Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Danne V

Danne V

Medlem
  • Plats Karlstad
  • Registrerad 2003-01-27
  • Senast aktiv 2008-09-02
  • Antal inlägg 5010

Foruminlägg

De senaste inläggen Danne V har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 09:25

När du kommer upp i så många sidor, så är det i princip oviktigt om det är 92 eller 94 eller 88. Stämmer det inte exakt med arken, så blir det några blanka sidor längst bak vilket ingen människa tänker på. Det är mycket vanligt (kolla i några böcker eller tjockare häften så får du se att det finns blanksidor i nästan alla).

Det är oftast dyrare och besvärligare att sitta och räkna fram och tillbaka och ändra layouter och sidbrytningar för att få det att passa än att bara trycka som det råkar bli.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 08:57
Ursprungligen av Panaga:

Men jag antar att jag får använda min gamla sajt och fortsätta koda förhand.

Du borde väl koda för fot, du som är fotograf <skrattar hysteriskt åt det egna dålia skämtet />

Allvarligt: tack för att du inte tog mitt inlägg på fel sätt och surnade till. Jag tittade på koden några ögonblick. Den består ju av en massa divvar som är absoluta, relativa eller utan positionsreferens alls. Nästan fantastiskt att den funkar i någon webbläsare alls. Men om du testar att t.ex. öka fontstorleken när du kollar på den i en webbläsare på Mac, så ser du hur den kraschar där också.

Jag har aldrig gjort något i iWeb så jag är ju inte helt säker. Men jag tippar att det inte går att göra en sajt som garanterat funkar i alla miljöer med det programmet, om du inte gör layouten så spartansk som möjligt genom att ta bort bilder, vänsterställa allt, etc. Och vem vill ha nåt sånt.....

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 08:38

Det är inte så enkelt att det är kunden som har nån konstig inställning i sitt Word och/eller skrivarmjukvaran då?

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-15 00:28
Ursprungligen av Sidde:

Har nu läst tråden. Det är ju så uppenbart att den ska tas bort att du behöver väl inget mail alls. Du ber om en invite till en sida med olagligt material, sedan bumpar du tråden när ingen svarat på en dag.

Det är ju uppenbart. Framförallt när du skriver det själv i trådens första rad.

Lika uppenbart är det ju att du inte verkar förstå vad han primärt frågar om. Han skriver "Jag tycker det är risigt att inte ens höra av sig.", med andra ord: han förstår troligen skälet till raderingen, men tycker att det skulle vara sympatiskt att i alla fall få besked.

Istället svarar du att "du behöver väl inget mail alls." Alltså: han, en medlem och en "kund", frågar vänligt om ni i alla fal inte kunde ha hört av er, och du snoppar av med "nä, du behöver inget mail alls". Hade du lite känsla kanske du hade svarat "Oj, ursäkta, det var ett misstag. Nästa gång ska vi göra det".

Exakt detta har tjatat om tidigare: Visa lite vanlig hövlighet. Föregå med gott exempel. Ett mail hade tagit 20 sekunder att skriva och skicka. Varför i herrans namn är det så himla svårt att fatta hur mycket det betyder, hur snabbt det är gjort och hur mycket extra krångel ni undviker?

Vill ni ha en trevlig atmosfär i forumet, så ska ni lägga manken till och visa vägen själva.

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 20:55
Ursprungligen av Baron:

Att tråden togs bort verkar inte ha kommit som en blixt från klar himmel.

Nämen, nu är vi där igen.....en småspydig kommentar till en självklar och vänlig fråga. Inte ens ett försök att faktiskt svara. Bara vifta undan inlägget som något du inte ska behöva besvära dig med. Otroligt dålig stil.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 19:30
Ursprungligen av rana:

Är det någon som vet vad siffrorna vid webbläsaren shiiras ikon i dockan står för? De ändras från gång till gång.

Se bild nedan.

Shiira finns på adressen:

http://hmdt-web.net/shiira/en

Som hagelin giissade (?). Olästa RSS-artiklar. Du kan ta bort siffrorna i preferences;

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 19:06
Ursprungligen av Panaga:

Hej,
Jag har knåpat ihop en webbsajt med iWeb som ser bra ut i mac miljö. Tyvärr så ser den inte alls bra ut i Windows Internet Explorer. Den första sidan, om jag minns rätt, ser ok ut. Men klickar man på "about" eller "pilen" längst ner så ser den sidan helt galen ut.

