Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Macce65

Macce65

Medlem
  • Registrerad 2002-12-03
  • Senast aktiv 2010-08-11
  • Antal inlägg 575

Foruminlägg

De senaste inläggen Macce65 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av kenjon:

"Jag har iPhone och Telia, kör både Skype och IPtelefoni ( och kan svara i min iPhone när det ringer på min hemtelefon).

Bra! Vilken operatör och abonnemangstyp har du till din iPhone som tillåter IP-telefoni?

Ursprungligen av kenjon:

Ja jag kör riktig SIP hemma. På iPhone har jag två, Softphone och iSip.
Den senare har automatiska inställningar för en hel del operatörer, bl a svenska VoiceTech.
Annars tycker jag nog Softphone ger ett proffsigare intryck, men det är bara en känsla.

Bra! Vilken operatör och abonnemangstyp har du till din Iphone som tillåter IP-telefoni?

Ursprungligen av GustafMA:

" medan man idag inte kan köpa en olåst Iphone här (Sverige) överhuvudtaget. "
.

Tele 2 säljer olåsta Iphone 4 med kontantkort för ca 6200 kr. Visserligen inte "idag" men kommer in snart igen.

Ursprungligen av kenjon:

Skypefallet visar att det är inte alls upp till användaren, utan till operatören. För mej som användaren spelar det ingen roll vem som stoppar en ev tjänst, operatören eller OStillverkaren. Jag kan ändå inte använda den tjänsten.
Jag har iPhone och Telia, kör både Skype och IPtelefoni ( och kan svara i min iPhone när det ringer på min hemtelefon).

Oki, bra. Vilken IP-telefon app kör du på din Iphone när du kör ditt fasta SIP-abonnemang på din Iphone? Funkar IP-telefonin med ditt hemnummer i WiFi-zoner som hotell, caféer osv?

OBS, jag tänker nu inte på varianten som Tre och Telenor har där man får ett virtuellt hemnummer till sitt mobilabonnemang som en inlåsning som gör det svårare att byta mobiloperatör! - jag menar ett riktigt SIP-abonnemang som kan användas varsomhelst i världen bara du har en internetuppkoppling.

Senast redigerat 2010-08-09 12:07
Ursprungligen av Robo-X:

Skype fungerar utomordentligt bra på min iPhone. Problemet är att jag kan inte ringa min kompis över skype eftersom det finns ingen skype program för Android för hans HTC Desire pga Verizon och Skypes avtal.

Det finns flera operatörer som inte tillåter Skype att köras i deras nät. De kan inte stoppa Apple från att ha programmen i App Store men de kan spärra det genom att skriva i kontraktet att det är förbjudet att köra Skype utan speciellt abonnemang. T-Mobile i Tyskland t ex.

//Rob

Jag förespråkar inte Skype, tvärtom tycker jag att vanlig IP-telefoni är mycket bättre. Skype är dyrt och har dålig ljudkvalite. Jag undrade mest om (riktig) IP-telefoni fungerar på Iphone och med de abonnemang som många bundit sig för i två år.

Senast redigerat 2010-08-09 12:14
Ursprungligen av Goflorp:

Jo, men diskussionen handlade från början om hur man i det fria Android, där alla får göra precis vad de vill hur en leverantör och en tillverkare gick ihop och gjorde en deal som stänger ute alla andra, i USA.
Vad jag får göra eller inte på mitt jävla Telia-abb i Sverige, har väl inte med saken att göra"
".

Så om Telia o Telenor stänger ute IP-telefoni från många dataabonnemang i Sverige så är det nåt helt annat än när operatörer i USA gör det? (i alla fall om du får säga det) Det är inte "Android" som gjort ett avtal mellan Verizon och IP-operatören Skype, det är en operatör och Skype som gjort det., vad har det kommersiella avtalet med OS:et Android att göra? Andra operatörer kan ta ju fram andra SIP-klienter/abonnemang.

Jag åker till USA ibland, och bryr mig verkligen inte om Skype. Jag brukar använda en gammal 3G-telefon o köper T-mobile eller Cingular kontantkort och kör rena samtal o SMS där. Vilken typ av telefon/abonnemang använder du när du är i USA, då? Har du datatrafikabonnemang där?

När jag köper en smartphone i höst kommer det att bli en med fungerande SIP-klienter och jag ska kolla abonnemangsvillkoren innan jag sätter min signatur under det. Eftersom jag kör IP-telefoni med två nummer i abonnemanget + obegränsad trafik till sverige- o 077-nummer så kan jag använda abonnemanget i en smartphone med en SIP-app. Min operatör har t o m en websida som visar hur man konfigurerar SIP-klienten. Lljudkvalitén blir bättre än med Skype. Det ska bli kul att kunna koppla över fasta numret till mobilen när jag går ut - eller kanske bara kör mobilen för fasta telnumret. Hemma (och i WiFi spots) blir det SIP via WiFi och utanför routerns räcklvidd/utanför WiFi spots blir det 3G datatrafik. Hoppas OS:et kan slå om automatiskt mellan 3G o WiFi.

