Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Megali

Megali

Medlem
  • Registrerad 2002-11-20
  • Senast aktiv 2010-03-14
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen Megali har skrivit i forumet.

Jublade för tidigt. Nästa gång startar fanskapet från minin igen. Plus att den bytt en av grupperna.

Ursprungligen av Konrad:

Det kan ju vara så att du har två olika användare på den bägge sytemen du har, då går det inte att boota hur som helst.

Du kan ha löst problemet. Det var olika ägare, på två av de totalt tre diskarna (Iomegan alltså delad i två, men system bara på en av dem) var jag ägare, på den tredje system. Dessutom var det full förvirring med olika grupper. Har försökt ställa in samma på alla nu, och vid första omstarten blev det i alla fall riktigt.
Jag hoppas det fortsätter funka och tackar för hjälpen. Återkommer snart med nästa problem.

Det borde allt vara samma användare. "Klonade" rubbet av inställningar via den där assistenten.

Jo, jaf formaterade om disken för jag delade den i två partitioner cokså. Men ser nu att det under format står Mac OS Extended. Och på ägare och behörigheter står ägare: system och ett hänglås efter. Behörigheter och åtkomst är läsa och skriva, men det är utgråat!

Hej igen. disken är formaterad i HFS+, den kom föredömligt nog sån.

Längst ner när jag tar visa info står "Använd för inkluderade objekt."

Mac Mini fick häromdagen sällskap av en Iomega MiniMax. Som den är snabbare lade jag in 10.4 på den och satte den som startskiva. Men det vill inte Mini gå med på. Varje gång jag startar envisas den med att starta från Mini, det kvittar hur jag ställer in startskivor och klickar på hänglås. Varför? Hur får jag mini att uppföra sig?

På många webbsidor blinkar och hoppar det alldeles förtvivlat av en massa animerade gif-ar. Kan någon hjälpa mig att hitta funktionen för att stänga av detta i Firefox/Safari. I min gamla Explorer är det bara att bocka ur en ruta, så slipper jag bli illamående, men i F/S hittar jag inte lösningen.

Enligt brittiska PC pro är klara försämringar att vänta - och det ganska snart. Man kan ju tycka att man borde hört något från .mac om det.

"OS 9 iDisk support to end in December
[PC Pro] 15:42

In a further sign of Apple's concentration on Mac OS X, the company is to effectively end support for accessing iDisks from Mac OS 9-based systems from the beginning of December.

From 2 December, users of OS 9 will be able to download, but not upload, files on iDisk servers from within the operating system. Access from OS 9 will be switched off completely on 20 January 2004.

The company is converting is converting iDisk to use only the WebDAV protocol, instead of both WebDAV and AFP. Although Mac OS X supports WebDAV natively, OS 9 requires third party software to access WebDAV volumes.

Apple is recommending that users of OS 9 migrate to Goliath, a free open source application for accessing any WebDAV server that specifically supports iDisk in its File menu.

Simon Aughton"

5,79 Gb ledigt av 10. Torde knappast vara platsbrist.

Plötsligt har det blivit en massa krångel med skrivbordet på min PB G4 550, 10,2.8.
Började med att iPod inte dök upp på skrivbordet igår trots att han stod prydligt i sin docka och sladden var i. Efter ett antal omstarter prövade jag att "låsa upp" honom och då gick det bra. Idag syns han i både låst och olåst läge.

Men då placerar sig samtliga ikoner utom den där 10.2 ligger precis som de vill och dessutom verkar Labels delvis ha slutat fungera. Ikonerna saknar nämligen all tillstymmelse till färg, men om jag markerar en ikon och sen kollar via kontextmenyn så är den gamla färgen/markeringen förbockad.

Hur får jag Lille mac ur hans höstdepression?

Gamle G3 har fått liv igen. Genom att zappa pram gick det att få in först 9 och ssm även 10.2.

Uttryckte mig onekligen lite dumt. Jo, nian rullade bra - innan kamraten formaterade för att installera tian. Nu rullar definitivt inget.

Såg det tipset i en annan tråd här. Men för att kunna göra någonting över huvud taget så måste vi ju få igång den!

Det är det som är problemet nu, inte tians ev vara eller inte vara.

Kamratens gamla G3 vill inte mer efter att han försökte installera 10.2. Det hängde sig två gånger under installationsförsöken och efter andra gången går den gamla trotjänaren inte att starta på något sätt, varken från CD eller extern disk. Hur blåsa liv i den igen, för med 9-an knallade den på bra?