Alla talar gott om iWeb, men uppenbarligen så har den buggar. Någon som kan titta på den och ge något tips på vägen för att lösa problemet med Windows IE?

Adressen till webbsajten: http://www.sanojfilm.se

Hej,

Har inget specifikt svar eller hjälp, tyvärr. Men eftersom ingen annan svarat heller, så tycker jag att du kanske borde få reda på hur otroligt svårt det faktiskt är att svara på över huvudtaget om man inte är beredd att spendera en halv dag med din webbplats.

Som frågeställare måste man kunna precisera problemet ganska exakt för att läsarna ska kunna få ett hum om vad som faktiskt inte funkar. Att skriva att sidan "ser galen ut" säger ingenting, och ingen (?) har lust att leta reda på en PC, boota och kolla i Explorers olika versioner vad som kan vara fel, springa tillbaka till Macen och se hur den sajten ser ut där, jämföra, analysera koden, prova i t.ex. en web-editor som Dreamweaver hur problemet ska kunna lösas, och sen skriva ner resultatet av alltihopa här.

Om du ska ha en reell chans att få hjälp, så måste du göra det mesta av det där alldeles själv. Du måste kolla i olika versioner av IE och vara noga med att precisera exakt VAD ni ser i VILKEN version (i en del fall kan dom rendera ganska ordentligt olika) och hur detta skiljer sig från hur du vill att det ska se ut.

Först då kanske någon orkar föreslå lösningar.

Men med tanke på att det är ett företag det gäller, så kanske du borde fundera på att låta ett proffs göra webbplatsen istället. Det är ju presumtiva och existerande kunder som ska kolla på den, och om inte sajten funkar till 100%, så antar ju många (med rätta ibland) att du är lika slarvig när det gäller den ordinarie verksamheten.

iWeb är säkert ett puttrigt litet program som ser lagom Macigt ut och ger sken av att göra bra hemsidor, men skenet bedrar, tyvärr: http://www.99mac.se/iweb/102161-nagot-som-fixar-bristerna-i-programmet.html#post728681

Så kom tillbaka med mer detaljer, så kanske vi kan hjälpa.

Danne

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 18:34

Hej,

Trots uppmaningen i ditt sista stycke måste jag ändå förslå BookIt http://www.everydaysoftware.net/bookit/
Programmet är inte alls så jäkligt. Det samlar t.ex. ihop ALLA bokmärken från ALLA webbläsare till en enda fil som den behåller själv och den sorterar bort dubletter osv (tar ingen tid alls). När man så har en bra, snygg lista på alla bokmärken, så exporterar man den "tillbaka" till alla webbläsare igen. På så sätt synkroniserar man alla webbläsares bokmärken.

Men jag förstår mer än väl oviljan att använda YTTERLIGARE program. Men eftersom olika webbläsare har olika filtyper för sina bokmärken, så kan man inte ge en generell lösning som funkar från alla till alla. Är det SPECIFIKT från Firefox till Opera, eller var det bara ett exempel som slank ur dig?

EDIT: Jag laddade ner den senaset versionen av BookIt nyss (tack för att du påminde mig). Killen har äntligen gjort det brutalt enkelt att göra det du frågar efter. Man väljer bara "Migrate" längst upp i fönstret, sen webbläsaren amn vill ta bokmärkena från och därefter vilken webbläsare dom ska skyfflas över till. Åsså får man väl klicka på knappen "Migrate". Kan knappast bli enklare.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 18:23
Ursprungligen av Martin Belak:

Tyvärr finns det ingen automatisk funktion i forumprogramvaran som skickar ut meddelanden om ändrade inlägg. Vår förhoppning är dock att en framtida version kommer att förses med just den funktionen. Som det är nu är det upp till moderatorn att manuellt skicka ut ett personligt meddelande.

/M

Mjaee... resultatet av den där tråden jag länkade till (och nån annan, parallell diskussion tror jag) var väl att moderatorerna i alla fall skulle skicka ett mail när dom helt tog bort ett inlägg eller en tråd, alltså inte vid en moderering av ett inlägg som ju finns kvar.

