Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Megali

Megali

Medlem
  • Registrerad 2002-11-20
  • Senast aktiv 2010-03-14
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen Megali har skrivit i forumet.

Installerade igår den svenska versionen av 10.2 och tankade direkt ner combo-uppdateringen till 10.2.2. Trodde (=hade läst) att mapparna nu skulle ha svenska namn, men här är det minsann documents, pictures och movie. Kan säkert vara handhavarfel men hur åtgärdar jag det? Sen undrar jag också om det är normalt att classic-läget tar sådan tid på sig att starta att man mer än väl hinner röka en cigarett?

På Macotekets sida stod det att minnesmodulen skulle passa alla PB G4.

På den skärmdump jag tog från OS 9 står båda minnena, både orginalet och det nya för typ PC100.

Vet inte om jag lagt detta rätt, det gäller ju både OS X och 9.

Skulle ge min Lille Mac (PB G4 550 MHz) lite mera RAM häromdagen. När vi stoppat i den 512:a som inköpts från Macoteket så pep han bara vid start och gick direkt i viloläge. Genom att stänga av med strömbrytaren och sen slå på igen så "rosslade" han igång (startljudet var verkligen inte rent). En koll i Systeminformation visade att han betecknade facket där det nya minnet satt som tomt!

Prövade då att starta om i OS 9, som traskar igång riktigt lovande, bara för att skicka upp en varningsruta "Den interna minneskontrollen har upptäckt ett fel..." Och systeminformationen i 9 såg att det satt ett minne på den nya platsen, angav typ till 322 (det som var i från början stod för 222). Där det stod 256 MB på det gamla stod det ej kompatibelt på det nya. Storleken eller hela minnet. För visst ska väl datorn klara en 512:a, det står ju i hans instruktionsbok.
Och varför "ser" inte OS X det 9:an ser?