Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Macce65

Macce65

Medlem
  • Registrerad 2002-12-03
  • Senast aktiv 2010-08-11
  • Antal inlägg 575

Foruminlägg

De senaste inläggen Macce65 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av The Real Viking:

Mac OS X klarar HDCP utmärkt.

Problemet med BluRay är isåfall att avkodaren måste ligga i kärnan vilket Apple varken kan eller vill. Då kärnan är opensourced går det inte att lägga dit avkodaren, för då måste också den vara open sourced. Sen vill ju Apple ha så mycket utanför kärnan istället för att öka stabiliteten i OS, vilket de har lyckats väl med.

Jag tror att Apple vill ha BluRay avkodaren utanför kärnan, och kommer då i konflikt med Sony.

En kompis till mig sa att Windows inte har BluRay avkodaren i kärnan heller, vilket jag har svårt att tro på. Kan någon med insyn till Windows Vista/Windows 7 källkod verifiera detta?

Du har nog rätt om OS X och Open Source kärnan + problem med avkodaren. Linux har ju samma problem - det finns ju bara Blu Ray avkodare för Windows.
Jag har inte "insyn till Windows Vista/Windows 7 källkod". Däremot har jag Power DVD 9 Ultra och vet att den fungerar väldigt bra och helt stabilt i min Win 7 -64 . Den fungerar t o m integrerat i Windows Media Center (som stöder 4 TV-kort, inspelning mm) och kan manövreras med fjärrkontrollen.

Nu kan man t o m mounta ISO inifrån Media Center med hjälp av en plugin från: Mikinho | Mount Image

BluRay-avkodningen fungerar perfekt, stabilt och dessutom får jag hårdvaruacclererad HD-avkodning med hjälp av grafikkortet (ATI). Det verkar osannolikt att Power DVD 9 tillåts förändra kärnan i Windows 7, det måste vara löst på ett smartare sätt.

Senast redigerat 2010-02-21 11:37
Ursprungligen av Adrian B:

Fast man kan också se den där artikeln som en oroväckande förklaring till att nya MBP dröjer, det vill säga att det är grafikfrågan som bromsar. Apple har enligt rykten, som tidigare tagits upp i tråden, inte velat använda Intels integrerade lösning samtidigt som Intel och Nvidia är på kollisionskurs.

Även om nVidia o intel är på kollisionskurs så hindrar inte det att Asus redan släppt laptops med Optimustekniken..iCore3 + nVidia Optimus:

Newegg.com - ASUS N71JV-X1 NoteBook Intel Core i3 350M(2.26GHz) 17.3" 4GB Memory DDR3 1066 500GB HDD 7200rpm DVD Super Multi NVIDIA GeForce GT 325M with NVIDIA Optimus Technology - Laptops / Notebooks

Helt ok prestanda för $899.00

Windows 7 Home Premium 64-bit
Intel Core i3 350M(2.26GHz)
Screen 17.3"
4GB DDR3
500GB
DVD Super Multi
NVIDIA GeForce GT 325M with NVIDIA Optimus Technology
1G DDR3 VRAM
1 x VGA, 1 x HDMI

Ursprungligen av Robo-X:

Det är inkompetens utav Adobe att programmera en fungerande Flash plugin för Macen. Förmodligen hade de ingen anledning till att göra det pga att marknadsandelen är så liten och den fungerar ju men är väldigt långsamt.
//Rob

Adobe är inte inkompetenta när det gäller Flash för Linux, heller.. eller för Android.

Om det handlade om marknadsandel så skulle Adobe väl inte ta fram en fungerande lösning för Linux och Android?

NVIDIA Tegra-powered tablet demo - Adobe Developer Connection

Senast redigerat 2010-02-21 02:10

I Windows 7 64 fungerar Flash utan problem. Jag kör en Avatar HD trailer i 720p på Youtube med, i snitt, 3 - 8% CPU-utnyttjande på en AMD Penom II 720 (3 kärnor) och ATI HD3200 grafik. (integrerad)
Det verkar bara vara Apple OS som har problem med flash. T o m dagens nVida ION har HD-accelererade Flashdrivare för Windows.
OS X klarar ju inte BluRay heller - Bag of hurt (OS X klarar inte kraven på HDCP copy protection i BluRay) Det måste vara nåt grundläggande fel med bl a grafiken i OS X eftersom Steve Jobs gör utfall mot Adobe och Sony istället för att lösa problemen i OS X grafik-hantering.

Asus har redan släppt läckra notebooks med Optimus-tekniken MED Flash acceleration för Windows 7 64!:

Optimus Technology

NVIDIA DRIVERS 189.07

CS4 acceleration i Win 7 64

Senast redigerat 2010-02-21 02:39
Ursprungligen av iMac 24":

Alltså man behöver inte installera Snow Leopard utan kan behålla Leopard, men man behöver likväl köpa Snow Leopard för att få drivrutinerna.

Det kan vara så att du får nån firmwareuppdatering om du installerar Snow Leopard och gör alla uppdateringar.

Det är viktigt att ha senaste versionen av UEFI, bland annat. För inte så längesedan använde Apple en äldre version av UEFI medan Vista -64 (och nu Windows 7 -64) stöder den senaste versionen.

UEFI är gränssnittet för kommunikation mellan datorn hårdvara och OS:et. Kommunikationen mellan hårdvara och OS blir bättre om du använder senaste version av UEFI. Om den inte fungerar bra kanske du inte får full funktionalitet även om du har senaste drivare. Jag kan tänka mig att detta är speciellt viktigt när det gäller laptops så att CPU, diskar och annat kan använda sig av strömsparfunktioner i OS:et på bästa sätt.

