevis och visa en dvd-film på TVn och det vill sig inte riktigt. Ljudet finns där, så småningom också bildskärmen. Men att få upp filmen i fullformat på TVn, det vill sig inte. Något skamsen drar jag mig tillbaks och undrar här vem som vet hur detta görs på ett enkelt och självklart Mac-sätt.

Finns det någon i detta eminenta forum som vet om man kan tanka in en köpt DVD-långfilm i iMovie och redigera om den för att slutligen bränna slutresultatet till en ny DVD?

Varm tack på förhand
Bengt Renander

Har du installerat 3.41? Jag har bättre mottagning än någonsin nu. Både från basstationen och via DrBott antennen.

Jag har just installerat den nya uppdateringen 3.41 och allt fungerar som vanligt igen. Kanske rentav lite bättre mottagning än tidigare.

Jag har inte ens en pinne av fem i menyraden som indikerar mottagningssignal och ja har faktiskt inte en enda prick av de femton som finns i "Internetsanslutning". Men jag sitter här och skriver på 99mac ändå. Ja, något skumt är det definitivt med Airportuppgraderingen.

Har någon sett någon kommentar från Apple?

Efter att ha läst på Macfixit om alla som haft liknande problem som jag är det kanske på sin plats att varna för Airportuppgraderingen till 3.4.

Finns det någon som fått det att fungera bättre med den nya versionen?

Allt gott
Bengt Renander

Jag uppdaterade just till Airport 3.4 i min PowerBook G4 1,25 och till 5.4 i min Airport Extreme basstation. Jag använder en riktad drBott antenn

Mottagningen skulle blir bättre, men har blivit sämre. Förut hade jag två streck på mottagningsindikatorn i menyraden, nu har jag inget. Det finns heller ingen indikation på mottagning när jag tittar i "Öppna internetanslutning". Men någon mottagning måste det finnas, jag sitter ju här och skriver nu. Har någon upplevt liknande problem? Kan man göra något åt det?

Tack på förhand
Bengt Renander
.

Jag har en Samsung USB-laserwriter och en Dymo Label 320 etikettskrivare. Jag skriver ett brev och sedan ska jag skriva ut en etikett. Då måste jag in i utskriftsformat och berätta att det ska vara liggande format och etikettstorleken och sedan till Skriv ut och ange etikettskrivaren. För att skriva ut själva brevet ska jag sedan in i utskriftskontroll för att ange A4 och stående format. Och så där håller jag på flera gånger om dagen och det känns som stenåldern. Finns det inget smart sätt att ange att det här vill jag ha på den ena skrivaren och då gäller de här formaten och på den andra gäller de formaten. Det kunde man i system 9 om jag inte minns fel. Jag kör 10.3.2 nu. Ni kunniga i detta strålande forum har säkert en bra lösning. Tack.

Jo, så var det förr. Men söker jag efter fildelning på Macintosh HD hittar jag ett classic-tillägg. Ingen fildelning i 10.3.2 alls.

Med lite sorg i hjärtat skickar jag denna fråga. Jag har arbetat med Mac sedan 1986 och bland annat varit så glad över att jag kan komma var som helst och så lätt ansluta till en annan Mac. Nu har jag en ny PowerBook G4 och min son en ny eMac utan DVD läsare. Vi har båda system 10.3.2. För att få in Garageband hos honom via min DVD-läsare försöker jag få kontakt mellan våra datorer. Jag har nu hållit på i 8 timmar via nätverksinställnigar, ethernet, skapa lokalt nätverk via vår airport extreme och Gud vet allt, men någon kontakt har det inte blivit. Vi kommer ibland till lösenord som vi inte känner till, badbollar som snurrar i oändlighet. Jag har sökt på hjälp i dotorn och i filbanken här, men lyckas inte hitta något så till synes basalt som att koppla ihop två mackar med samma system och som har både ethernetkabel kopplade och airportkort uppkopplade till samma basstation. Hjälp, snälla!

Problemet var att jag inte hade gått in i Ljud/midiinställningar och skapat en "enhet" för min synt. Nu är det gjort och allt fungerar strålande.

Tack för hjälp