Hoppas det kommer kontantkort för datatrafik i USA (utan sip-spärr) framöver,

Senast redigerat 2010-08-08 14:51

Med andra ord säger du att du har noll koll om du kan/får köra SIP på din Iphone med ditt abonnemang i Sverige, samtidfigt som du klankar ner på att Verizon o Skype gjorde en deal i USA?.. och att det finns andra Android SIP-appar som fungerar MEN att diskussionen nu egentligen handlar om helt andra saker - fastän det var du som surrade om Android o Verizon i ett av dina ovanståendes inlägg? Det var en logisk kullerbytta, om något .:)
Och Telenor o Telia skrattar hela vägen till banken

Senast redigerat 2010-08-08 13:49

Hallå Goflorp, Robo-X och MacBro!

Inläggen/svaren tar lång tid nu.... Jag börjar nästan tro att SIP inte fungerar under Iphone i Sverige med era operatörer

Har ni hittat nåt finstilt om IP-telefoni i era abonnemang än? Funkar SIP rakt av med nån annan Iphone SIP-app (än Skype) eller är port 5060 spärrad i era dataabonnemang? Hur lång bindningstider har ni?

Ursprungligen av MacBro:

Ja, finns det någon svensk operatör som inte gör det?

Telia o Telenor gör det inte på vissa abonnemang. Har inte kollat vad Tre har för policy för IP-telefoni.

Vill du att jag ska gå igenom det finstilta i just ditt abonnemang åt dig?

Ursprungligen av Goflorp:

Tack men jag kör Iphone4. Det var mest en reflektion över att den "öppna" Androidplattformen kanske inte skall betraktas som så himla öppen. Andra styr och ställer med en lika förbaskat.

Ok, men då kan du väl bara installera nån Iphone SIP-app o SIP:a på när du är i Sverige o va nöjd o glad med ditt telefonval?

Hoppas ditt abonnemang tillåter IP-telefoni? (Det kan finnas ett undantag i det finstilta..)

Ursprungligen av Robo-X:

Skype finns endast för verizons kunder. Det spelar ingen roll om du bor i Sverige eller Australien. Verizon har exklusiv rättigheterna på Skype och Android och det är sen den 10 februari i år.

//Rob

Om Skype Mobile inför begränsningar i världen? och bara finns för Verizon i USA så kan du väl köra SIPDroid på din Androidmobil eller motsvarande SIP-program för Iphone när du är i USA o väljer annan operatör än Verizon alternativt är i annat land på jordklotet?

Tillåter din svenska teleoperatör att du kör IP-telefoni via det abonnemang du har?

Ursprungligen av Goflorp:

Skype polar ihop sig med Verizon och funkar bara där, ingen annanstans...

Inte så förenligt med Androidplatrformens öppenhet och frånvaro av styrning.

Är detta ett problem för dig? Hur många gånger i år har du råkat ut för problemet att inte kunna ringa via Skype från en Androidlur i USA? Verizon har bästa nätet i USA, bäst täckning o minst tappade samtal (säger mina kompisar där som har har sommarhus på vischan i Hudson, NY) Täckningen var största anledningen till att de valde Verizon.

Om Skype inför begränsningar i USA så kan du väl köra SIPDroid på din Androidmobil eller motsvarande SIP-program för Iphone när du är i USA o väljer annan operatör än Verizon?

Tillåter din svenska teleoperatör att du kör IP-telefoni via det abonnemang du har?

Senast redigerat 2010-08-08 11:26

Steve Jobs kommer utan tvekan vara en av världens rikaste män när han dör. (Hur länge kommer levern att funka?)

Fast han borde ha råd att fixa antennen på iphone 4 innan dess istället för att skicka med ett gummiband.

Annars kan han ju passa på att ge lite pengar till Bill & Melind Gates foundation. Eller att ge utdelning till aktieägarna?

Ursprungligen av Tobias Schelin:

ett rött sken i min hörlursutgång, vilket ska tyda på att det är fel drivrutiner installerade.
Problemet = Windows installerar drivrutinerna automatiskt och ändå reagerar datorn med att det är fel. Hur går det ihop? Samma resultat blir om jag tar "uninstall drivers" och startar om.

Windows 7 verkar ha installerat rätt drivare. Däremot verkar det som om du har glömt att ställa om default utgångsljud från digitalt/SPDIF -"rött sken" - till hörlur..

Högerklicka på högtalaren i taskbar o välj rätt default "Playback devices" så lär du få analogt ljud i utgången.

Ursprungligen av Hagelin:

Datorer som kostar över $1000 är en definition.

jaså, man går efter priset..Ja, då vinner ju Apple solklart. Jag trodde mera man avsåg prestanda..typ CPU, internminne/storlek/hastighet, HD-typ/storlek, ljudkort, portar (HDMI, Displayport, optisk), grafikchip,DVD/BluRay osv..Det vore väl inte så svårt att skapa en seriös standard för vad som räknas som en Premiumdator - kanske en gång i kvartalet, där man tar hänsyn till den tekniska utvecklingen..

Priset säger mindre om produkten än tekniska fakta, även om de följs åt till viss del

Senast redigerat 2010-05-27 18:01