Ursprungligen av Goblim:

"Tror det kan ha göra med att den inbygda skärmen har blivit permanent avstängd, för den verkar inte gå att sätta på heller. Kör en extern skärm, men den inbyggda skärmen är bara svart när jag loggar in, fast jag kör duplicate display.

Någon som vet vad som kan vara fel, hur man kan fixa?

Du kanske har fel/för hög skärmupplösning för skärmen i din MacBook?

Högerklicka på skrivbordet och välj Skärmupplösning och se till att du har ställt in rätt upplösning för de olika skärmarna.

Senast redigerat 2010-02-07 13:09
Ursprungligen av martenj:

jag avinstallerade windows 7. installerade på nytt. körde bootcamp från osx-skivan. men den säger ifrån. den säger att jag inte kan köra på den här maskinvarumodellen. men det stämmer ju inte.. enligt apple. 64bit-versionen på en macbook från late 2009.

Så du kör 64-bitars Win 7?
Ja, om Windows funkar så sitter det uppenbarligen en CPU med stöd för AMD x86-64 i din dator. Då kan du dessutom köra Win XP virtuellt OM du har nån gammalt 16-bitars programvara som du absolut måste kunna köra.

Till skillnad mot OS X så finns det ju 64-bitars drivare till nästa all någorlunda modern hårdvara...så du kan adressera allt minne du har i din dator utan fusk (PAE)..

Ursprungligen av 77janne:

Nu är det fixar.
Avinstallerade allt och gjorde en nyinstallation av Bootcamp..

Menar du att du gjorde en nyinstallation av Windows 7? Eller bara nyinstallation av Apples drivrutiner för "egna" hårdvaran från Bootcamp 3.1?

Ursprungligen av martenj:

jag installerade den där.. inte så mycket hände mer än att det stod att den la tll lite drivrutiner.
sen då?

Koppla upp dig med kabel, till att börja med, och låt Windows Update installera drivrutiner.

Senast redigerat 2010-01-31 12:39

Hittade just hur man kör OS X i VMware under Windows 7 :

Run Snow Leopard in a Virtual Machine in Windows - Snow leopard - Lifehacker

Eftersom licensregler säger att OS X bara får köras på Apple-märkt hårdvara, så måste ju denna metod vara ok i ditt fall...

Senast redigerat 2010-01-28 13:32

Apple vill inte att man kör OS X i en virtuell maskin och har stoppat den möjligheten. De tjänar ju sina pengar på hårdvaran...

Det går att göra, men kräver an massa jobb. Sök på Jas Microsoft OS X.

Ursprungligen av hpe:

Jo, det skulle man ju kunna göra om det inte va så at min Win7 skiva bara har 32bit... är det klargjort att ALLA program funkar felfritt i 64bit förresten???

Nu kör jag Google Chrome i 32-bitars Windows XP Mode i MS Virtual Machine under Windows 7 Ultimate 64! (Jag måste ha kvar en gammal IE6 för att kunna testa vissa websidor - IE8 skulle tagit bort IE6)

Jag testade att installera ett gammalt 16-bitars program under Vitual XP och det fungerade perfekt. Det finns alltså ingen anledning att inte köra 64-bitars Windows 7 av anledningen att man vill ha bakåtkompatibilitet med gamla XP-program. Virtual XP rullar på otroligt snabbt, dessutom.

Se bara till att installera senaste versionen av Virtual XP! (Jag råkade ta en gammal version först, den startade inte)

Windows Virtual PC: Home Page

Ursprungligen av hpe:

Jo, det skulle man ju kunna göra om det inte va så at min Win7 skiva bara har 32bit... är det klargjort att ALLA program funkar felfritt i 64bit förresten???

Du kan alltid beställa ny media från MS mot fraktkostnad eller kanske låna en av nån kompis?

Det är inte klargjort att alla program som finns på jordklotet fungerar under Win 7 -64, men jag har ännu inte stött på nåt 32-bitars program som inte gör det..

Har du väldigt exotiska program?

Ursprungligen av hpe:

Jo, visst är det så att alla 32bit OS gör att man inte får sina 4GB. Men, 32bit räcker till att få 4GB (minus grafikminnet i det här fallet).

Fortfarande borde man få 3,2-3,5GB minne när man kör 32bit win på Macen. Resultatet är dock 2,7GB vilket alltså är 0,5-0,8GB för lite.

Hur råder man bot på detta? Finne det ingen lösning? Kan man installera PAE och sen lirar det? här ska kollas upp...

/hpe

Ett 32-bitars OS kan bara adressera 3.2 Gb utan PAE. Säg att Apple UEFI allokerar 512 Mb till grafiken så återstår det 2.7 Gb till OS:et... Exakt hur mycket minne som UEFI allokerar via BIOS-lagret till grafiken i din Mac när du kör Windows får du ställa till Apple support! Lycka till.:)

Varför installera PAE när det finns en perfekt fungerande 64-bitars version och fullt av 64-bitars drivare?? PAE är ett "hack"!

(Vi pratar inte om Apple här, som ännu inte har hunnit ta fram tillräckligt många 64-bitars drivare och fortfarande kör med PAE för att detta problem inte ska vara uppenbart för många.)

Installera 64-bitars Win 7 ! Win 7 64 kör 32-bitars applikationer alldeles perfekt.

Senast redigerat 2010-01-14 15:53