Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Peter74

Peter74

Medlem
  • Registrerad 2003-01-29
  • Senast aktiv 2013-06-11
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen Peter74 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av hugin:

Jag vill passa på att hälsa våra nya vänner från Psykologiska institutionen på Stockholms Universitet välkomna i gänget!

Helt klart ett lyft för laget!

Hej! ja vi tänkte hjälpa erat lag lite..:) Vi närmar oss Team Japan HAM Radio Stations sakta men säkert!

/Peter

Hej har en Nokia 6230 har inga problem med det tillsammans med en D-link DBT-120 och PhoneDirector 1.0.3 men på en annan mac (iMac G4) med inbyggd bluetooth-modul så hittar datorn ej telefonen.

Har försökt med:

1 Kört programuppdatering 10.3.8 samt en speciell bluetooth-uppdatering (Bluetooth Firmware Updater 1.2.0).
2 Bluetooth-modulen syns i systeminformation samt i systemintällningar.
3 Bluetooth är på på datorn och telefon samt synlig för alla.
4 Starat om dator, telefon samt slagit av och på bluetooth på dator och telefon ett antal gånger.....

Har tyvärr inte haft möjlighet att testa med någon annan bluetooth-enhet. man misstänker ju att det är bluetooth-modulen som är paj.

Någon som har någon idè?

Hej testade det på en dator som jag kunde formatera om för säkerhets skull , tog com.apple.dock.plist-filen från ett konto som docken var inställd som jag vill ha den.
Döpte om den till default.plist ersatte filen. Systemet protesterade ej Skapade sedan ett nytt konto och fick den förinställda docken, precis som jag ville!

Tack marcushedenstrom

.
/Peter

Hej på er!

Jag undrar om någon där ute vet var docken får sina original inställningar ifrån?
Det är lite tråkigt att varje gång man installerar en ny maskin eller skapar ett nytt konto så får man fixa till docken. OK man kan kopiera docken inställningsfil (User/Library/Preferences/com.apple.dock.plist) från ett konto som man har fixat men kan man gå ett steg längre?
När ett nytt konto skapas eller när man slänger com.apple.dock.plist filen så skapas det en ny förvald dock. Någonstans finns det ju lagrat hur en förvald dock ska se ut och kan man i så fall editera det?

/Peter

G5:a 1,6
768 ram
ATI radeon 9800 128mb

Graphics 233
Harddrive 660
Processor 432
RAM 1317

Overall 661

Hej macoteket säljer Verax fläkt-kit till G4:or med dubbla prosessorer.
Dom påstår att den blir tystare än en G5:a....

www.macoteket.se
sök på verax

Jag har just installerat 10.3.1 på 2 st PB 400mhz G4. En är uppdaterad ifrån 10.2.8, en formaterad och installerad ifrån början. 400mhz modellen har IR-port och om man vill att IR-signalen ska synas vid klockan så börjar klocka och allt annan till höger i menyraden att blinka! Visas kanske 20 sek för att sedan inte visas i ca 5 sek osv....Försvinner om man väljer att IR inte ska synas i meny raden.
Problemet blir på båda datorerna.

Någon som har upplevt samma sak?

/P

Hej vill kolla med er vad ni tycker:
Jag tillhör den skaran som tycker att det känns bäst med att formatera disken när tex 10.3 ska in. Visst man får ta backup installera program ställa in docken mm mm, men när det är gjort så vet man att allt är som det ska:)

Några synpunkter?

Provade att göra en anpassad installation 10.3 på en 1ghz G4:a med div språkstöd mm avstängda. Det blev 1,5 gb istället för 3gb som skulle in... Det tog ca 13min inkl formatering och omstart!

Om du lägger i skivan när datorn har bootat ifrån HD:n. Dubbelklicka på Installera OSX på CD:n Då kommer det upp en dialogruta att du måste starta om datorn ifrån CD:n. Tryck på knappen omstart som dyker upp.
/P

Jag använder minnet bara på macar så jag formaterade minnet i skivverktyg som Extended /P

Hej jag har en 10.1 med ett blågrått X ( typ den grå som den första G4:an hade) Visserligen Education Version och Unlimited client License som bekräftas av 2 st klistermärken så det borde ej spela någon roll.

Tack för det! Efter en formatering så fungerar det igen. Men något skumt var det efter som minnet fungerade på en annan dator. /P:)

Hej på er! Jag kör 10.2.6 har 2st USB minnen en 64 och en 512mb.
Plötsligt har 512:an slutat dyka upp på mitt skrivbord, den syns ej som enhet om man väljer nytt fönster, men när jag rycker ut den så får jag felmeddelande att jag ej matade ut det på rätt sätt! 512:an fungerar utmärkt på en annan dator och det 64:an fungerar på min dator.... /P
Någon som har en idé varför?

Spana in http://www.sketchup.com/
är en demo som fungerar 8 timmar effektiv tid. Det finns filmsnuttar hur man använder programet på hemsidan kan vara bra för att komma igång.
Perfekt 3D program om man vill rita ett hus eller lägenhet men även vilken ritning som helst. /P