Det framkom ju att det faktiskt inte var så himla ofta att detta skulle bli en så särskilt betungande uppgift alls, i synnerhet inte jämfört med att man skulle slippa en massa annat som t.ex. just såna här trådar som ju kräver mångdubbelt engagemang och tid. Jag erbjöd ju t.o.m. ett färdigformlerat mail som man bara skulle kunna klistra in, så jobbet skulle ju inte ta mer än några sekunder.

Det var i vart fall slusatsen jag drog av diskussionen, men eftersom jag inte tror att det blev ett klart uttalat beslut, så kanske jag bara föll offer för mitt eget önsketänkande....?

Jaja.. tack Martin för att du svarade fast det väl egentligen inte är ditt jobb. Nu är det helg, så nu ska vi äntligen få öppna en öl....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 14:33

Hmmm.... jag fattade av bl.a. den här tråden http://www.99mac.se/feedback/102528-varfoer-modererades-min-trad.html#post731256 att man faktiskt fattat att man ska skicka iväg ett mail till tråd- eller inläggskaparen när man raderar.
Det funkar alltså ändå inte?

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 13:32
Ursprungligen av TZW:

Jag skulle gärna stödja 99Mac genom att betala för en signatur med textreklam (endast oformaterad text + länk).

Jag kan inte dra mig till minnes ett enda forum där jag varit (eller är) med där man hindrat folk från att klämma in signaturer om forummjukvaran har den möjligheten alltså. Men av någon tråkig anledning gillar inte Martin detta: http://www.99mac.se/feedback/68029-signaturer-och-laenkar-till-egna-foeretag.html?highlight=signatur
Skrollar man ner lite i den tråden så framgår det att man tydligen inte ens får ha sin egen logga som avatar, vilket jag inte hade en aning om (jag har min logga där). Man kan ju fråga sig vad i jösse namn han har emot det? Ledsamt.

Ursprungligen av TZW:

Jag önskar också att möjligheten att redigera gamla inlägg slås på igen.

Hade ingen aning om detta förrän alldeles nyss när jag skulle redigera ett inlägg längre upp i den här tråden.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 13:12
Ursprungligen av boris91:

Går det bra att ladda upp et vitt äpple mot svart och tryla det på en svart t-shirt? Hehe, då får man en "Apple official merchandize t-shirt" utan att ha behövt åka till USA.

Vore najs.. =P

Peter har säkert inga problem att trycka ett vitt äpple av nåt slag på en svart t-shirt. Men han är däremot säkert tveksam att trycka Apples exakta logga. Eller ens tryla den.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-14 09:26

Kolla i "Login items" efter Microsoft Database Daemon och ta bort den därifrån. Tror det räcker med det.

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-13 14:46

Va? Visst kan man öppna en PDF som är låst! I vart fall om den är låst i t.ex. Acrobat Professional eftersom man måste ange åtminstone ett lösenord för att kunna skydda det. Å då kan du öppna och ta texten om du har det lösenordet.

Vilket naturligtvis förutsätter att dokumentet är gjort på det sättet och att du har lösenordet, förstås. Är det inte det och har du inte lösenordet, så vette 17.....

  • Medlem
  • Karlstad
  • 2006-10-13 14:35

Jag har väl i stort sett samma åsikter som David. Plus lite annat;

En sak som retat mig lite är att man inte kan få klämma in en liten enradig signatur i sina inlägg. En signatur med en länk till egen webbplats för eget företag skulle göra underverk för sökmotorrankingen och därmed för affärerna. Men det känns som att Björnström inte riktigt unnar medlemmarna det.

Det har blivit för lågt i tak generellt sett. Det är svårt att beskriva känslan men det finns många exempel som jag tror kan illustrera vad jag menar. Har själv fått en tråd bortplockad ur Loungen för att "den inte handlade om Mac". I själva verket var det nog så att den inte betraktades som "politiskt korrekt" just då. Men nu kan man fråga om vilka diskmaskiner, whisky, sängar eller bilar man ska köpa (vilket man givetvis ska få skriva om). Så det handlar tyvärr ibland om vem som skriver, inte vad som skrivs. Tråkigt att man inte tar det onda med det goda.

Fick också ett tämligen spydigt och otrevligt mail i våras av Björnström när jag försökte få tag på honom, vilket jag har väldigt svårt att se att jag hade gjort mig förtjänt av. Det inspirerar inte heller till att skicka pengar.

Så, nu har jag också gnällt vilket jag självklart bara gjort för att David inte ska känna sig ensam....