Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Megali

Megali

Medlem
  • Registrerad 2002-11-20
  • Senast aktiv 2010-03-14
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen Megali har skrivit i forumet.

Ändra för all del inte datum. För en gångs skull är jag ledig!

Jublade för tidigt
Sent igår kväll och idag är det likadant. Mail envisas med att starta med nytt brev öppet trots rensningen i utkast. Har även slängt plist-filen. Blä.

Stort tack. Gjorde som några föreslog och sparade det mail som dök upp och slängde det. Och se, efter att ha tömt utkastmappen och startat om Mail så verkar det irritationsmomentet vara borta. Känns gott!

Martin,
Startar mail antingen genom att klicka på e-postikonen i Explorers verktygsfält eller på mailikonen i dockan. Resultatet blir det samma och har varit så hela tiden sen jag installerade 10.2 någongång i nov/dec.

Trevligt att höra. Då går det alltså att bli kvitt. Men hur?

Någon som vet om det går att stänga av funktionen som gör att Mail alltid startar med Nytt mail när man öppnar programmet? I så fall hur?
Hälften av gångerna minst, vill man ju bara kolla om man fått post.
Eller är det inte mail utan macen det beror på? Eudora uppför sig nämligen likadant på Mac men inte på gamle PC?

Finns också i stan!

Finns också i stan!

Lägg bara nästa tillställning på en av mina lediga kvällar, så...

Fick tipset på svenska Macworld att det bara skulle vara nya "kopieringsskyddade" skivor som bar sig åt så. Testade med en betydligt äldre skiva och se då kom det bara upp en ikon. På skoj satte jag sen i en kopia av den första skivan (gamle PC brände den utan problem så jag kan förstå att den som gav mig tipset satte citattecken). Och se, kopian nöjde sig med två ikoner

Hjälp ett frustrerat fruntimmer vars lille Mac uppenbarligen kommit i trotsåldern. Min PB G4 550 MHz hade blivit både stum och slö varför en kunnigare kamrat hjälpte mig med en sk ren installation av systemmappen. Ljudet kom tillbaka och jag behöver inte längre vänta fem minuter efter att jag fått upp skrivbordet innan jag kan göra något. Men jag har fått nya problem:

1. När jag stoppar in en ljud-CD dyker det upp inte mindre än tre ikoner på skrivbordet. Det anser jag vara två för mycket. Hur får jag bort överflödet?

2. Det går inte att leka med AppleScript längre. Manusredigeraren (Script Editor) är spårlöst borta. Hittar bara hänvisningar till en mapp på installations-CDn, men där kan jag heller inte hitta något. Hur/var kan jag hitta den.

Ändrade rubriken pga teckenfel i 99mac.app. /M

[ 26. Januari 2003, 00:32: Meddelandet ändrat av: Martin Belak ]

Nikke, snälla/e
skulle du kunna vara lite tydligare. Tant är inte så teknisk.
Jag har tillgång till en extern hårddisk om det hjälper.

du skrev
Kör en återskapar omgångn på den och sen flytta den classicdel som följde med systemet över. Annars får du inte rätt på det så lätt...
skapad 01. februari 2003 19:43                      
------------------------------------------------------------------------

Menar du med återskapar omgången den där återställa programskivan, eller... Har nämligen påbörjat backup för att fullständigt blåsa rent bägge systemen. Glad om jag slipper

Plötsligt kan jag inte starta classicläget från 10.2.3. Får meddelandet "Resursuppdateringsfel, Ett fel uppstod när systemmappen skulle uppdateras med classic-specifika resurser".

Och sen har man bara att trycka OK. Det är inte alls OK.

Gjorde nyligen en sk ren installation av 9.2.2:s systemmapp, som ligger på egen partition. Kan det ha orsakat felet och vad kan jag göra?

Acke undrade vilket språk jag valde, svenska. Annars kunde jag ju knappast hoppas på svenska namn Att byta språk i systeminställningar hade jag prövat innan jag skrev hit. Men det räckte att kryssa ur filnamnstilläggen, åtminstone för att få svenska namn på mapparna. För tillfället är det precis tvärtemot hur det var igår, dvs idag har jag svenska namn på mapparna och engelska i dialogrutorna när jag ska spara...

Och så var det det där med att Classic startar så illa sakta. Har 256 RAM på min lille Powerbook. Hjälper det att kosta på den rackarn lite mer, eller?

Gjorde en helt ren installation Kalle, men det blev så ändå. Men tack för tipset om tråden, det är inte lätt så här i början.

Ska prova Schuckerts tips, som ju även föreslogs i tråden. Fast det skulle varit praktiskt att ha tilläggen synliga, då jag flyttar en massa filer över till PC.

För de svenska mappnamnen dök upp i en spara-ruta förut. Blev helt förvirrad och fixade en ny mapp istället.