Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anders Liljeqvist
  • Plats International user
  • Registrerad 2003-01-29
  • Senast aktiv 2011-05-22
  • Antal inlägg 145

Foruminlägg

De senaste inläggen Anders Liljeqvist har skrivit i forumet.

Jag vill minnas att jag har sett annonser från Vodafone att de har iphone på pre-paid också.

Jag pratade med Optus häromdagen angående iphone och upplåsning. Deras säljare hävdade att om en kontantkorskund tankar upp den med 80 $AUD kredit så kan kundtjänst sedan låsa upp den och göra den operatörsoberoende. Ganska najs inför resa tillbaka till Sverige.

Jag har också samma problem. Jag har två macar; en powerbook och en mini, kopplade via wlan till en Netgear router som skall stödja upp till 11mbps. Men jag får bara överföringshastigheter runt 1000kbps (ca 120kB/sek). Så jäkla irriterande.

Uppenbarligen är det lätt att synka alla dokument (~/Desktop/, ~/Documents/, ~/Pictures/ etc) med RsyncX. Men vad händer om man också skulle synka ~/Library/ mellan minin och powerbooken?

Jag är intresserad, för jag sitter med en mini som nyinköpt mediaserver hemma och en Powerbook i knät. Jag synkroniserar alla mina vanliga filer lätt, men har ännu inte vågat synka Library. Dessutom kör jag Tiger på minin och Panther på powerbooken. Är det då ok att ha identiska ~/Library på båda datorerna?

Dyrare DSLR-kameror har en bildsensor som är lika stor som en filmruta, d.v.s. storleksförhållandet sensor / film är 1:1. Billigare DSLR-kameror (Canon 300D, 350D, 10D, 20D t.ex.) har ofta en mindre sensor, vilket ger förhållandet 1:1,6.

Detta gör att en 20mm vidvinkellins monterad på en 10D ger samma bild som en 32mm lins monterad på en dyr DSLR med stor sensor.

Ursprungligen av steli:

Har du någon koll på hur man konfar en WebDAV-server för att få Adressboken att synka? Det enda jag har hittat hittills är utredningen på http://www.confusticate.com/tech/isync/ och den ger inte mycket. Annat än att det ser svårt ut att få det att funka.

Nope. Det kanske är svårare än jag trodde. Jaja, det är ändå inte högst på min priolista.

Edit:
Det här kanske fixar skivan:
http://www.turingart.com/seecard_lan__EN.htm

Edit2:
Det här är också intressant kring hur man fejkar en egen .mac-server:
http://www.drijf.net/dototto/index.html

En snubbe som satte up sin egen .mac-server:
http://www.tnpi.biz/computing/mac/tips/idisk/

Så det verkar vara görbart, tycker jag. Sedan kommer det väl (som alltid med hobbyprojekt) visa sig att det skulle blivit billigare att köpa allt från början.

Senast redigerat 2005-01-13 23:18

Jag har tänkt lite mer på vad som skulle vara trevligt att se i ett MacMini-paket.

* Secure IMAP med nån gig mailbox-utrymme. Mmm.
* WebDAV. Då skulle jag äntligen kunna köra två maskiner och synka Mail, iCal, Address Book och allt annat varje gång jag loggar in någonstans.

Vad gäller i övrigt? Bandbredd? Trafikgräns? Kan jag hosta obegränsat antal domäner och subdomäner? Om någon behöver accessa maskinen direkt, kan ni fixa det? Enda problemet jag ser är att jag måste axla den här admin-bördan, men det kanske är lättare än jag tror.

Ursprungligen av Björnström:

Du låter som en exempelkund för oss!

Trevligt att höra. Medan ni räknar på hur mycket ert erbjudande kommer att kosta och vad ni vill slänga in i paketet så börjar jag titta på hur jag ska säga upp mitt och mina vänners abonnemang hos FS Data.

Det här kanske är naivt och helt fel i pris, men jag skulle nog slå till vid ett prisläge runt 400:- / månad om det innebär att jag blir admin på maskinen och får lägga min och några vänners domäner + epost där. Jag kommer att drifta ett par fotologgar ( som min http://liljeqvist.com ) samt rigga lite trevliga nättjänster för mig och mina närmaste (webmail, spamassassin) där. Rimlig trafikuppskattning: 3 GB i månaden.

Oj, vad trevligt det skulle vara med en egen maskin tillgänglig via Remote Desktop. Mmm. Och om jag slog igång Filevault skulle jag kunna ha den som en säker off-site backup för mina hemmafiler. Vill ha, vill ha.

Fin idé. Jag är intresserad av att hyra en.

Jag tyckte att iCurve var för dyr så jag har letat efter alternativ ett tag nu. Igår upptäckte jag att Ikea säljer en kokbokshållare i genomskinlig plast och med metallstöd som ser helt ok ut. Jag köpte en sådan för 79:- och den fungerar perfekt för min 17'' Powerbook. Här är en länk:

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=2&productId=14975&langId=-11&parentCats=10110*10258*10262

och om länken inte fungerar så heter produkten NYLED Kokbokshållare.

På produktbilden syns inte ett metallstöd som kommer med. Genom att klippa av det några centimeter med en avbitartång samt säkra det med några buntband (plastöglor som kan dras åt men inte öppnas) så har jag nu en perfekt laptophållare. Mitt bästa köp på länge.

Några lösa idéer. Det känns som att det överlägset viktigaste är att få budgeten att gå ihop och att skapa en tillräcklig inkomst från sajten.

* 99Mac säljs delvis till apple.se och .no.
Titta på möjligheten att göra om 99mac till en del av skandinaviska Apples after-sales aktiviteter. Kan 99mac bli en sajt i sajten hos nordiska Apple? Mycket av det 99mac gör är saker som egentligen är kundvård för Apple; att ge användare en möjlighet att träffas och få bekräftelse på att man gjort ett bra köp; att ge användare en communitykänsla; att ge omedelbart support. Ni skapar stort mervärde för svenska Apple som jag tycker borde kunna stötta för att hålla er vid liv. En parallell är kanske HD:s websajt: Harley Davidson som är väldigt fokuserad på upplevelsen efter köpet;

* Sälj material till nordiska mactidningar.
Vi skulle t.ex. kunna ha en sida i svenska Macworld som heter "99Mac svarar". Mycket av materialet på 99mac är supportdiskussioner. Om vi sammanfattar de bästa svaren i mer lättläst form skulle vi lätt kunna driva en frågesida i någon mactidning. Vi skulle också kunna ha en testredaktion som säljer recensioner som redaktionellt material.

Nu ska jag sätta på kaffe och sedan gå ut och fota med mina nya 10D som kom på posten igår. Mmm.

Mitt iTunesbibliotek är ca 220Gb, och jag har inte några problem med frysningar. Det tar lite längre för iTunes att ladda / söka i sin databas bara.

Felmeddelandena skrivs bara ut för de filer som inte kan raderas. För alla övriga filer som är borta skrivs inga meddelanden ut. Det är möjligt att det enda som finns kvar i hans ~ är filerna i katalogen Users/Jon/Applications/ByteController05/.

Och bara för att förklara för eventuellt nyfikna och klåfingriga läsare som vill prova själva vad som händer: rm -rf ~ raderar (rm) allting i ditt hembibliotek (~), utan att fråga om godkännande (-f) och rekursivt genom alla bibliotek i ditt hembibliotek (-r). Ett bra exempel på något man inte vill skriva i terminalen utan att tänka efter före.